Bayburt
DOLAR39.9021
EURO47.0707
ALTIN4309.8

Bayburt Diyanet- Sen İl Temsilcisi Yazıcı'dan "Leman Dergisi'ne Sert Tepki"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt Diyanet- Sen İl Temsilcisi Yazıcı'dan "Leman Dergisi'ne Sert Tepki"
Abone ol
Diyanet-Sen Bayburt İl Temsilcisi İsmet Yazıcı, Leman Dergisi'nin Hz. Peygamber (SAV) ile ilgili yayınını "hadsiz, alçakça ve ahlaksızca" olarak nitelendirerek şiddetle kınadı. Yazıcı, derginin ifade özgürlüğü kılıfıyla kutsallara saldırdığını belirterek hukuki sürecin takipçisi olacaklarını ve bu provokatif yayıncılığa karşı her zeminde mücadele edeceklerini açıkladı.

Diyanet-Sen Bayburt İl Temsilcisi İsmet Yazıcı, Leman Dergisi'nin Hz. Peygamber Efendimiz (SAV) ile ilgili yaptığı iddia edilen yayına sert tepki gösterdi. Yazıcı, yaptığı açıklamada derginin bu eylemini "ahlaksız ve hadsiz bir yayın" olarak nitelendirerek şiddetle kınadı. Türkiye gibi nüfusunun %99'u Müslüman olan bir ülkede böyle bir yayın yapılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Yazıcı, Leman Dergisi'nin "dergicilik yaptığını iddia eden bir paçavra" olduğunu belirterek, "sayfalarında alçakça bir girişimle Peygamber Efendimiz'i (SAV) karikatürize etmeye kalkıştığını" ifade etti. Açıklamasında, "İfade özgürlüğü kılıfıyla Müslümanların en büyük değerine dil uzatan bu çirkin ve aşağılık saldırıyı lanetliyoruz" dedi.

Diyanet-Sen Temsilcisi, kutsal değerleri hedef alan karikatür yayıncılığının "nefretin, ayrımcılığın ve İslam düşmanlığının maskesi" olduğunu belirtti. Bu kirli zihniyetin adının özgürlük değil, "alçaklık" olduğunu vurgulayan Yazıcı, inancın, değerlerin ve mukaddesatın paçavralarda konu edilme cüretine asla izin vermeyeceklerini dile getirdi. Peygamber Efendimize hakaretin, milyarlarca Müslümanın kalbine ve vicdanına saldırı olduğunu ekledi.

İsmet Yazıcı, Leman Dergisi'nin yaptığının mizah değil, "terbiyesizlik ve İslam'a duyulan nefret" olduğunu ifade etti. "Kutsallarımızdan elinizi ve dilinizi çekin. Haddinizi bilin diyoruz" diyen Yazıcı, bu ülkede onlara had bildirecek sayısız vicdanlı savcı, adalet ve hukuk olduğunu vurguladı. Açıklamasında, "Hukuk nezdinde bu alçaklığın hesabını soracağız" diyerek hukuki süreç başlatacaklarının sinyalini verdi.

Bu provokatif ve nefret saçan yayıncılığa karşı her zeminde mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Yazıcı, "Yanına kar kalacağını düşünüp adım atanların ensesine derhal binen kolluk kuvvetini, tepkisini her ortamda gösteren halkımızı tebrik ediyor, konunun takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamasını Tevbe Suresi 65. ve Saff Suresi 8. Ayetleriyle pekiştiren Yazıcı, "Onların düşmanlıklarını duyuyor, görüyor ve biliyoruz. Onlardan korkmuyoruz. Gün gelir elbet yargı gerekli cevabı da verir" dedi. Son olarak, hükümetten bu tür alçaklıklara karşı yasal düzenleme yapmasını beklediklerini belirterek "Tepkimizi en gür şekilde ifade ediyoruz. Zalimler için yaşasın Cehennem" sözleriyle tepkisini tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'nin En Güvenli Şehirleri Sıralandı Bayburt İkinci Sırada yer aldıÖnceki Haber

Türkiye'nin En Güvenli Şehirleri Sıralan...

Eski Ehliyetler İçin Son Gün 31 Temmuz: Milyonlarca Sürücüye Büyük Uyarı!Sonraki Haber

Eski Ehliyetler İçin Son Gün 31 Temmuz:...

Yorum Yazın

HÜDA PAR Bayburt İl Başkanı Oruçoğlu: Dini Değerlere Hakaret Cezalandırılmalı
Bayburt Üniversitesi A Takımı Kurumlar Arası Turnuvada Şampiyon Oldu
Kaleardı Yolunda Yapılan Çalışma Kazalara Davetiye Çıkarıyor!
Kaza Kırıma Uğrayan Uçaktan Acı Haber Geldi, Pilot Demirci Hayatını Kaybetti!
Bayburt'un Ballıkaya Köyü Yakınlarına Özel Uçak Düştü!
TÜRK-İŞ'ten Bayburt'ta İşçilerden 'Yeter Artık' Çıkışı!
EPDK Duyurdu: Doğalgaza “Yüzde 24,6” Zam Geldi!
Eski Ehliyetler İçin Son Gün 31 Temmuz: Milyonlarca Sürücüye Büyük Uyarı!
Bayburt Diyanet- Sen İl Temsilcisi Yazıcı'dan "Leman Dergisi'ne Sert Tepki"
Türkiye'nin En Güvenli Şehirleri Sıralandı Bayburt İkinci Sırada yer aldı
Bayburt’ta Yürüyecek Kaldırım Kalmadı, Kaldırım İşgali Yayalara Çile Oluyor!
Yumruklar Bayburt’ta Konuşuyor: 850 Sporcu Ringe Çıkıyor!
TÜGVA Bayburt Ortaokul Yaz Okulu Öğrencilerle Buluştu
Baksı Müzesi 1 Temmuz’da İki Yeni Sergiyle Sanatseverleri Bekliyor
Bayburt’un Kalbi Bugün Sporla Attı, Saray Bahçesinde Spora Doydular
Bayburt’ta Ormana Giriş ve Ateş Yakmaya Yasak Geldi!
Sokak Lambaları Bir Bir Sönüyor: Bayburt’un Işıkları Ne Zaman Yanacak?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu Bayburt’ta
"Çılgın Şapkalar" Defilesiyle Geri Dönüşüm Farkındalığı
“Koruyucu Aile Hizmeti ve Önemi” Tüm Yönleriyle ÜNİ FM’de Anlatıldı
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar