Bayburt
DOLAR42.2134
EURO48.8967
ALTIN5434.0

Gölgenin Arkasındaki: Koçan’ın Sanatında Kadınların Yeri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gölgenin Arkasındaki: Koçan’ın Sanatında Kadınların Yeri
Abone ol
Hüsamettin Koçan’ın “Gölgenin Arkasındaki” sergisi, bireysel hafızadan kolektif belleğe uzanan güçlü bir sanat yolculuğu sunuyor. Bayburtlu kadın zanaatkârların kolektif emeği, İstanbul’da sanatseverlerle buluştu.

Çağdaş sanatın önemli isimlerinden Hüsamettin Koçan’ın “Gölgenin Arkasındaki” adlı sergisi, İstanbul’daki Merkür Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Koçan’ın kendi hafızasından yola çıkarak geçmişin sessiz tanığı “gölgeyi” merkezine aldığı sergi, izleyicilere derinlikli bir içsel yolculuk sunarken; Baksı Kültür ve Sanat Vakfı’nın Bayburtlu kadınlarla yürüttüğü üretim sürecini de sanatın merkezine taşıdı.

Sergide, Bayburtlu kadın zanaatkârların oluşturduğu eserler önemli bir yer tutuyor. “Güneşin Anlatıcıları” olarak anılan Mintaha Kardeş, Şeyma Özbek, Ayşenur Karadeniz, Serpil Yanık, Elif Gül Öztürk, Gönül Ayengin, Leyla Yanık ve Mine Yanık; ehramlarıyla katıldıkları açılışta izleyicilerle ve basınla buluşarak sanat üretim sürecindeki deneyimlerini paylaştı. Kadınlar, evlerinde ve Baksı Müzesi atölyelerinde el emeğiyle hazırladıkları eserlerin sergide yer almasının gururunu yaşadı.

Serginin açılışında Baksı Vakfı Başkanı Oya Koçan, tüm katılımcılara teşekkür plaketi takdim etti. Sanatçı Hüsamettin Koçan ise “Ben kendi gölgemle yüzleşirken onların güneşiyle aydınlandım. Bu sergi sadece benim değil, hepimizin hikâyesi” sözleriyle duygularını ifade etti.

Ziyaretin ardından Bayburtlu kadınlar, üretimlerini sürdürmek ve yeni projeler için yeniden Baksı Kültür ve Sanat Vakfı Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi’ndeki atölyelerine döndü. Kolektif emeğin, kadim geleneklerin ve çağdaş sanatın buluştuğu “Gölgenin Arkasındaki” sergisi 30 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt Üniversitesi’nden TÜBİTAK Projelerinde Rekor Başarı!Önceki Haber

Bayburt Üniversitesi’nden TÜBİTAK Projel...

Bayburt Belediyesi Çoruh Kıyısında Temizlik Çalışması GerçekleştirdiSonraki Haber

Bayburt Belediyesi Çoruh Kıyısında Temiz...

Yorum Yazın

Bayburt’ta Müftü Yardımcısı Abdullah Aksoy’a Veda Programı Düzenlendi
Organ ve Doku Bağışı İçin Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi
Bayburt Gençlik Merkezi Evinde Çorum Voleybol’a 3-0 Mağlup Oldu
Bayburt’ta Gece Saatlerinde Domuz Sürüsü ile Karşılaştılar!
Aslandağı Bungalov Evleriyle Sosyal Yaşam Alanı Kazanıyor
Bayburt Belediyesi Ücretsiz Aile Danışmanlığı Hizmetine Başladı
Bayburt'un Arpalı Beldesi'nde Yeşil Yaşam Projesi İçin Protokol İmzalandı
Bayburt Üniversitesi’nde “Tarım ve Çevre Etkileşimi” Paneli Gerçekleşti
Bayburt’un 2025 Ekim Trafik Kazası Bilançosu Açıklandı
ÜNİ FM’de Organ Bağışı Farkındalık Programı Gerçekleşti
Bayburt'un Demirözü İlçesine 79 Yeni TOKİ Konutu İnşa Ediliyor
TZOB Başkanı Bayraktar: Şap Hastalığından Zarar Gören Üreticilere Destek Verilmeli
Bayburt 2. Sultanbeyli Memleket Günleri’nde Tanıtılacak
Bayburt’un Köy Yolları Genişletme Çalışmaları Devam Ediyor
Bayburt Yeniden Refah Partisi’nde Görev Değişimi
Bayburt Voleybol Ekibi Cumartesi 3 Puan İçin Sahada
Bayburt’ta silahlı tartışma: 1 kişi yaralandı!
Arınma Performansıyla Çevresel Farkındalık Vurgusu Yapıldı
Bayburt Üniversitesi'nden Bilim İletişimi Vizyonu: Duvarlar Kalkıyor, Bilim Sokağa İniyor
Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 50. Yıla Anlamlı Fidanlar
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar