Bayburt
DOLAR41.477
EURO48.8497
ALTIN4985.1

3. ICADET Sempozyumu Tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
3. ICADET Sempozyumu Tamamlandı
Abone ol
Bayburt Üniversitesi 3. ICADET Sempozyumu farklı ülkelerden akademisyenlerin katkılarıyla tamamlandı.

Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin düzenlediği 3. Uluslararası Mühendislikte Yeni Teknolojiler (ICADET) Sempozyumuna mühendislik disiplininin farklı alanlarını temsilen katılan akademisyenler, yeni trendleri, sorunları ve çözüm önerilerini içeren araştırmalarını sundu.
Toplamda 14 ülkedeki 60 üniversiteden 450 akademisyenin katıldığı ve 285 bildirinin sunulduğu sempozyum, benzerleri arasında katılımcı sayısıyla ön plana çıktı. İki gün süren ve Mühendislik Fakültesi’nin ev sahipliği yaptığı sempozyum oturumlarında, gıda mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, kimya mühendisliği, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, çevre mühendisliği ve endüstri mühendisliği alanından akademisyenler sunumlarını paylaştı. Büyük ilgi gören ve yapıcı tartışmalara sahne olan oturumlar sonunda katılımcılara sunum belgeleri teslim edildi. 
Kimya mühendisliği alanında sunulan çalışmalarda, yeni nesil malzemeler, kataliz ve nanoteknoloji üzerine yapılan çalışmalar ağırlık kazanırken, yeni nesil enerji depolama malzemeleri hakkında da çok sayıda sunum gerçekleştirildi. Elektrik-Elektronik oturumlarında mühendislikte gelişen yeni teknolojiler ve nesnelerin interneti mimarisi ile akıllı şehir uygulamaları konuşuldu. Gıda mühendisliği alanında fonksiyonel gıda geliştirilmesi, mikrobiyoloji alanında uygulanabilir yeni yöntemlerin kullanımı ve ticari öneme sahip pektin gibi ürünlerin üretimi kapsamında etkili bir akademik atmosfer oluştu. İnşaat mühendisliği disiplininin geniş perspektifte ele alındığı kongrede öne çıkan konulardan bazıları; tarihi camilerin olası depremler sırasında davranış senaryolarının tahmini, zemin güçlendirme çalışmalarında alternatif yerli ürünlerin kullanılabilirliği, inşaat sektöründe mobil teknolojiler, sel felaketlerinin Doğu Karadeniz ölçeğinde irdelenmesi olarak öne çıktı. Makine Mühendisliği Bölümü altında sunumu gerçekleştirilen bildirilerde, sürdürülebilir gelişme, imalatta yeni teknolojiler, kompozit malzemeler ve bu alanda yapılan yeniliklere değinildi. Çevre mühendisliği alanında evsel atık sular, ve endüstriyel atıksuların arıtımı için farklı arıtma yöntemleri için yapılan çalışmalar sunuldu. Endüstri Mühendisliği alanında ise literatürde yer alan güncel konulardan bahsedilerek literatürde bulunan açıklara dikkat çekildi. 
Oturumları tamamlanan sempozyumun ardından toplu hatıra fotoğrafı çektiren katılımcılar, şehir gezisine çıkarak Bayburt’un kültürel ve tarihi dokusunu deneyimledi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vauk Tüneli 1-2 Yıl İçerisinde TamamlanacakÖnceki Haber

Vauk Tüneli 1-2 Yıl İçerisinde Tamamlana...

Bayburtlu Yazar Emirhan KALHAN'dan Politik RomanSonraki Haber

Bayburtlu Yazar Emirhan KALHAN'dan Polit...

Yorum Yazın

Erzurum Aşkale'de 4.4 Büyüklüğünde Deprem: Sarsıntı Bayburt'ta da Hissedildi
AFAD'dan Bayburt İtfaiyesi'ne İtfaiye Haftası Hediyesi
Üni FM'de Ahilik Geleneği Masaya Yatırıldı: Kökeninden Dijital Çağa Kapsamlı Analiz
Organize Sanayi Bölgesi'nde Feci Kaza: Bir Kişi Hayatını Kaybetti!
Bayburt'ta O Yer Bir Can Daha Aldı: Yoğun Bakımdaydı, Hayatını Kaybetti!
Bayburtlu Sporcu Ünal Türker Bilek Güreşinde İki Altınla Dünya Zirvesinde
38 Milyonluk Cirit Sahası Yapılıyor Ama Maç Finalinde Kimse Yok!
Şehrin Kalbi Yeniden Aydınlandı: Saray Bahçesi’nin Aydınlatma Sorunu Giderildi
Bayburt'ta 38. Ahilik Haftası Valilik ve Halk Pazarı Ziyaretiyle Başladı
Turgut Özal Bulvarı’nda Acı Tesadüf: Aynı Noktada İkinci Yaya Kazası!
Bayburt Belediyesi Yaşam Merkezi’nde Kadınlara Özel Spor Salonu
Bayburt Yaylası’nda Kar Fırtınası: Çoban ve Sürüsü Güçlükle Kurtarıldı
Canlı Müzik İçin Yeni Şart: Bayburt'ta Akustik Ölçüm Zorunluluğu
Bayburt'ta Aile Yılı'na Özel AFAD’tan Afet Farkındalık Seferberliği
Sosyal Medya Dolandırıcılarına Bayburt Merkezli Operasyon!
Bayburt'ta Hafızlık ve Kur’an Okuma Yarışması Finali Tamamlandı
Bayburt'ta 19 Eylül "Gaziler Günü" Yürüyüşü ve Anma Töreni Düzenlendi
Üç Bakan Yeni Spor Salonu Açılışı İçin Bayburt'ta
Kültür ve Turizm Bakanı Bayburt'a Geliyor
Milli Savunma ve Gençlik Spor Bakanları Yarın Bayburt'ta
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar