Bayburt
DOLAR41.477
EURO48.8497
ALTIN4985.1

Bayburt Üniversitesi 15 Temmuz’u Geleneksel Okçuluk Turnuvası ve Konferansla Andı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt Üniversitesi 15 Temmuz’u Geleneksel Okçuluk Turnuvası ve Konferansla Andı
Abone ol
Bayburt Üniversitesi, Bayburt Valiliği himayesinde planlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Geleneksel Türk Okçuluğu Turnuvası ile “15 Temmuz Şehitler Destanı” konferansına ev sahipliği yaptı.

Geleneksel Türk Okçuluğu Turnuvasıyla başlayan etkinlikler için Kültür Merkezindeki Okçuluk Salonunda bir araya gelen il protokolü, Üniversite üst yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler, tarihten miras kalan kahramanlık kültürüne atıfta bulunmak amacıyla yaylarını gerdiler. Buradaki etkinlik konuşmasında destan geleneğine ve kahramanlığa değinen Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, “Destanlar, birçok millet için tarih öncesine dayanan gerçeküstü mitlerdir. Ancak aziz milletimiz, 21. yüzyılda dahi en gerçekçi destanları yazmaya devam eden mümtaz bir millettir. Çünkü biz, yüzlerce yıldır bir değerler mirası olarak yaşayan kahramanlığın, vatan sevgisinin, şehadete imanın kimlik ve mizaç kazandırdığı bir milletiz. Bizim mizacımız, ellerimizde bulunan oklara kazınmış parmak izlerinde kenetlenen bir manevi ruhtur. 15 Temmuz, tarihin tekerrürüdür. Binlerce yıldan beri kahramanlık, milletimizin en tabii karakteri olarak tekerrür etmiştir. Oklarımız, bu tekerrürü onurlandıracaktır.” dedi.

Geleneksel Türk Okçuluğu Turnuvasının ardından, Tiyatro Salonundaki “15 Temmuz Şehitler Destanı Konferansına” geçildi. İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Okuyan’ın konuşmacı olduğu konferans, 15 Temmuz şehitleri ve gazileri anısına saygı duruşuyla ve İstiklâl Marşının okunmasıyla başladı. 15 Temmuz’un ehemmiyeti üzerine bir hitap ile duygularını paylaşan Okuyan, bizatihi tecrübe ettiği millet direnişini ve kahramanlık destanını anlattı. Vatan sevgisi, şehadet inancı ve kahramanlık geleneği olmak üzere 3 başlıkta özetlediği konferansında tanık olduğu kahramanlıkları, şehadetleri ve zaferi anan Okuyan, tankların önünde kendilerini siper eden vatandaşlarımızı saygıyla yâd etti. Konuşmasında Ömer Halisdemir, Prof. Dr. İlhan Varan, Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın, Polis Kardeşler Ahmet Oruç ve Mehmet Oruç’un ve kadın kahramanların hikayesini anlatan Okuyan, bu sembol isimler özelinde tüm şehitleri andı.

Etkinlik, Okuyan’a plaket takdimiyle sona erdi. Etkinliğe Vali Mustafa Eldivan, Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Emniyet Müdürü Nihat Uzun, İl Jandarma Komutanı Topçu Albay Dr. Talha Övet, Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin, il protokolü, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.



 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Bayburt'ta 4 Gün Boyunca KutlanacakÖnceki Haber

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü...

Bayburt Milletvekili Ateş, Mevcut ve Gelecek Yatırımları TanıttıSonraki Haber

Bayburt Milletvekili Ateş, Mevcut ve Gel...

Haber Yorumları

  • Ferda21-07-2024 15:15

    (Sokak hayvanları toplansin) çocuklar ölüyor...sakat kalıyor.. travma yaşıyor...kekeme oluyor..gece sokağa çikilmiyor..dışkı ile hastalık saciyorlar.araba ve taksi olmadan eve gldemiyoruz.artik bıktık.mama lobisinden para alan tipler yüzünden bu vahşi hayvanlar masum algısı yapılıyor.iki gün aç kalsa kendi cinsini bile öldüren bu kopekler derhal toplanmalı.sokaklar yaşanılmaz oldu.korkuyoruz.

Yorum Yazın

Erzurum Aşkale'de 4.4 Büyüklüğünde Deprem: Sarsıntı Bayburt'ta da Hissedildi
AFAD'dan Bayburt İtfaiyesi'ne İtfaiye Haftası Hediyesi
Üni FM'de Ahilik Geleneği Masaya Yatırıldı: Kökeninden Dijital Çağa Kapsamlı Analiz
Organize Sanayi Bölgesi'nde Feci Kaza: Bir Kişi Hayatını Kaybetti!
Bayburt'ta O Yer Bir Can Daha Aldı: Yoğun Bakımdaydı, Hayatını Kaybetti!
Bayburtlu Sporcu Ünal Türker Bilek Güreşinde İki Altınla Dünya Zirvesinde
38 Milyonluk Cirit Sahası Yapılıyor Ama Maç Finalinde Kimse Yok!
Şehrin Kalbi Yeniden Aydınlandı: Saray Bahçesi’nin Aydınlatma Sorunu Giderildi
Bayburt'ta 38. Ahilik Haftası Valilik ve Halk Pazarı Ziyaretiyle Başladı
Turgut Özal Bulvarı’nda Acı Tesadüf: Aynı Noktada İkinci Yaya Kazası!
Bayburt Belediyesi Yaşam Merkezi’nde Kadınlara Özel Spor Salonu
Bayburt Yaylası’nda Kar Fırtınası: Çoban ve Sürüsü Güçlükle Kurtarıldı
Canlı Müzik İçin Yeni Şart: Bayburt'ta Akustik Ölçüm Zorunluluğu
Bayburt'ta Aile Yılı'na Özel AFAD’tan Afet Farkındalık Seferberliği
Sosyal Medya Dolandırıcılarına Bayburt Merkezli Operasyon!
Bayburt'ta Hafızlık ve Kur’an Okuma Yarışması Finali Tamamlandı
Bayburt'ta 19 Eylül "Gaziler Günü" Yürüyüşü ve Anma Töreni Düzenlendi
Üç Bakan Yeni Spor Salonu Açılışı İçin Bayburt'ta
Kültür ve Turizm Bakanı Bayburt'a Geliyor
Milli Savunma ve Gençlik Spor Bakanları Yarın Bayburt'ta
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar