Bayburt
DOLAR42.1008
EURO48.4266
ALTIN5372.0

Bayburt Üniversitesi Türkiye Halter Şampiyonasından Madalyalarla Döndü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt Üniversitesi Türkiye Halter Şampiyonasından Madalyalarla Döndü
Abone ol
Türkiye Ferdi Gençler ve U 23 Halter Şampiyonasının son gününde Gençler 109 KG kategorisini koparmada 102 KG, silkmede 119 KG olmak üzere toplamda 221 KG ile üçüncü tamamlayan Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Berat Yolcu, Mücahit Sarısaltık'ın 55 KG kategorisinde altın madalya kazandığı şampiyonada ikinci madalyayı Bayburt Üniversitesine kazandırdı.

81 KG kategorisinde yarışan öğrenci Ahmet Can Turhan ise koparmada 105 KG, silkmede 120 KG olmak üzere toplamda 225 KG ile dördüncü oldu. 
Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü öğrencileri ve Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Mücahit Sarısaltık, Berat Yolcu ve Ahmet Can Turhan, Van'da düzenlenen Türkiye Ferdi Gençler ve U 23 Halter Şampiyonasına dereceleriyle damga vurdu. Öğr. Gör. Ömer Faruk Aksoy antrenörlüğünde büyük başarı göstererek şampiyonaya damga vuran öğrenciler, bir sonraki şampiyonada daha fazla madalya sözü verdi. Şampiyonaya hazırlık yaparken üzerlerindeki temsil sorumluluğunun bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Öğr. Gör. Aksoy, Bayburt Üniversitesinin yer aldığı kürsünün önemli bir mücadelenin zirvesi olduğunu söyledi. Büyük şehirleri ve takımları geride bırakarak dikkat çektiklerini de vurgulayan Aksoy, "İnsanlar Bayburt'un ve Üniversitemizin ismini bu tür şampiyonluklarla işittikçe daha fazla merak ve farkındalık geliştiriyorlar. Sporun en güzel yanı, temsil ettiğiniz değerleri başkalarına anlatabilecek bir performans alanını size sunmasıdır. Bu alanı iyi kullanarak güzel derecelerle ve birçok izleyicinin ilgisiyle dönüyoruz" ifadelerini kullandı. Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen'e teşekkür eden Aksoy, öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmeleri için tüm imkanları ve koşulları tesis etmesi nedeniyle kendisine minnettar olduğunu belirtti. 
Rektör Türkmen ise ekiple gurur duyduğunu bildirerek başarının her zaman madalyayla ölçülemeyecek bir gelişim dinamiği olduğuna dikkat çekti. Sıfırdan başlayan bir serüvende sürekli ileriyi hedefleyen öğrenciler ve antrenörlerle çalışmanın asıl başarı olduğunu söyleyen Rektör Türkmen, diğer tüm başarıların bu başarının üzerine bina edileceğini dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt Üniversitesi YÖKAK 2022 Kalite İzleme Sürecini TamamladıÖnceki Haber

Bayburt Üniversitesi YÖKAK 2022 Kalite İ...

Demirözü’nde Entegre Hastane Törenle Hizmete AçıldıSonraki Haber

Demirözü’nde Entegre Hastane Törenle Hiz...

Yorum Yazın

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Bayburt’ta ziyarete açıldı
Bayburt’ta Yeni Valilik Önünde Kaza: Araç Ağaca Çarparak Durabildi
Türkiye’nin Parasal Haritası Açıklandı Bayburt Son Sırada Yer Aldı
Bayburt Belediyesi Kış Öncesi Bakım Çalışmalarında Devam Ediyor
“Resimle Anlat Ahiliği Yaşat” Yarışmasında Başvurular Başladı
Kırklartepe Sulama ve Toplulaştırma Projesi Masaya Yatırıldı
Bayburt’ta DSİ Tarafından Taşkın Riskine Karşı Çalışmalar Sürüyor
Bayburt Devlet Hastanesi’ne Yapay Zeka Destekli Yeni MRG Cihazı
Bayburt’ta Ekim Ayında 46 Bin Vatandaş Sağlık Hizmeti Aldı
Bayburt’ta Ata Sporu Cirit Dostluk Maçıyla Yaşatılmaya Devam Ediyor
Bayburt’un Arpalı Beldesinde 1300 Komando Görevlerine Başladı
Bayburt ve Erzurum Valileri Kop Tünelinde İncelemelerde Bulundu
TÜİK Verilerine Göre Bayburt’un İhracat Rakamları Arttı
Yüzyılın Konut Projesi Olan TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Başvuruları Başlıyor
Bayburt Öğretmenevi’nde Öğretmenlik Uygulamaları Toplantısı
Bayburtlu Öğrenciler Tarih ve Kültür Yolculuğunda
Aydıntepe Öğrencilerinden Gazze’ye Destek Hayır Çarşısı
Bayburt’ta Kanser Farkındalığı İçin Stant Açıldı
Bayburt’ta Narkotik Operasyonu: Esrar ve Kenevir Ele Geçirildi
Gebze’de Çöken Binada Bayburtlu Bilir Ailesi’nden 4 Kişi Yaşamını Yitirdi!
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar