© Bayburt Haber 2017 - 2025

Bayburt Devlet Hastanesi'ndeTekerlekli Sandalyeliler İçin Ne Yaya Yolu Var Ne Geçiş!

Bayburt Devlet Hastanesi çevresine park eden araçlar ve giriş kapılarındaki uygunsuz beton eşikler, tekerlekli sandalye kullanan hastaların geçişini zorlaştırıyor. Engelli bireyler ve hasta yakınları yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istiyor.

Bayburt Devlet Hastanesi çevresindeki yaya yollarına park eden araçlar ve kapı girişlerine dökülen uygunsuz beton eşikler, tekerlekli sandalye kullanan bireylerin hastaneye erişimini ciddi şekilde zorlaştırıyor. Özellikle acil servis ve poliklinik girişlerinde karşılaşılan bu sorunlar, engelli hastalar ve refakatçileri için hem fiziksel hem de psikolojik zorluklara neden oluyor.

Hastane çevresinde yaya yollarının araçlar tarafından işgal edilmesi, engelli rampalarının kullanılamaz hale gelmesine yol açıyor. Tekerlekli sandalye ile hastaneye giriş yapmaya çalışan vatandaşlar, hem kaldırıma çıkmakta hem de kapıdan geçmekte güçlük yaşıyor. Engelli bireylerin temel yaşam hakkı olan sağlık hizmetine eşit erişimin sağlanması için ivedilikle çözüm istiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER