Bayburt
DOLAR38.3223
EURO43.7751
ALTIN4105.0

Gün Işığında Okuma Keyfi Sunan Kütüphane

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gün Işığında Okuma Keyfi Sunan Kütüphane
Abone ol
Bayburt Üniversitesince Baberti Külliyesi'nde kurulan ve mimari yapısıyla gün ışığından maksimum derecede yararlanma sunan kütüphane, kitapseverlere ve öğrencilere hizmet veriyor.Üniversitenin yeni yerleşim alanı olan Demirözü yolu üzerindeki Baberti Külliyesi'nde 11 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulan kütüphanede 104 bin matbu eserin yanı sıra 200 bini aşkın dijital veri bulunuyor.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşa edilirken kütüphaneyi kullanan kişilerin gün ışığından en iyi şekilde yararlanmaları düşünülerek tasarım yapıldığını söyledi.

Bu özelliğiyle Bayburt Üniversitesi Kütüphanesi'nin diğer kütüphanelerden ayrıştığını belirten Coşkun, "Mimari açıdan çok güzel bir kütüphane. Herkesin beğendiği bir kütüphane. Kütüphanede bütün oturuşlar gün ışığına doğru tasarlandı ve sanki insanlar açık havada çalışıyorlar gibi bir his elde etmekteler. Gün ışığının böyle de bir faydası var, kapalı ve loş bir ortam değil, son derece aydınlık ve ferah, havadar bir ortam. Bu da ister istemez uzun süreli ders çalışmalara imkan tanıyan bir ortam." dedi.

Coşkun, kütüphanenin yeni yerleşkede oluşturulduğunu ve yakın zamanda 7 gün 24 saat hizmet vermeye başlayacağını dile getirerek, "Çay ve kahvematikler de koyacağız. Yine çorbamatikler de bırakıp gece belli saatlerden sonra çorba ikramında bulunacağız. Mümkün mertebe kütüphanede kalma oranını uzatmaya çalışacağız." diye konuştu. 

Bayburt Üniversitesi Kütüphanesi'nin okuyuculara sunduğu ferah ortamla iyi bir kütüphane olduğuna dikkati çeken Coşkun, şunları kaydetti:

"Burası aynı zamanda dijital bir kütüphane. Yani öğrenciler herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadan kitap alabilir, rafta bulabilir ve gerekli cihazlardan geçirerek teslim alıp gidebilirler. On beş günlük süre yaklaştığında cep telefonlarına mesaj gelir. Bu mesaja dayanarak kitapları getirip iade edebilir ya da süresini uzatabilirler. Bunların hepsi dijital işlemler. Bu açıdan da az personelle çok daha kaliteli bir hizmet üretme gibi bir niyetimiz var ve buna da başladık."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt Belediyesinde Devir Teslim TöreniÖnceki Haber

Bayburt Belediyesinde Devir Teslim Tören...

Lider Berabere KaldıSonraki Haber

Lider Berabere Kaldı

Yorum Yazın

Bayburt Belediyesi, Çoruh Nehri Kıyısındaki Kirliliğe Müdahale Etti
Bayburt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sürdürülebilirlik İçin Avrupa’da
Bayburt Halkı Belediye Hizmetlerinden Memnun mu?
CHP İl ve İlçe Başkanlarından Bayburt İçin Kaba Yem Borsası Talebi
TOKİ Bayburt Şingah'ta 27 Yeni Konutun Satışını Başlattı!
Bayburt'ta 38 Milyon Liralık Cirit Sahası İçin Temel Atma Töreni Yapıldı
Bayburt'ta Milyonluk Yatırım Çöp Yığınına Dönüştü “Çoruh Nehri” De Sahipsiz Kaldı!
Bayburt Üniversitesi, Erzurum’un Ev Sahipliği Yaptığı KUDAKAF’ta Yerini Aldı
Bayburt'ta Vatandaş Sordu, Başkan Mete Memiş Cevapladı!
Temsilcimize, Alanya Galibiyeti yetmedi ve Profesyonel lige Veda Etti!
Kenan Yavuz, Gençlere İlham Veren Buluşmada Tecrübelerini Paylaştı
Çocuklara Sahipsiz Hayvanlar İçin Farkındalık Eğitimi Verildi
Bayburt Üniversitesi, Hokeyde Çifte İkincilik Kazandı
Bayburt Belediyesi, Baharın Gelişiyle Larvalarla Mücadeleye Başladı
Temsilcimiz Kader Maçına Çıkıyor! Evinde, Alanya 1221 FSK’yı Konuk Edecek
Bayburt Emniyeti’nden 1 Milyon Liralık Dolandırıcılık Operasyonu!
Bayburt Üniversitesi Öğrencilerine Arama Kurtarma Eğitimi ve Tatbikatı
Bayburt Yöresi Halk Oyunlarıyla Yüksekova’da 23 Nisan Coşkusu
Bayburt’ta Kuvvetli Yağış Uyarısı, Vatandaşlar Dikkatli Olmalı
Bayburt'un Bulunduğu 3. Ligde, Karabük İdman Yurdu ve 52 Orduspor Arasında Şaibe mi Dönüyor?
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar