Bayburt
DOLAR40.6707
EURO46.5695
ALTIN4310.4

Sporcu Muhammet Şimşek'ten Görme Engelliler Powerlifting Şampiyonasında 5 Türkiye Rekoru

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sporcu Muhammet Şimşek'ten Görme Engelliler Powerlifting Şampiyonasında 5 Türkiye Rekoru
Abone ol
Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Muhammet Şimşek, Ankara'da düzenlenen Görme Engelliler Powerlifting ve Benchpress Türkiye Halter Şampiyonasında büyük bir başarıya imza attı.

Şimşek, Benchpress'te 138 kg, Deadlift'te 200 kg ve Squat'ta 200 kg'lık kaldırışları ile toplamda 538 kg'ye ulaşarak 5 Türkiye rekoru kırdı ve 2 altın madalya kazandı. Şampiyon sporcunun madalyalarını, Bayburt Halter İl Temsilcisi ve görme engelliler halter branşı teknik kurul üyesi, Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ömer Faruk Aksoy takdim etti.

Madalya töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Muhammet Şimşek, "Dezavantajlı bireyler için hayat, her zaman mücadele etmeye eşdeğerdir. Bu başarımı, engelleri aşan, hayatın yükünü kaldıran tüm başarmış insanlara ithaf ediyorum. Başarımda emeği geçen Antrenörüm Ebu Bekir Sıddık Aksoy'a, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Adem Köse'ye, Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Doç. Dr. Murat Kul’a ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen'e desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum," dedi.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ise Muhammet Şimşek'in Türkiye rekorları kırarak elde ettiği başarının önemine vurgu yaptı. Türkmen, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: "Engelleri aşmak, her insanın kişisel menkıbesinde bir rekordur. Yaşam, bazılarımız için hep daha ağırdır ve hayatın yükünü kaldırmak; başlı başına bir başarıdır. Bugün, Görme Engelliler Powerlifting ve Benchpress Türkiye Halter Şampiyonasında kırdığı 5 Türkiye rekoru ile 2 altın madalyayı üniversitemize getiren öğrencimiz Muhammet Şimşek, bu başarının sınırlarını genişleterek kendini gerçekleştirmiş; hayallerini gerçekleştirmiş ve bizim umutlarımızı bir kez daha gerçekleştirmiştir. Öğrencilerimizle ortak hayaller kurmaya, kendimizi gerçekleştirmeye, umuda uzanmaya ve birlikte engelleri aşarak rekorlar kırmaya devam edeceğiz. Ne şanslıyız ki, böylesine gönül bağlarımız var."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt Merkezli Operasyon: Sahte Kimlik Bilgileriyle Suç İşleyen 4 Kişi TutuklandıÖnceki Haber

Bayburt Merkezli Operasyon: Sahte Kimlik...

Bayburt Kadızade Mahallesinde Yangın: 3 Evde Maddi HasarSonraki Haber

Bayburt Kadızade Mahallesinde Yangın: 3...

Yorum Yazın

Bayburt Şingah Mahallesi’nde Park Yapım Çalışmaları Devam Ediyor
Bayburt’un Tarihi Korgan Köprüsü Çöplüğe Dönmüş Durumda!
Bayburt-Erzurum Yolunda Kamyon Bariyerlere Çarpıp Su Kanalına Devrildi!
TÜİK Dış Ticaret Verilerini Açıkladı Bayburt Yine En Son Sırada
Bayburt’ta Eko Köy ve İncili Köyü’nde Islah Çalışmaları Sürüyor
Bayburt ve Gümüşhane’de Tarihi Eser Operasyonu; 156 Parça Ele Geçirildi!
Bayburt Tarım Müdürlüğü'nde Görev Teslimi Gerçekleşti
Bayburt’ta Organik Tarım İçin 300 Milyonluk Büyük Yatırım Hamlesi
26 yıl 11 Ay Kesinlşemiş Hapis Cezası Olan Zanlı İstanbul’da Yakalandı!
Bayburt'ta Pazartesi Çilesi Bitmiyor: Kapalı Pazar Trafiği Felç Etti!
Bayburt Belediyesi Veteriner Müdürlüğü, Larva İlaçlamasını Sürdürüyor
Çiftçiye Uyarı: Anız Yakmak Hem Doğaya Hem Cebinize Zarar!
Gümüşhane MHP Heyeti Gümüşhane - Bayburt Havalimanını Yerinde İnceledi!
Bayburt'un Aydıntepe İlçesinde Travay Projesi Kapsamında İlk Saha Uygulaması Yapıldı
Milletvekili Orhan Ateş Bayburt Köylerini Ziyaret Etti
Kırklartepe’de Arazi Toplulaştırma İçin Çiftçilere Bilgilendirme
Trabzonspor Kafilesi Bayburt’taki Dernek Açılışında Coşkuyla Karşılandı
Bayburt Valisi Eldivan Toplu Sünnet Töreninde Çocukların Sevincine Ortak Oldu
Bayburt’ta İki Araç Kafa Kafaya Çarpıştı 4 Kişi Yaralandı
Bayburt Devlet Hastanesi'nde Başarılı Vats Dekortikasyon Ameliyatı
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar