Bayburt
DOLAR38.8843
EURO43.5594
ALTIN4001.0

Üniversiteler Şubat Ayına Kadar Uzaktan Eğitim Verecekler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversiteler Şubat Ayına Kadar Uzaktan Eğitim Verecekler
Abone ol
Yüksek Öğretim dergisinin 17'nci sayısının sunuş yazısını yazan YÖK Başkanı Saraç, Covid-19 pandemisinin yükseköğretim sistemine ve üniversitelerde yeni başlayacak eğitim yılına etkileri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK, ŞUBATTA MI?

2020-2021 eğitim öğretim döneminde üniversitelerin ne zaman açılacağı henüz belli değil. YÖK tarafından üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili resmi açıklama gelmedi.

YÖK SON AÇIKLAMALAR

Yüksek Öğretim dergisinin 17'nci sayısının sunuş yazısını yazan YÖK Başkanı Saraç, Covid-19 pandemisinin yükseköğretim sistemine ve üniversitelerde yeni başlayacak eğitim yılına etkileri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Covid-19 krizinin gerçekten yoğun yaşanılan bir insanlık trajedisi olduğunu belirten Saraç, "Ve hepimizi birçok konuda daha derin ve daha kapsamlı düşünmeye sevk ediyor. Sağlıkta ve korunmada bireyleri tehdit eden ciddi riskler, ailelerin gelirlerindeki azalmalar, ulaşım kısıtlamaları, barınma gibi temel sorunlar, 2020-2021 eğitim yılında da tüm dünyayı olduğu gibi Türk yükseköğretimini de etkileyecektir" görüşünü ifade etti.

"GELECEK EĞİTİM YILINA ETKİLERİNİ NET GÖREMİYORUZ"

Öğrencilerin ve ailelerinin bu alanda merak ettiği onlarca konu ve soru olduğuna işaret eden Prof. Dr. Saraç, "Ancak ne yazık ki çoğu kez bu soruları cevaplayabilmek an itibari ile hem zor hem de verilebilecek cevaplar net değil.

YÖK Başkanı olarak, verebileceğim en doğru ve sağlıklı bilgi, üniversitelerimizin bulundukları bölgelerin, şehirlerin coğrafi ve yerel özelliklerini de dikkate alarak Covid-19 krizinin dinamiklerinin devam etmesi halinde gelecek eğitim yılı için her türlü duruma karşı hazırlıklarını yapmakta olduklarıdır" dedi..

"DİLEĞİMİZ BİR AN ÖNCE YÜZ YÜZE EĞİTİM"

YÖK olarak, bu alanda rektörler ve ilgili kurullar ile tartışarak aldıkları ve neredeyse her hafta yeniden gözden geçirdikleri çerçeve yasalar ve yönetmelikleri üniversitelere gönderdiklerini kaydeden Prof. Dr. Saraç, yeni eğitim yılı konusunda, "Henüz krizin gelecek eğitim yılı ile ilgili etkilerinin ne olacağını net olarak göremiyoruz.

Tabii ki dileğimiz bir an önce yüz yüze eğitime geçebilmektir. Ancak Covid-19 pandemisindeki güncel verileri ve bilimsel çalışmaları takip ederek dünyanın pek çok ülkesinde, uzaktan eğitimin gelecek eğitim yılında da devam edebileceğini gözlemlemekteyiz" mesajını verdi

"663 BİN 808 DERS UZAKTAN EĞİTİMLE VERİLDİ"

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, Covid-19 salgını nedeniyle kapılarını kapatan üniversitelerde bahar döneminde verilen uzaktan eğitim ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Üniversitelerimizin fiziki olarak kapalı olduğu 11 Mart 2020 tarihinden bu yana, bahar döneminde yükseköğretim kurumlarında örgün olarak açılması gereken 736 bin 341 ders sayısı uzaktan eğitim ile 663 bin 808 olarak gerçekleşmiş, yani tüm derslerin yüzde 90,1´i uzaktan eğitim ile verilebilmiştir. Bu oran sosyal bilimlerde yüzde 91, fen bilimlerinde yüzde 78, mühendislik bilimlerinde yüzde 77, sağlık bilimlerinde ise yüzde 54 olarak gerçekleşmiştir. Genel olarak bakıldığında ve dünya ülkeleri ile kıyaslandığında, tüm yaşanan zorluklara rağmen bu oranlar bir başarıyı göstermektedir."

Üniversitelerde yeni eğitim yılında da uzaktan eğitimin ön planda olabileceğinin sinyalini veren Prof. Dr. Yekta Saraç, "Ağır salgın dönemi, bu ciddi kriz, bu zor günler, dijital öğrenmenin en azından bir süre daha alternatif olmaktan daha da öte bir anlayış ile kullanılacağını bize göstermektedir. Dijital teknolojilerin neden olduğu bu değişimler, yükseköğretimde yeni mesleklerin de önünü açıyor. Nesnelerin interneti, robot teknolojileri, dijital pazarlama, makine öğrenmesi gibi meslekler lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde yoğun ilgi görüyor.

Bu alandaki yeni teknolojilerin desteklenmesini, ağ yönetimi, siber güvenlik, canlı video eğitimleri ve bütün bu kavramlara entegre olmayı yükseköğretimde teşvik etmeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu..

Konuyla ilgili henüz Bayburt Üniversitesinden bir açıklama yapılmadı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Askeri Kışla İhalesi Sonunda Çözüme KavuştuÖnceki Haber

Askeri Kışla İhalesi Sonunda Çözüme Kavu...

Yöney’den ‘Kredi Ertelenmesi’ AçıklamasıSonraki Haber

Yöney’den ‘Kredi Ertelenmesi’ Açıklaması

Yorum Yazın

Bayburt’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Bayburt’ta Ahmet Minguzzi Anaokulu Törenle Hizmete Açıldı
Bayburt'ta Gençlik Haftası Kapsamında Gençlik Yürüyüşü Yapıldı
TÜGVA Bayburt’ta 5. Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi
Turgut Çalışkan’dan Adana Vekiline Yanıt: “Bayburt Sahipsiz Değil”
Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne Yeniden Prof. Dr. Mutlu Türkmen Atandı
Bayburt'ta Ortalama Hanehalkı Büyüklüğü Her Geçen Yıl Azalıyor!
Deva Partisi Adana Mv. Sadullah Kısacık Bayburtspor’u Meclis’te Dile Getirdi
Bayburt'ta Vatan Sevgisi Engel Tanımadı Üniformayı Giydiler, Askerlik Yemini Ettiler
Bayburt’ta Gençlik Haftası’na Özel Taşhan'da El Sanatları Sergisi Açıldı
Bayburt’un 21 Yıllık Kentsel Dönüşüm Problemini Adana Mv. Meclise Taşıdı!
Bayburt Fen Lisesi Erasmus Projesiyle Öğretmen ve Öğrencileri ile Avrupa’da
Bayburt’ta Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı İle Trafik Eğitimi Verildi
Bayburt'ta Kaçak Tütün Operasyonu! 180 KG Tütün ve Makaron Yakalandı
Gülben Ergen Bayburt'ta Mattia Ahmet Minguzzi Adına Anaokulu Açıyor
Bayburt - Araklı Tilkibeli Geçidi'nde Yağmur Sonrası Kayalar Yola Düştü!
Bayburt'ta Obeziteye Karşı Bilinçlendirme Çalışması Yapıldı
Bayburt’ta 2024 Yılında Canlı Doğan Bebek Sayısı 821 Oldu
Mayıs Ayında Kar Sürprizi, Kop Dağı Beyaza Büründü
Eski Bakan Vedat Bilgin Bayburt'ta Esnafı Ziyaret Etti, Bayburt Üniversitesi'nde Konferansa Katıldı
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar