Bayburt
DOLAR40.7015
EURO47.2204
ALTIN4395.4

Bayburt'ta Bir İlk: Kar-Buz Eritme Sistemi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt'ta Bir İlk: Kar-Buz Eritme Sistemi
Abone ol
Bayburt Belediyesince kentte bir ilk daha gerçekleştirilerek kar-buz eritme sistemini hayata geçiriyor.

Bayburt'ta araç trafiğinin yoğun olduğu Kışla Çeşmesi rampası, kış aylarında araç sürücülerinin korkulu rüyası olmaktan çıkıyor. Bayburt Belediyesince Kışla Çeşmesi Kar-Buz Eritme Sistemi Projesi kapsamında rampa ısıtma sistemini uygulamaya koyarak şehrimizde bir ilki daha gerçekleştiriyor.
Uygulamanın ilk denemesi yapılacak olan Kışla Çeşmesi rampasında belediye ekiplerince asfalt kazıma işlemi başlatıldı. Rampada tabana döşenecek ısıtma sisteminin ardından tekrar asfalt uygulaması yapılarak kar-buz eritme sistemi tamamlanmış olacak. Kar yağışıyla birlikte otomatik olarak çalışacak olan kar-buz eritme sistemi sayesinde rampadaki buzlanma olayı tarihe karışacak. Bu kış ilk kez Kışla Çeşmesi rampasında devreye girecek olan kar-buz eritme sistemi önümüzdeki yıldan itibaren şehrin ihtiyaç duyulan diğer noktalarında da hayata geçirilecek.
Çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Göreve gelmeden önce şehrimize vaat ettiğimiz bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bayburt Belediyesi olarak kış koşullarının ağır geçtiği şehrimizde elzem sorunlardan biri olan rampalardaki buzlanma olayına neşter vuruyoruz. Kış aylarında araç sürücülerinin zor anlar yaşamasına sebep olan buzlanma sorununu ortadan kaldıracak olan kar-buz eritme sistemi projemizi hayata geçiriyoruz. Sistemi ilk olarak bu kış mevsiminde Kışla Çeşmesi rampasında uygulamaya başlayacağız. Hava +5 derecenin altına düştüğünde asfalt üzerindeki nem sensörleri buzlanma ya da kar yağışı gördüğünde sitem otomatik olarak devreye girecek ve eritme yaptıktan sonra sistem devreden çıkacaktır. Buzlanmanın ortadan kalktığı rampada araç sürücüleri rahat bir şekilde yoluna devam edecektir" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçilere 5 Bin Koyun Dağıtımı YapıldıÖnceki Haber

Çiftçilere 5 Bin Koyun Dağıtımı Yapıldı

İl Hıfzıssıhha Kurulu Yeni Kararları AçıkladıSonraki Haber

İl Hıfzıssıhha Kurulu Yeni Kararları Açı...

Yorum Yazın

Bayburt Şingah Mahallesi’nde Park Yapım Çalışmaları Devam Ediyor
Bayburt’un Tarihi Korgan Köprüsü Çöplüğe Dönmüş Durumda!
Bayburt-Erzurum Yolunda Kamyon Bariyerlere Çarpıp Su Kanalına Devrildi!
TÜİK Dış Ticaret Verilerini Açıkladı Bayburt Yine En Son Sırada
Bayburt’ta Eko Köy ve İncili Köyü’nde Islah Çalışmaları Sürüyor
Bayburt ve Gümüşhane’de Tarihi Eser Operasyonu; 156 Parça Ele Geçirildi!
Bayburt Tarım Müdürlüğü'nde Görev Teslimi Gerçekleşti
Bayburt’ta Organik Tarım İçin 300 Milyonluk Büyük Yatırım Hamlesi
26 yıl 11 Ay Kesinlşemiş Hapis Cezası Olan Zanlı İstanbul’da Yakalandı!
Bayburt'ta Pazartesi Çilesi Bitmiyor: Kapalı Pazar Trafiği Felç Etti!
Bayburt Belediyesi Veteriner Müdürlüğü, Larva İlaçlamasını Sürdürüyor
Çiftçiye Uyarı: Anız Yakmak Hem Doğaya Hem Cebinize Zarar!
Gümüşhane MHP Heyeti Gümüşhane - Bayburt Havalimanını Yerinde İnceledi!
Bayburt'un Aydıntepe İlçesinde Travay Projesi Kapsamında İlk Saha Uygulaması Yapıldı
Milletvekili Orhan Ateş Bayburt Köylerini Ziyaret Etti
Kırklartepe’de Arazi Toplulaştırma İçin Çiftçilere Bilgilendirme
Trabzonspor Kafilesi Bayburt’taki Dernek Açılışında Coşkuyla Karşılandı
Bayburt Valisi Eldivan Toplu Sünnet Töreninde Çocukların Sevincine Ortak Oldu
Bayburt’ta İki Araç Kafa Kafaya Çarpıştı 4 Kişi Yaralandı
Bayburt Devlet Hastanesi'nde Başarılı Vats Dekortikasyon Ameliyatı
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar