Bayburt
DOLAR41.8521
EURO48.6783
ALTIN5630.8

Kent Müzesi ve Yeraltı Şehri İçin 2 Milyon Liralık Sözleşme İmzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kent Müzesi ve Yeraltı Şehri İçin 2 Milyon Liralık Sözleşme İmzalandı
Abone ol
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı – 2 kapsamında destek almaya hak kazanan “Geçmişten Günümüze Bayburt” ile “Aydıntepe Yeraltı Şehri Fizibilite Çalışması” projelerinin sözleşmeleri imzalandı.

Sözleşme doğrultusunda “Geçmişten Günümüze Bayburt” projesi kapsamında Bayburt’ta eski Kız Meslek Lisesi binası restore edilip Kent Müzesi olarak hizmete açılacak. Tarihi binanın bu sayede yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması sağlanırken aynı zamanda müzede yer alacak eserlerin de teşhir ve tanzim planları oluşturulacak. Toplam bütçesi 1 milyon 866 bin lira olan projenin yüzde 75’i KUDAKA tarafından karşılanacak. Bir diğer önemli çalışmayı sözleşmeye bağlayan “Aydıntepe Yeraltı Şehri Fizibilite Çalışması” projesiyle de yer yer yaşanan çökmeler nedeniyle 4 yıldır ziyarete kapalı olan Aydıntepe Yeraltı Şehri’nin restorasyonuna yönelik fizibilite raporu hazırlanacak. Toplam bütçesi 199 bin lira olan projenin tamamı KUDAKA tarafından karşılanacak.

Sözleşme imza töreninde konuşan Vali Cüneyt Epcim, daha önce ajans tarafından desteklenmesi uygun görüldüğü açıklanan 2 projenin sözleşmesini imzalamak üzere bir araya geldiklerini söyledi. Her iki projenin de Bayburt açısından oldukça önemli çalışmalar olduğunu belirten Vali Epcim,  “Bunlardan ilki Aydıntepe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan Aydıntepe Yeraltı Şehri Fizibilite Çalışması projesi. Ayrıca şu an çok yoğun bir şekilde üzerinde çalıştığımız Bayburt Kent Müzesi Uygulama projesi ‘Geçmişten Günümüze Bayburt’  destek sözleşmesini de bugün imzalamış olacağız.” dedi. 

Her iki projenin Bayburt’a hayırlı olmasını temenni eden Vali Epcim,  yoğun bir çalışma dönemiyle Bayburt’ta yer altı şehrinin turizme kazandırılması ile kent merkezinde restorasyonu devam eski kız meslek lisesi binasının müzeye dönüştürülmesini sağlamış olacaklarını kaydetti.

Vali Epcim, destekleri dolayısıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri’ye teşekkürlerini iletti.

Vali Epcim’in konuşmasının ardından projelerin uygulanmasını karara bağlayan “Geçmişten Günümüze Bayburt” ile “Aydıntepe Yeraltı Şehri Fizibilite Çalışması” projelerinin sözleşmeleri imzalandı.

İmza Törenine Aydıntepe Kaymakamı Bayram Yıldız,  KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Köylere Hizmet Götürme Birliği Mali Sorumlusu Erkan Karakoyun ile proje uzmanları katılım sağladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt Üniversitesinde Öğrenci Konseyi Seçim Süreci BaşladıÖnceki Haber

Bayburt Üniversitesinde Öğrenci Konseyi...

Çoruh Nehri Kıyı Bandı İçin İmzalar AtıldıSonraki Haber

Çoruh Nehri Kıyı Bandı İçin İmzalar Atıl...

Yorum Yazın

Vatandaşlar Bayburt’u Değerlendirdi: İşsizlik ve Sosyal Yaşam Öne Çıktı
Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesine Cumhurbaşkanlığı’ndan Ödül
Doğu Anadolu Belediyeler Birliği Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Başkanlığında Toplandı
Bayburt’ta Öğrenciler Afet Tatbikatında Bilinçlendi
Bayburt’ta Minik Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi
Bayburt’ta Sıcaklık 10 Derece Düştü, Yüksekler Karla Kaplandı
Bayburt’ta Ekim Ayı Su Analizlerinde 7 Çeşme Kirli Çıktı!
Spor Haftası Etkinlikleri Bayburt’ta Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Bayburt Ülkü Ocakları 301 Köy Öğrencisini Sinema Etkinliğinde Buluşturdu
Bayburt’ta Amatör Spor Haftası Heyecanı Bugün Yaşanacak
Bayburt’ta Feci Kaza: Araç Alev Aldı, 1 Kişi Yanarak Hayatını Kaybetti!
Bayburt Rabia Kadıoğlu Parkı Yeni LED Aydınlatmalarla Yenilendi
Bayburt Devlet Hastanesi’nde Akciğer Lezyonunda Başarılı Tedavi
Bayburt’ta Öğrenciler “Ahilik” Temalı Bilgi Yarışmasında Yeteneklerini Sergiledi
Bayburt’ta Çoruh Nehri Yatağında Temizlik Çalışmaları Sürüyor
Bayburt’ta 23 Köyde Habersiz Elektrik Kesintisi Mağduriyete Yol Açtı!
Bayburt Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine 3 Yeni Uzman Diş Hekimi Atandı
Bayburt’ta 5,9 Büyüklüğünde Deprem Senaryosu ile Tatbikat Gerçekleştirildi
Bayburt’ta Kız Anadolu İmam Hatip Öğrencilerinden Gazze’ye Destek
Bayburt’ta Kaldırım İşgali Kontrolsüz Şekilde Büyüyor, Yetkililer Sessiz!
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar