Bayburt
DOLAR40.9411
EURO47.9607
ALTIN4383.4

Bayburt Üniversitesi’nde TÜBİTAK Destekli “Doğa ve Bilim Okulu” Projesi Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt Üniversitesi’nde TÜBİTAK Destekli “Doğa ve Bilim Okulu” Projesi Başladı
Abone ol
Bayburt Üniversitesi, TÜBİTAK 4004 destekli “Bilim Birlikte Hayat Birlikte” projesi ile ortaokul öğrencilerini bilim ve doğayla buluşturuyor. Proje kapsamında öğrenciler, 11-16 Kasım tarihleri arasında çeşitli bilimsel ve kültürel etkinliklerde yer alacak.

Bayburt Üniversitesi, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında “Bilim Birlikte Hayat Birlikte” projesini hayata geçirdi. Bâbertî Külliyesinde 11 Kasım 2024’te başlayan projenin açılışı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğinde, Öğr. Gör. Derya Yarımkaya tarafından yürütülen proje, Bayburt il merkezindeki ortaokulların 5., 6. ve 7. sınıflarında öğrenim gören toplam 30 öğrenciye bilim sevgisi aşılamayı ve çevre bilinci kazandırmayı hedefliyor. Öğrenciler, yoğun başvuru arasından kura yöntemiyle seçilerek projeye katılım sağladı.

11-16 Kasım tarihleri arasında devam edecek projede, öğrenciler bilim, doğa ve kültür temalı çeşitli etkinliklerde yer alıyor. Eğitim programında; drama, bocce, simülasyon, okçuluk, model uçak yapımı, teleskopla gökyüzü gözlemi, ebru sanatı, organik tarım, oryantiring, akıl ve zekâ oyunları, insansız araçlar, fotoğrafçılık ve artırılmış gerçeklik gibi etkinlikler bulunuyor. Tüm bu eğitimler, alanında uzman 18 akademisyen tarafından yürütülerek öğrencilere bilimsel bilgiyle uygulamalı öğrenme fırsatı sunuyor.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, üniversitenin bilim projelerine verdiği desteği vurgulayarak, bu projeyle öğrencilerin bilimle dolu bir deneyim yaşayacağını belirtti. Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Derya Yarımkaya ise, öğrencilerin bilimle keyifli bir yolculuğa çıkacaklarını ifade ederek, bu sürecin onların gelecekteki akademik başarılarına katkı sağlayacağını söyledi. Yarımkaya, TÜBİTAK’a, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e ve projede görev alan tüm eğitmenler ile katılımcılara teşekkür etti.

Bayburt Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen ve 16 Kasım 2024’e kadar devam edecek olan bu proje, bilimsel merakı teşvik eden kapsamlı içeriğiyle öğrenciler için önemli bir fırsat sunuyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt’ta 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde 40 Bin Fidan Toprakla BuluştuÖnceki Haber

Bayburt’ta 11 Kasım Milli Ağaçlandırma G...

Bayburt Üniversitesi Spor Alanındaki Başarısını 21 Yeni Madalya ile TaçlandırdıSonraki Haber

Bayburt Üniversitesi Spor Alanındaki Baş...

Yorum Yazın

Bayburt Üniversitesi ve Azerbaycan’dan Spor ve Akademide Güçlü İş Birliği
Bayburt’ta Uyuşturucu Operasyonu: Çok Sayıda Madde Ele Geçirildi!
Memur-Sen’den Yetersiz Zam Teklifine Tepki: “Gelirde Adalet, Ücrette Denge İstiyoruz”
Bayburt’ta Temmuz Ayında 93 Konut Satıldı
Bayburt’ta Kaçak Tütün Operasyonu
Bayburt Yaylalarında Bal Hasadı Başladı
Bayburt’ta Sahipsiz Hayvanlar Emin Ellerde
Bayburt Devlet Hastanesi’nde El Terlemesine Kapalı Ameliyatla Çözüm
Yüksek Gerilim Hattı Genç Çiftçiyi Yaraladı
Bayburt’u Uzungöl’e Bağlayacak Yolun Asfalt Çalışmaları Başladı
Saman Hırsızları Jandarmadan Kaçamadı
Dövmekaya Köyü’nde Geleneksel Piknik Şöleni Coşkusu
MHP Bayburt teşkilatı Erzurum’daki “Terörsüz Türkiye” Buluşmasına Katıldı
Bytat Tesislerine Bayburt Tarım ve Orman Müdürlüğünden Denetleme
Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Bayburt’ta Kapılarını Açıyor
MHP Heyetinden Bayburt’ta Terörsüz Türkiye Mesajı
Bayburt'ta Kaldırım İşgali Krizi Büyüyor, Yetkililer Sessiz, Vatandaş İsyanda!
Bayburt’un Turizm Vizyonu Yeşil Yol’la Genişliyor
Arpalı-Aydıntepe Yolunda Feci Kaza: Bir Kişi Hayatını Kaybetti!
Bayburt’un Beşpınar Köyü’nde 6. Geleneksel “Harman Şenliği” Düzenlendi
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar