Orman Genel Müdürlüğü 496 Sözleşmeli Personel Alımı İçin Başvuruları Başlattı
GÜNDEMOrman Genel Müdürlüğü, farklı pozisyonlarda görevlendirilmek üzere KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak 496 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 20 Kasım–4 Aralık 2025 tarihleri arasında yalnızca e-Devlet üzerinden alınacak. Yerleştirme sonuçları KPSS puan üstünlüğüne göre açıklanacak.
Orman Genel Müdürlüğü (OGM), 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında Türkiye genelinde 496 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Kurum, başvuruların 20 Kasım–4 Aralık 2025 tarihleri arasında yalnızca e-Devlet üzerinden kabul edileceğini bildirdi.
Adayların başvuru sürecinde KPSS (B) grubu puan sıralamasının esas alınacağı vurgulanırken, yazılı veya sözlü sınav yapılmayacağı belirtildi. Başvurular, adayların tercih edeceği il ve pozisyonlara göre gerçekleştirilecek.
Başvuru işlemleri sadece elektronik ortamda yapılacak olup, posta, dilekçe veya şahsen başvurular kabul edilmeyecek. Adayların sistemde “Başvuru Alındı” ibaresini kontrol etmeleri gerektiği, aksi halde başvurunun geçersiz sayılacağı açıklandı.
Pozisyona göre yüklenmesi gereken belgeler de duyuruldu. Avukat, koruma ve güvenlik görevlisi, şoför-operatör gibi pozisyonlara başvuracak adayların ilgili belgeleri PDF formatında sisteme yüklemesi zorunlu kılındı. Ayrıca, mezuniyet bilgileri otomatik görünmeyen adayların diplomalarını manuel olarak yükleyebileceği ifade edildi.
OGM, değerlendirme sürecinin KPSS puan sıralaması ile yapılacağını, eşit puanda mezuniyet tarihi eski olana, bu da aynı ise yaşı büyük olana öncelik verileceğini açıkladı. Yerleşmeye hak kazanan adayların evrak teslim bilgilerinin daha sonra OGM’nin resmi internet sitesi üzerinden ilan edileceği duyuruldu.
Kurum ayrıca, yanlış beyanda bulunan ya da şartları taşımadığı sonradan tespit edilen adayların haklarının iptal edileceğini, gerekli görülmesi halinde ilanda değişiklik yapma hakkının saklı olduğunu belirtti.
Detaylı bilgi için; tıkla!
İlginizi Çekebilir