© Bayburt Haber 2017 - 2025

Yıldırım Elektroniği Vurdu: Bayburt’ta Cihazlar Kullanılamaz Hale Geldi

Bayburt'ta gece saatlerinde etkili olan şimşek ve yıldırımlar sonucu birçok evde elektronik cihazlar yandı. Vatandaşlar maddi zararla baş başa kaldı. Önleyici altyapı eksikliği ise yeniden gündemde.

Bayburt’ta geçtiğimiz günlerde gece boyunca etkili olan yıldırım ve şimşek fırtınası, çok sayıda evde elektronik cihazların yanmasına ve kullanılamaz hale gelmesine yol açtı. Şehrin bir çok  bölgesinde elektiriklerin gititğini, vatandaşlar özellikle televizyon, buzdolabı, kombi ve modem gibi cihazlarının bir anda bozulduğunu ve sigortalarının attığını belirtti. TEDAŞ’ın yıllardır güncellenmeyen ve koruyucu önlemler almayan elektrik hatları, yıldırım ve aşırı yüklenmeler karşısında çökmeye devam ediyor.

Şehirde etkili olan aşırı elektrik yüklenmesi, yerel enerji altyapısının ne denli yetersiz kaldığını bir kez daha gözler önüne serdi. Her yıl benzer olayların yaşandığını söyleyen vatandaşlar, "Koruma sistemleri yeterli değil, yıldırımdan korunmaya yönelik altyapı neden hâlâ iyileştirilmedi?" diyerek yetkililere tepki gösterdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER