Bayburt
DOLAR41.5799
EURO48.5576
ALTIN5001.1

Müzenin Konaklama İhtiyacı ‘Loru Han’ İle Çözülecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müzenin Konaklama İhtiyacı ‘Loru Han’ İle Çözülecek
Abone ol
Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi, bünyesine Selçuklu mimarisine uygun bir han kazandırıyor.

Fiziksel büyümesinin sonuna gelen Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi, konaklama sorununu da çözüyor. Kentlerin ekonomik ve kültürel hayatlarında önemli izleri bulunan ve günümüzde artık yerini otellere bırakan han kültürü, Kenan Yavuz Etnoğrafya müzesinde Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde yapılacak Loru Han ile yaşayacak.
Müzenin kurucusu iş adamı Kenan Yavuz, danışma kurulu ile yapılan toplantılar sonrası konaklama ihtiyacını gidermek için düşünülen han projesi fikrinin ortaya çıktığını ve yerinin belirlenerek, inşaata başlandığını ifade etti.
Ekim ayına kadar inşaatın büyük bir bölümünü tamamlayacaklarını ifade eden Yavuz, önümüzdeki turizm sezonuna Loru Han’ın faaliyette olacağını kaydetti.
Müze ile entegre bir biçimde etnoğrafik bir yapıda inşa edilecek Loru Han’ın diğer yapılarda olduğu gibi bölgedeki dağlardan tedarik edilecek taşlarla inşa edileceğini söyleyen Kenan Yavuz, “Han projemizde Selçuklu mimarisini öne çıkaracağız. Ortasında büyük bir avlu, tüm odalar avluya bakacak. 1 lokanta, 9 odamız olacak. Geniş bir bahçesi olacak. Burası da müze han olarak inşa edilecek. Bu yapı ile birlikte fiziki büyümemizi tamamlayacağız. Çok özgün, üt düzey bir tesis olacak” dedi.  
'Bize Gelen, Bizi Yaşar'
Müzenin ‘Bize Gelen, Bizi Yaşar’ sloganını hatırlatan Kenan Yavuz, “Amacımız Bayburt’un tümüne, genel etnooğrafyasına, kültürel yapısına, tarihi kimliğine hizmet edecek, bir komplike mekân inşa etmek. Burası aynı zamanda Bayburt’un yemek kültürünü de ön plana çıkaracak. Müzemizin sloganlarından biri de ‘Bize Gelen Bizi Yaşar’. Bununla kastettiğimiz şey bu bölgeye gelen, Bayburt’un yemeğini yesin, Bayburt barlarını öğrensin ve Bayburt’un kültürel dokusunu soluyarak geri dönsün. Burada modernitenin peşinde olmayacağız. Kendi özgün kimliğimizi, kendi kültürel ve sosyal dokumuzu, geleneklerimizi, yaşam biçimimizi sergilemek için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.
Ziyaretçi sayısı 8 bine yakın
Pandemi dolayısıyla belli kurallar çerçevesinde 15 Haziran’da sezonun açıldığını ve müzenin bu tarihten itibaren faaliyelerine başladığını söyleyen Yavuz, pandemi sürecinin tüm kısıtlamalarına rağmen 8 bine yakın bir ziyaretçi ağırladıklarını da sözlerine ekledi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kışlık Turşu ve Salça Yapımına BaşlandıÖnceki Haber

Kışlık Turşu ve Salça Yapımına Başlandı

Tamer Saka’dan Sert AçıklamaSonraki Haber

Tamer Saka’dan Sert Açıklama

Yorum Yazın

Erzurum Aşkale'de 4.4 Büyüklüğünde Deprem: Sarsıntı Bayburt'ta da Hissedildi
AFAD'dan Bayburt İtfaiyesi'ne İtfaiye Haftası Hediyesi
Üni FM'de Ahilik Geleneği Masaya Yatırıldı: Kökeninden Dijital Çağa Kapsamlı Analiz
Organize Sanayi Bölgesi'nde Feci Kaza: Bir Kişi Hayatını Kaybetti!
Bayburt'ta O Yer Bir Can Daha Aldı: Yoğun Bakımdaydı, Hayatını Kaybetti!
Bayburtlu Sporcu Ünal Türker Bilek Güreşinde İki Altınla Dünya Zirvesinde
38 Milyonluk Cirit Sahası Yapılıyor Ama Maç Finalinde Kimse Yok!
Şehrin Kalbi Yeniden Aydınlandı: Saray Bahçesi’nin Aydınlatma Sorunu Giderildi
Bayburt'ta 38. Ahilik Haftası Valilik ve Halk Pazarı Ziyaretiyle Başladı
Turgut Özal Bulvarı’nda Acı Tesadüf: Aynı Noktada İkinci Yaya Kazası!
Bayburt Belediyesi Yaşam Merkezi’nde Kadınlara Özel Spor Salonu
Bayburt Yaylası’nda Kar Fırtınası: Çoban ve Sürüsü Güçlükle Kurtarıldı
Canlı Müzik İçin Yeni Şart: Bayburt'ta Akustik Ölçüm Zorunluluğu
Bayburt'ta Aile Yılı'na Özel AFAD’tan Afet Farkındalık Seferberliği
Sosyal Medya Dolandırıcılarına Bayburt Merkezli Operasyon!
Bayburt'ta Hafızlık ve Kur’an Okuma Yarışması Finali Tamamlandı
Bayburt'ta 19 Eylül "Gaziler Günü" Yürüyüşü ve Anma Töreni Düzenlendi
Üç Bakan Yeni Spor Salonu Açılışı İçin Bayburt'ta
Kültür ve Turizm Bakanı Bayburt'a Geliyor
Milli Savunma ve Gençlik Spor Bakanları Yarın Bayburt'ta
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar