Bayburt
DOLAR41.9489
EURO48.8502
ALTIN5545.3

Bayburt'ta Ortalama Hanehalkı Büyüklüğü Her Geçen Yıl Azalıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt'ta Ortalama Hanehalkı Büyüklüğü Her Geçen Yıl Azalıyor!
Abone ol
TÜİK verilerine göre, Türkiye'de ortalama hanehalkı büyüklüğü azalırken, Bayburt'ta da bu düşüş yaşanarak 2008'deki 4,40 kişiden 2024'te 3,07 kişiye geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2024 sonuçları, Türkiye'deki hanehalkı yapısında önemli değişimler yaşandığını ortaya koydu. Ülke genelinde 2008 yılında 4 kişi olan ortalama hanehalkı büyüklüğü, sürekli bir düşüş trendi izleyerek 2024 yılında 3,11 kişiye kadar indi. Bayburt'ta ise bu azalma daha belirgin bir şekilde gözlemlendi.

2008 yılında 4,40 kişi olan ortalama hanehalkı büyüklüğü, 2024 yılına gelindiğinde 3,07 kişiye düştü.  İller bazında bakıldığında, 2024 yılında ortalama hanehalkı büyüklüğünün en yüksek olduğu il 4,85 kişi ile Şırnak oldu. Şırnak'ı 4,63 kişi ile Şanlıurfa ve 4,50 kişi ile Batman takip etti. Ortalama hanehalkı büyüklüğünün en düşük olduğu iller ise 2,53 kişi ile Giresun ve Çanakkale olarak belirlendi. Bu illeri 2,55 kişi ile Tunceli ve 2,59 kişi ile Eskişehir izledi.  Hanehalkı tipleri incelendiğinde, tek çekirdek aile oranında ülke genelinde bir gerileme yaşandı.

2016 yılında %66,4 olan tek çekirdek aile oranı, 2024 yılında %63,5'e düştü. Geniş aile olarak tanımlanan hanehalklarının oranı ise aynı dönemde %16,3'ten %13,3'e geriledi. Çekirdek aile bulunmayan birden fazla kişiden oluşan hanehalklarının oranında ise 2016'daki %2,4'ten 2024'te %3,2'ye bir artış görüldü.  Tek kişilik hanehalklarının oranındaki değişim ise dikkat çekiciydi.

2024 yılında tek kişilik hanehalkı oranının en yüksek olduğu il %31,7 ile Gümüşhane oldu. Gümüşhane'yi %29,8 ile Tunceli ve %29,7 ile Giresun izledi. Tek kişilik hanehalkı oranının en düşük olduğu il ise %11,1 ile Batman olarak belirlendi. Bu ili %11,9 ile Van ve %12,3 ile Diyarbakır takip etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deva Partisi Adana Mv. Sadullah Kısacık Bayburtspor’u Meclis’te Dile GetirdiÖnceki Haber

Deva Partisi Adana Mv. Sadullah Kısacık...

Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne Yeniden Prof. Dr. Mutlu Türkmen AtandıSonraki Haber

Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne Yenide...

Yorum Yazın

Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi, Bİ’ Buluşmasına Ev Sahipliği Yaptı
Akkaya, Gazetecilerle Sorunları Görüştü
Üniversite Öğrencileri Yemekhane Kalitesinden Şikayetçi!
İmam Hatip Lisesinden Gazze’ye Yardım Eli
Minik Eller Yeşil Vatan İçin Buluştu
Vali Eldivan Engelli Vatandaşı Evinde Ziyaret Etti
Bayburt Üniversitesi 2027–2031 stratejik planı için yol haritasını belirledi
Bayburt’a 11 yeni doktor kadrosu açıldı!
Bayburt’a modern kültür merkezi kazandırılıyor
Vali Eldivan Yatırımların Takip Toplantısını Yaptı
Bayburt Üniversitesi ve KUDAKA’dan Siber Güvenlikte Stratejik İşbirliği
BAYGÜKAB Meclis Toplantısı Şiran’da Yapıldı
Bayburt’ta kaçakçılık operasyonu: Çok sayıda ürün ele geçirildi
Bayburt’ta aromatik dikensiz kuşburnu üretimi değerlendirildi
İYİ Parti scooter ekibi Bayburt’ta da sahaya indi
Bayburt Canlı Hayvan Pazarı tekrar hizmete açıldı
İŞKUR Gençlik Programı başlıyor!
Bayburt’ta Muhtarlar Günü programı ve yatırım toplantısı yapıldı
CHP Bayburt İl Başkanlığı’na Av. Sercan Türker seçildi
Demirözü’nde yaşlı sürücü jandarma çevirmesinde kazaya neden oldu: 2 yaralı
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar