Bayburt
DOLAR38.6147
EURO43.7802
ALTIN4135.9

Vali Cüneyt Epcim: “Bağımlılıkla mücadeleye kararlılıkla devam edilecek.”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Cüneyt Epcim: “Bağımlılıkla mücadeleye kararlılıkla devam edilecek.”
Abone ol
Madde Bağımlılığıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı Öğretmen Evi’nde gerçekleştirildi.

Ülke çapında eş zamanlı gerçekleştirilen toplantıda Bayburt’ta 2019 yılına yönelik madde bağımlılığıyla mücadele faaliyetleri değerlendirildi.
Madde bağımlılığıyla mücadeleye büyük bir titizlikle devam edildiğini ifade eden Vali Cüneyt Epcim, nüfusa oranla tespit edilen vakaların düşük seviyelerde olduğunu belirtti. Vali Epcim, bu durumun ilimiz açısından sevindirici olduğunu kaydederek, “Diğer yandan genç nüfusun artış hızına baktığımız zaman bu vakaların artış gösterebileceğini göz önünde bulundurmalı ve tedbirlerimizi buna yönelik almalıyız. Madde bağımlılığıyla mücadelede ilgili kurumlarla koordinasyonu nasıl daha güçlü hale getirebileceğimizi, gerek adli, gerek kolluk kuvvetleri boyutuyla gerekse de rehabilitasyon süreçleri bakımından gözden geçirmekte yarar var. Bu hususta İl Sağlık Müdürlüğümüze büyük görev düşüyor.” dedi.
Madde bağımlılığıyla mücadelenin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürüleceğine vurgu yapan Vali Epcim, madde kullanımına olanak sağlayan metruk binaların yıkımına ise devam edileceği bilgisini paylaştı.
Vali Epcim, değerlendirmelerine şöyle devam etti: “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun madde bağımlılığıyla mücadelede önemli ve özel bir hassasiyeti var. Bu doğrultuda madde bağımlılığıyla mücadele noktasında her kurumumuza önemli görevler düşüyor. Bağımlılığın sağlık boyutu var. Sosyal boyutu var. Manevi boyutu var. Konuyu tüm yönleriyle ele alarak gençlerimizi bunlardan nasıl uzak tutabiliriz bunu iyi değerlendirmek gerekiyor. Sportif ve kültürel faaliyetler bu noktada iyi bir yöntem olabilir fakat tüm bu çalışmaların manevi açıdan da desteklenmesi gerekiyor. Bu anlamda İl Müftülüğü’müz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’müz ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’müzde önemli bir sorumluluk altında. Sivil Toplum Kuruluşlarımızı da özellikle bu noktada sahada daha aktif olarak görmek istiyoruz. Bayburt olarak çok sayıda öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz. Duyarlı olmak zorundayız.”
Vali Epcim’in değerlendirmelerinin ardından katılımcılar görüş ve önerilerini dile getirdi.
Toplantı 2020 yılına yönelik atılacak adımların görüşülmesiyle sona erdi.
Vali Cüneyt Epcim başkanlığındaki toplantıya Belediye Başkan Vekili Nesimuttin Selçuk, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Alper Çevik, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Vali Yardımcısı Halit Benek, Aydıntepe Kaymakamı Mustafa Akın, Demirözü Kaymakamı Ömer Coşkun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, İl Emniyet Müdür Vekili Murat Güney ile ilgili kurul üyeleri katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çoruh Nehri buz tuttuÖnceki Haber

Çoruh Nehri buz tuttu

Çoruh Nehri kenarında mahsur kalan kediye itfaiye kurtardıSonraki Haber

Çoruh Nehri kenarında mahsur kalan kediy...

Yorum Yazın

Milletvekili Orhan Ateş ve Kent Konseyi Bir Araya Geldi
Bayburt Üni FM'den Trafik Haftasına Özel Yayın “Bir Kural Bir Ömür”
Vali Eldivan Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Bir Araya Geldi
Bayburt MHP Merkez İlçe Başkanı Çalışkan, Bayburt'un Vekil Sayısı İçin Çağrı Yaptı
Bayburt'ta Kokainle Yakalanan Şahıs Tutuklandı!
Bayburt, 2025 Yılında Dövize En Çok Sahip İller Arasında Yerini Aldı!
Bayburt'ta Çiftçilere TARSİM ve Verimli Sulama Yöntemleri Aktarıldı
Bayburt'ta Kop Tüneli İnşaatından Dereye Karışan atık Su Köylüleri Mağdur Ediyor!
Bayburt İl Özel İdaresi 10 Personel Alımı Yapacak: Kuralar 14 Mayıs’ta
Yılan Hikayesine Dönen Gümüşhane - Bayburt Havalimanı Ne Zaman Bitecek?
Meteoroloji'den Bayburt İçin Uyarı: Gök Gürültülü Sağanak Etkili Olacak!
Vali Eldivan, Bayburt’ta Suçla Mücadele Bilançosunu Paylaştı
Bayburt'ta Yasa Dışı Yollarla Yurda Giren 4 Düzensiz Göçmen Yakalandı!
Diyanet-Sen’den 81 İlde Gündüz Kuşağı Programlarına Karşı Tepki!
Özgür Özel: "Bayburt'ta da Miting Yapacağız, Bayburt'u da Alacağız"
Bayburt'ta Gök Gürültülü Yağış Sonrası Yıldım Düşen Ağaç İkiye Bölündü!
Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Karadeniz Finalinde Başarı Gösterdi
Bayburt’u Fırtına Vurdu, Çatılar Uçtu Direkler Devrildi!
Bayburt Belediyesi'nden Kiralık Büro ve Satılık Arsa İhaleleri
HÜDA PAR Bayburt İl Başkanı'ndan Aile ve Sapkınlık Suç Teklifi açıklaması
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar