
İYİ Parti Bayburt İl Başkanı Turgay Hancı, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, çocuk işçiliğinin birey ve toplum açısından ciddi bir sorun olduğuna dikkat çekti. Hancı, devlet ve toplumun görevinin çocukların birey olma sürecinde önlerindeki tüm engelleri kaldırmak olduğunu vurguladı.
İYİ Parti Bayburt İl Başkanı Turgay Hancı, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, çocuk işçiliğine karşı toplumun tüm kesimlerinin duyarlı olması gerektiğini belirtti.
Hancı, “Çocukların yaşıtlarıyla büyümek, eğitim hakkını kullanmak, dengeli ve yeterli beslenmek gibi birçok temel gereksinimden mahrum kalması, piyasanın çocuklar üzerindeki sömürüsünü güçlendirmiştir” diyerek, çocuk işçiliğinin ekonomik ve sosyal temellerine dikkat çekti.
Çocuğun kaç yaşında olursa olsun bir birey olduğunu vurgulayan Hancı, çocukluk döneminin birey olma yolunda fırsatlarla dolu bir süreç olması gerektiğini söyledi.
“Devletin ve toplumun görevi, çocuğun birey olma sürecinde karşılaşabileceği tüm engelleri ortadan kaldırmak ve bu süreci desteklemektir” diyen Hancı, çocukların korunmasının yalnızca bir insan hakları meselesi değil, aynı zamanda sağlıklı bir toplum inşa etmenin temel şartı olduğunu ifade etti.
Yorum Yazın