Bayburt
DOLAR39.4478
EURO45.6852
ALTIN4336.7

Dünyanın en iyi 10 Ülkesi Arasına Gireceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünyanın en iyi 10 Ülkesi Arasına Gireceğiz
Abone ol
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en iyi 10 ülkesi arasına gireceğiz. Eğitimde, hastanelerde, sağlık hizmetinde, ulaşımda, iletişimde, ekonomide ama bunun şartı adaleti gerçekleştirmek, hakkaniyeti gerçekleştirmek, insan haklarına riayet." dedi.

Malkoç, Bayburt Üniversitesince Valiliğin katkılarıyla gerçekleştirilen "Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler" konulu panelde yaptığı konuşmada, her Türk insanının, geçmişine yakışır şekilde, bulunduğu yerde görevini en iyi şekilde yapması gerektiğini belirtti.

Türkiye'yi ileri taşımanın şartının bu olduğunu vurgulayan Malkoç, "Bizim öğrencimiz New York'taki öğrenci ile Berlin'deki, Londra'daki üniversite öğrencisiyle yarışacak. Bizim üniversitelerimiz dünyanın en iyi üniversiteleri olacak. Bizim devlet adamlarımız dünyada sözü geçen olacak. Şimdi öyle değil mi? Sayın Cumhurbaşkanımız telefonla Putin'le, Trump'la muhatap olup sözünü söylemiyor mu? İşte bunu her alanda yapacağız." diye konuştu.

Malkoç, bilimde ilerlerken bunları yapmanın en önemli şartının da adalet olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"İnsan haklarına uyacağız, kul hakkına titizlik göstereceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en iyi 10 ülkesi arasına gireceğiz. Eğitimde, hastanelerde, sağlık hizmetinde, ulaşımda, iletişimde, ekonomide ama bunun şartı adaleti gerçekleştirmek, hakkaniyeti gerçekleştirmek, insan haklarına riayet. Nasıl İstanbul'a dünyanın en iyi havalimanını yapıyorsak, dünyanın en uzun köprülerini, en iyi yollarını yapıyorsak demokrasi ve hukukta da bunu yakalayacağız inşallah."

Türkiye'de 7,5 milyon üniversite öğrencisi bulunduğunu, bunun kendisi için mutluluk verici olduğunu vurgulayan Malkoç, "Sizler mezuniyet töreninde diplomanızı aldığınız gün sizin gibi üniversitede okuyan en az 800 bin arkadaşınız diploma almış oluyor. Yani sizin gibi iş aramaya çıkacak. 800 bin kişinin arasından sıyrılabilmeniz için derste geçerli not almanız değil, en iyisini yapmanız gerekiyor. Dil konusunda Türkçeyi iyi bildiğiniz gibi İngilizcenin yanı sıra Rusça, Arapça, Çince. Bunları yapın, sizin iş aramanıza gerek yok, iş sahipleri sizi arar bulur." ifadesini kullandı.

- "Şimdi o yavru aslan büyüdü, gelişti"

Malkoç, Türkiye üzerinde çok hesaplar olduğunu ve Türkiye'nin yer aldığı coğrafyanın çetin bir coğrafya olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Buranın bizde sağlam olarak kalması için sizlerin dersine iyi çalışması gerekir, hocalarımızın sizlere iyi anlatması gerekir. Türkiye üzerinde hesap çok, şimdi değil, yüzyıllardan beri. Burayı bize çok görüyorlar, 'Türkiye buraya sonradan geldi' diyorlar. 'Burası Hristiyanlığın merkezidir' diyorlar. Bizi bölmeye çalışıyorlar. İşte bunun çaresi çok alın teri dökmek, çok göz nuru dökmek, hakkaniyete ve adalete riayet etmek. Dünyanın en kudretli devleti Osmanlı Devleti'ydi. Emperyalist güçler 300 yıl uğraştı, Osmanlı Devleti'ni yendi, yıktılar ve öldürdüler. Osmanlı bir aslandı. İşte o aslan ölürken yeni bir yavru doğurdu. O Osmanlı aslanının doğurduğu yavru Türkiye Cumhuriyeti'dir. Şimdi o yavru aslan büyüdü, gelişti. Tarihini hatırlıyor, geçmişini hatırlıyor. Çevresine bakıyor, diyor ki 'Bu dünya böyle gitmez. Bu dünyada adalet olmadan huzur olmaz. Dünyada 5 devletin iki dudağı arasında barış olmaz.' İşte bunu dediği için tekrar o sırtlanlar, çakallar bize yeniden saldırmaya başlıyor."

Programa, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şampiyon Takıma Bomba KlipÖnceki Haber

Şampiyon Takıma Bomba Klip

Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Edebiyat ÖdülleriSonraki Haber

Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Edeb...

Yorum Yazın

Bayburt'ta Seçkin Pirim’in "Zamanlı Zamansız" Sergisi Baksı Müzesi’nde Açıldı
Bayburt’ta Şap Alarmı: 14 Köy ve 4 Mahalle Karantinada
İYİ Parti İl Başkanı Hancı, “Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Hepimizin Görevi”
Yıldırım Elektroniği Vurdu: Bayburt’ta Cihazlar Kullanılamaz Hale Geldi
AK Parti Gençlik Kolları’ndan CHP Mitingine Taşıma İddiası
Bayburt'ta Sağanak Yağış Yeni Sanayi Sitesini Sular Altında Bıraktı
CHP, 14 Aradan Sonra Özgür Özel ile Bayburt'ta Halka Seslendi
CHP Bayburt’ta Miting Öncesi Gençlik Kortejiyle Sahadaydı
CHP, 14 Yıl Aradan Sonra Özgür Özel ile Bayburt’ta Miting Yaptı
Bayburt Demirözü’nde Eğlence Zamanı, Kuşburnu Çiçeği Festivali Başlıyor
Bayburt’un Yeni MÜSİAD Başkanı Tosun, İlk Temasını Diyarbakır’da Kurdu
ÜNİ FM’de CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek ile Bayburt’un Nabzı Tutuldu!
Uyuşturucuyla Yakalanan 3 Şüpheliye Bayburt Polisi Göz Açtırmadı
Hatırlamak 20 Yıl Sürdü: Bayburt Galer Hamamı İçin İlk Adım Atıldı
CHP Bayburt Miting Alanına valilikten İzin çıkmadı, Yeni Adres Belirlendi!
Bayburt MÜSİAD’ta Koltuk Değişti Yeni Başkan Mert Tosun Oldu
Bayburt Aydıntepe Yaylası’nda Cami Bakımsızlığı ve Çevre Kirliliği Tepki Çekiyor!
Bayburt Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne 3 İşçi Alımı Yapılacak!
Hayrettin Dilek, 47 Yılın Ardından Bayburt Üniversitesi’nden Emekli Oldu
Bayburt CHP Mitinginde Özgür Özel ile Beraber Mansur Yavaş’ta Olacak
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar