Bayburt
DOLAR42.1008
EURO48.4266
ALTIN5372.0

Kısa Çalışma Ödeneği Şartları Değişti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kısa Çalışma Ödeneği Şartları Değişti
Abone ol

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen yasa değişikliği ile ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ şartlarının kolaylaştırıldığını duyurdu.

Kısa Çalışma Uygulamasından Yararlanmak İsteyen İşverenler Mevcut İstihdamı Koruyacak

Kısa Çalışma Ödeneği başvurularının elektronik ortamda gerçekleştirildiğini anımsatan Bakan Selçuk, “Kısa çalışma ödeneğinden; kısa çalışmanın başladığı tarihten önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olup, son 3 yıl içinde en az 600 gün prim ödemiş olanlar yararlanabiliyordu. Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan düzenlemeyle uygulama şartlarını kolaylaştırdık. Bu kapsamda kısa çalışma uygulamamızdan yararlanmak isteyenler için; 600 gün şartını 450 güne, 120 gün şartını da 60 güne düşürdük. İşverenlerimiz için mevcut istihdamı koruma şartı da getirdik.” dedi.

 

Bakan Selçuk, “Yeni koronavirüsün ekonomimiz ve istihdam piyasaları üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletmek için etkin bir şekilde kullanılacağına inandığımız bu imkânı hemen uygulamaya koyarak, işletmelerin ve çalışanların bu süreçte karşı karşıya kalabilecekleri belirsizlikleri ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“7 Milyar Liraya Yakın Asgari Ücret Desteği Vereceğiz”

Sosyal medya hesabından asgari ücret desteğine ilişkin de açıklama yapan Bakan Selçuk, “TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenlemeyle, 7 milyar liraya yakın asgari ücret desteği vereceğiz. İşçilerimize, işverenlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kulandı.

 

Bakan Selçuk, “Asgari ücret görüşmelerinde, asgari ücret desteğimizi 75 lira olarak açıklamıştık. Asgari ücret desteği, hem işçimiz hem de işverenimiz için önemli bir destek.” değerlendirmesini yaptı.

Telafi Çalışması Süresi 2 Aydan 4 Aya Uzatıldı

Telafi çalışma süresinin 2 aydan 4 aya çıkarılmasını değerlendiren Bakan Selçuk, “Bu zaman zarfında işçimiz dış etkenler sebebiyle çalışmasını devam ettirememiş ise daha sonraki 4 ay boyunca bunu telafi edebilecek. Böylelikle ne ücret kaybı yaşanacak ne de işgücü kaybı olacak.” dedi. Ayrıca yeni yapılan düzenleme ile Cumhurbaşkanı telafi çalışması süresini iki katına çıkarabilecek.

En Düşük Emekli Aylığı 1.500 Liraya Yükseldi, Emeklilere Bayram İkramiyesi Nisan Ayında Ödenecek

En düşük emekli aylığının 1.500 liraya yükseldiğini bildiren Bakan Selçuk, bu yıl Mayıs ayında Ramazan Bayramı öncesi emeklilere verilecek olan ikramiyenin Nisan ayında ödeneceğini söyledi.

Bakan Selçuk, yeni düzenlemeler hakkında şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamındaki tedbirlerimizi adım adım hayata geçiriyoruz. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Yeni düzenlemelerin çalışanlarımıza, işverenlerimize ve emeklilerimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt’ta Minarelerden Dua Sesleri YükseldiÖnceki Haber

Bayburt’ta Minarelerden Dua Sesleri Yüks...

Bayburt'ta Halk Pazarı KapatıldıSonraki Haber

Bayburt'ta Halk Pazarı Kapatıldı

Yorum Yazın

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Bayburt’ta ziyarete açıldı
Bayburt’ta Yeni Valilik Önünde Kaza: Araç Ağaca Çarparak Durabildi
Türkiye’nin Parasal Haritası Açıklandı Bayburt Son Sırada Yer Aldı
Bayburt Belediyesi Kış Öncesi Bakım Çalışmalarında Devam Ediyor
“Resimle Anlat Ahiliği Yaşat” Yarışmasında Başvurular Başladı
Kırklartepe Sulama ve Toplulaştırma Projesi Masaya Yatırıldı
Bayburt’ta DSİ Tarafından Taşkın Riskine Karşı Çalışmalar Sürüyor
Bayburt Devlet Hastanesi’ne Yapay Zeka Destekli Yeni MRG Cihazı
Bayburt’ta Ekim Ayında 46 Bin Vatandaş Sağlık Hizmeti Aldı
Bayburt’ta Ata Sporu Cirit Dostluk Maçıyla Yaşatılmaya Devam Ediyor
Bayburt’un Arpalı Beldesinde 1300 Komando Görevlerine Başladı
Bayburt ve Erzurum Valileri Kop Tünelinde İncelemelerde Bulundu
TÜİK Verilerine Göre Bayburt’un İhracat Rakamları Arttı
Yüzyılın Konut Projesi Olan TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Başvuruları Başlıyor
Bayburt Öğretmenevi’nde Öğretmenlik Uygulamaları Toplantısı
Bayburtlu Öğrenciler Tarih ve Kültür Yolculuğunda
Aydıntepe Öğrencilerinden Gazze’ye Destek Hayır Çarşısı
Bayburt’ta Kanser Farkındalığı İçin Stant Açıldı
Bayburt’ta Narkotik Operasyonu: Esrar ve Kenevir Ele Geçirildi
Gebze’de Çöken Binada Bayburtlu Bilir Ailesi’nden 4 Kişi Yaşamını Yitirdi!
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar