Bayburt
DOLAR41.9489
EURO48.8502
ALTIN5545.3

Sırakayalar Şelalesi Koronadan Dolayı Boş Kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sırakayalar Şelalesi Koronadan Dolayı Boş Kaldı
Abone ol
Bayburt'ta, özellikle bahar aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları arasında yer alan Sırakayalar Şelaleleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle en sakin günlerini geçiriyor.

Tarihi İpek Yolu güzergahında, şehir merkezine 16 kilometre uzaklıktaki Sırakayalar köyü sınırlarında art arda bulunan şelaleler, doğa turizmi açısından yörenin önemli mekanları arasında yer alıyor.

Kış mevsiminde donan görüntüsüyle de dikkati çeken Sırakayalar Şelaleleri, ilkbaharda ise canlanan doğasıyla binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Yılın bu zamanlarında başta fotoğraf tutkunları olmak üzere binlerce doğaseverin ziyaret ettiği şelaleler, Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl en sakin günlerini yaşıyor.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Bekir Kurtoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Bayburt'un, birçok tarihi ve doğal güzelliği bünyesinde barındırdığını söyledi.

Bunlardan birinin de Sırakayalar Şelaleleri olduğuna dikkati çeken Kurtoğlu,"Bu aylarda yerli ve yabancı turistlerin ziyaretleriyle yoğunluk oluyor ve doyumsuz bir manzarası var. Önceki yıllarda şelale ve çevresinde birçok insan piknik yapıyordu. Maalesef bu yıl salgın nedeniyle sessiz kaldı. İnşallah gelecek yıllarda burası yine ziyaretçilerini ağırlayacak." dedi.

Bekir Kurtoğlu, şelaleleri her yıl 50 bin turistin ziyaret ettiğini belirterek, "Özellikle mayıs, haziran ve temmuz aylarında Sırakayalar Şelaleleri eriyen karların da etkisiyle diri kalıyor ve ziyaretçiler de gerçekten hayrete düşüyor." ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'de Genç Nüfusun En Yüksek Olduğu 3. İlÖnceki Haber

Türkiye'de Genç Nüfusun En Yüksek Olduğu...

Bayburt Üniversitesinden Öğrencilere Teknik DestekSonraki Haber

Bayburt Üniversitesinden Öğrencilere Tek...

Yorum Yazın

Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi, Bİ’ Buluşmasına Ev Sahipliği Yaptı
Akkaya, Gazetecilerle Sorunları Görüştü
Üniversite Öğrencileri Yemekhane Kalitesinden Şikayetçi!
İmam Hatip Lisesinden Gazze’ye Yardım Eli
Minik Eller Yeşil Vatan İçin Buluştu
Vali Eldivan Engelli Vatandaşı Evinde Ziyaret Etti
Bayburt Üniversitesi 2027–2031 stratejik planı için yol haritasını belirledi
Bayburt’a 11 yeni doktor kadrosu açıldı!
Bayburt’a modern kültür merkezi kazandırılıyor
Vali Eldivan Yatırımların Takip Toplantısını Yaptı
Bayburt Üniversitesi ve KUDAKA’dan Siber Güvenlikte Stratejik İşbirliği
BAYGÜKAB Meclis Toplantısı Şiran’da Yapıldı
Bayburt’ta kaçakçılık operasyonu: Çok sayıda ürün ele geçirildi
Bayburt’ta aromatik dikensiz kuşburnu üretimi değerlendirildi
İYİ Parti scooter ekibi Bayburt’ta da sahaya indi
Bayburt Canlı Hayvan Pazarı tekrar hizmete açıldı
İŞKUR Gençlik Programı başlıyor!
Bayburt’ta Muhtarlar Günü programı ve yatırım toplantısı yapıldı
CHP Bayburt İl Başkanlığı’na Av. Sercan Türker seçildi
Demirözü’nde yaşlı sürücü jandarma çevirmesinde kazaya neden oldu: 2 yaralı
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar