Bayburt
DOLAR32.6033
EURO34.8915
ALTIN2497.6
MADRİGAL ÇİFT KİŞİLİK BİLET KAMPANYASI

Sağlık Çalışanları İş Bıraktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık Çalışanları İş Bıraktı
Abone ol
Türk Tabipler Birliği'nin çağrısıyla yurt genelinde doktorlar iş bıraktı. Bayburt'ta iş bırakan doktorlar Bayburt Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Aile Hekimleri Dr. Betül Coşkun ve Dr. Burak Suiçmez’in basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Bizler; “statü, hak ve yetkilerimizi asla kötüye kullanmayacağımıza, kimseye zarar vermeyeceğimize, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insan sağlığını her şeyin üzerinde tutacağımıza” yemin ederek hekimlik mesleğine başladık. Bu yeminimizi yerine getirmek için canla başla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. 
Ancak son dönemde uygulanan ve özellikle sağlık çalışanlarının haklarını ilgilendiren sağlık politikaları, sadece bizler için değil ülkemizin genel sağlık sisteminin işleyişi açısından da önemli sorunları ortaya çıkarmaktadır.  
Bildiğiniz gibi sağlık sistemindeki başarı ve verim; bu ülkede yaşayan her bireyin sağlığını yakından ilgilendirmektedir ve en nihayetinde toplumun genel sağlığının korunması anlamına gelmektedir. Hekimler ise sağlık sisteminin temelidir. Bu temelin güçlü olması, sağlık sisteminin ve toplum sağlığının güçlü olmasını da beraberinde getirmektedir. 
Oysa biz hekimler bugün bir yandan Covid-19 pandemisinin ortaya çıkardığı ağır iş yükü ve stresiyle insanlarımızın sağlığını korumak için mücadele verirken diğer taraftan anlam veremediğimiz bir biçimde özlük ve mali haklarımızı kaybediyoruz… Bu yıl binlerce meslektaşımız bu şartlar altında daha fazla çalışmak istemediği için işten ayrıldı. Çalışanlar ise zor şartlar altında insanlarımızın sağlığını korumak için mücadele etmeye devam ediyor. 
Son zamanlarda maaş zammı olarak lanse edilip aslında sadece emekliliğe yansıyan hakkımız olan maaş düzenlenmesinin  siyasete alet edilmesini, ve bu sebeple iş arkadaşlarımızı bizlere karşı örgütleyen ve çalışma ahengimizi bozan sendikaları kınıyoruz!  
Peki biz ne istiyoruz 
İnsanca yaşayabileceğimiz, insanca geçinebileceğimiz, emekliliğe yansıyan temel ücret,3.600-7.200 kademeli ek gösterge ve pandemide çalışılan her yıl için 120 gün yıpranma payı ve geçmişe dönük, her sağlık çalışanı için yıllık 90 gün yıpranma payı istiyoruz!
Sağlık emekçilerine şiddet gösterenlere, TCK’dan sağlık hizmeti sunanlara karşı işlenen bazı suçlara ilişkin özel düzenlemeler içeren Sağlıkta Şiddet Yasası’nın acilen gerçekleştirilmesini istiyoruz!
Son bir yıl içinde tüm cumhuriyet tarihindekinden kat be kat fazla beyin göçü sağlık alanında gerçekleşmiştir. Gelecek güvencesi olmadan şiddet tehdidi altındaki çalışma koşullarına son verilmesini istiyoruz!
Performans sisteminin kaldırılmasını, döner sermaye uygulamasına son verilmesini, sabit maaşımızın bunlara muhtaç etmeyecek, emekliliğe yansıyacak şekilde düzenlenmesi istiyoruz!
Çalışma koşullarımızın iyileştirilmesini ve insanca çalışma süreleri; güvenli, sağlıklı çalışma ortamları; COVID-19 başta olmak üzere meslek kaynaklı hastalıklara karşı bütüncül bir meslek hastalıkları yasası istiyoruz!
Mevcut 5 dakikada bir muayene dayatmasına son verilmesini; randevuların hastalarımıza en az 20 dakika ayırabileceğimiz şekilde düzenlenmesini istiyoruz!
Toplumun geniş kesimlerinin sağlık hizmeti ihtiyacı da hekimlerin özlük hakları da ancak kamusal sağlık politikalarıyla teminat altına alınabilir. İş güvencemiz, gelir güvencemiz, mesleki bağımsızlığımız için kamusal sağlık sistemi istiyoruz!
Aile hekimliği ceza yönetmeliğinin geri çekilmesini, kamuya ait binalarda kamu çalışanlarından oluşan eksiksiz bir ekiple koruyucu sağlık hizmetlerinin yürütülmesini sağlayacak birinci basamak sağlık örgütlenmesi istiyoruz! 
Bu grev emeğimize, geleceğimize, halkın sağlık hakkına sahip çıktığımızı gösteren bir uyarıdır. Artık toplumun ve sağlık emekçilerinin çığlığına kulak verilmelidir. Taleplerimiz kabul edilmediği, sağlık emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzeltecek bir düzenleme hızla meclise getirilmediği takdirde eylemlerimiz devam edecektir. Tüm milletimiz bilmelidir ki söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var."

Kaynak:Bayburt Postası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Kültür Akademisi" Etkinliklerinin Son Konferansına İsmail Kahraman KatıldıÖnceki Haber

"Kültür Akademisi" Etkinliklerinin Son K...

Kamyonetle Otomobil Çarpıştı: 1 YaralıSonraki Haber

Kamyonetle Otomobil Çarpıştı: 1 Yaralı

Haber Yorumları

  • Bayburtlu16-12-2021 14:25

    Hastalara bakma süresi 20 dk istiyorsunuz taş çatlasın 10 dk hastaya 10 dk da çay kahve molasina mi istiyorsunuz vaktiniz gelmeden bir şeye el attığınız yok hasta acilmi ölüyormu umrunuzda değil bumu sizin veridiginiz yemin .sözde ben işimi yapayım kim ne çekerse çeksin sonuç kimse kusura bakmasın doktorlar konustuklari kadar mesleğine gereken özeni gostermiyor

Yorum Yazın

Halkın ve Esnafın Gözünden Kapalı Pazar - Part 2
CHP'li Süleyman Çelik Aydıntepe'de Meclise Girdi
Tırnaklı Pide Fiyatlarındaki Anlaşmazlık Üzerine Esnaf Odası Başkanından Açıklama Geldi
Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin Seçildi
Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk Mazbatasını Aldı
Bayburt Pazarında Fiyatlar: Halkın ve Esnafın Gözünden Kapalı Pazarın Durumu
Bayburt'ta İnşaat Kazası: Elektrik İşçisi Ağır Yaralandı
Bayburt Özel İdarespor Deplasmanda Önemli Zafer Kazandı
Bayburt'ta Bayram Tatili: Yeşil Alanlara Talep Artıyor
Bayburt Belediyesi Yeni Meclis Toplantısında Görev Dağılımı Belli Oldu
Bayburt'ta Geleneksel Bayramlaşma Esentepe Mahallesi'nde Gerçekleşti
Bayburt Belediye Başkanlığı Mete Memiş'e Devredildi
Başkan Memiş Mazbatasını Aldı
Bayburtspor'un Karaköprü Belediyespor ile Berabere Kaldı
Bayramda Açık Olacak Fırınlar Belli Oldu
Nisan Ayı Su Analiz Sonuçları Açıklandı
Bayburt'ta Muhtarlık Seçimi Arbedesi Kavgaya Dönüştü
Oylar Yeniden Sayıldı, Bayburt'ta Sonuç Değişmedi
MHP, İl Genel Meclisi Üyeliği Seçimdeki Oyların Yeniden Sayılmasını İstiyor
Bayburt Kent Merkezi'nde Muhtarlık Seçim Sonuçları Açıklandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
üni fm scroll