Bayburt
DOLAR42.076
EURO48.6246
ALTIN5430.6

Bayburt Üniversitesi’nde TÜBİTAK Destekli “Doğa ve Bilim Okulu” Projesi Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt Üniversitesi’nde TÜBİTAK Destekli “Doğa ve Bilim Okulu” Projesi Başladı
Abone ol
Bayburt Üniversitesi, TÜBİTAK 4004 destekli “Bilim Birlikte Hayat Birlikte” projesi ile ortaokul öğrencilerini bilim ve doğayla buluşturuyor. Proje kapsamında öğrenciler, 11-16 Kasım tarihleri arasında çeşitli bilimsel ve kültürel etkinliklerde yer alacak.

Bayburt Üniversitesi, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında “Bilim Birlikte Hayat Birlikte” projesini hayata geçirdi. Bâbertî Külliyesinde 11 Kasım 2024’te başlayan projenin açılışı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğinde, Öğr. Gör. Derya Yarımkaya tarafından yürütülen proje, Bayburt il merkezindeki ortaokulların 5., 6. ve 7. sınıflarında öğrenim gören toplam 30 öğrenciye bilim sevgisi aşılamayı ve çevre bilinci kazandırmayı hedefliyor. Öğrenciler, yoğun başvuru arasından kura yöntemiyle seçilerek projeye katılım sağladı.

11-16 Kasım tarihleri arasında devam edecek projede, öğrenciler bilim, doğa ve kültür temalı çeşitli etkinliklerde yer alıyor. Eğitim programında; drama, bocce, simülasyon, okçuluk, model uçak yapımı, teleskopla gökyüzü gözlemi, ebru sanatı, organik tarım, oryantiring, akıl ve zekâ oyunları, insansız araçlar, fotoğrafçılık ve artırılmış gerçeklik gibi etkinlikler bulunuyor. Tüm bu eğitimler, alanında uzman 18 akademisyen tarafından yürütülerek öğrencilere bilimsel bilgiyle uygulamalı öğrenme fırsatı sunuyor.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, üniversitenin bilim projelerine verdiği desteği vurgulayarak, bu projeyle öğrencilerin bilimle dolu bir deneyim yaşayacağını belirtti. Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Derya Yarımkaya ise, öğrencilerin bilimle keyifli bir yolculuğa çıkacaklarını ifade ederek, bu sürecin onların gelecekteki akademik başarılarına katkı sağlayacağını söyledi. Yarımkaya, TÜBİTAK’a, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e ve projede görev alan tüm eğitmenler ile katılımcılara teşekkür etti.

Bayburt Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen ve 16 Kasım 2024’e kadar devam edecek olan bu proje, bilimsel merakı teşvik eden kapsamlı içeriğiyle öğrenciler için önemli bir fırsat sunuyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt’ta 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde 40 Bin Fidan Toprakla BuluştuÖnceki Haber

Bayburt’ta 11 Kasım Milli Ağaçlandırma G...

Bayburt Üniversitesi Spor Alanındaki Başarısını 21 Yeni Madalya ile TaçlandırdıSonraki Haber

Bayburt Üniversitesi Spor Alanındaki Baş...

Yorum Yazın

Kırklartepe Sulama ve Toplulaştırma Projesi Masaya Yatırıldı
Bayburt’ta DSİ Tarafından Taşkın Riskine Karşı Çalışmalar Sürüyor
Bayburt Devlet Hastanesi’ne Yapay Zeka Destekli Yeni MRG Cihazı
Bayburt’ta Ekim Ayında 46 Bin Vatandaş Sağlık Hizmeti Aldı
Bayburt’ta Ata Sporu Cirit Dostluk Maçıyla Yaşatılmaya Devam Ediyor
Bayburt’un Arpalı Beldesinde 1300 Komando Görevlerine Başladı
Bayburt ve Erzurum Valileri Kop Tünelinde İncelemelerde Bulundu
TÜİK Verilerine Göre Bayburt’un İhracat Rakamları Arttı
Yüzyılın Konut Projesi Olan TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Başvuruları Başlıyor
Bayburt Öğretmenevi’nde Öğretmenlik Uygulamaları Toplantısı
Bayburtlu Öğrenciler Tarih ve Kültür Yolculuğunda
Aydıntepe Öğrencilerinden Gazze’ye Destek Hayır Çarşısı
Bayburt’ta Kanser Farkındalığı İçin Stant Açıldı
Bayburt’ta Narkotik Operasyonu: Esrar ve Kenevir Ele Geçirildi
Gebze’de Çöken Binada Bayburtlu Bilir Ailesi’nden 4 Kişi Yaşamını Yitirdi!
Biz Sorduk, Bayburtlular Cevapladı: Bayburt'ta Neyi Değiştirirdiniz?
Bayburt Üniversitesinde Gençlerden Cumhuriyet Koşusu
Bayburt Köprülü Kavşak’ta Kaza, Dört Kişi Yaralandı!
Dünyanın En Tehlikeli Yolu Olan Bayburt Derebaşı Virajları’na Künye Taşı Dikildi
Bayburt’ta Cumhuriyet’in 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar