Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayburt-Gümüşhane Havalimanı’nın 2026’da hizmete gireceğini açıkladı. Çalışmaların hızlandığını ve Kop Tüneli’nde hedefin 2027 olduğunu duyurdu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayburt ve Gümüşhane’yi kapsayan programı kapsamında Bayburt-Gümüşhane Havalimanı’nda inceleme yaptı.
Burada yaptığı basın açıklamasında havalimanı, Kop Tüneli ve Vauk Tüneli projelerine ilişkin önemli bilgiler paylaştı.
Bakan Uraloğlu, 3 bin metre uzunluğa ve 45 metre genişliğe sahip pist ile 17 bin m² terminal binasının yer aldığı havalimanının yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağını ifade etti. Altyapı çalışmalarının tamamen bittiğini, üst yapı çalışmalarında ise yüzde 10 seviyesine gelindiğini açıkladı.
Hedeflerinin 2026 yılı içinde havalimanını tamamlayarak uçuşları başlatmak olduğunu vurgulayan Uraloğlu, “Çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu yıl sonuna kadar binaların çatılarını kapatıp iç mekan işlerine geçeceğiz” dedi.
Kop Tüneli’ne de değinen Uraloğlu, 6,5 kilometre uzunluğundaki tünelin Türkiye’nin en zorlu projelerinden biri olduğunu, yoğun su ve gaz çıkışları nedeniyle ek güvenlik önlemleriyle çalışıldığını söyledi. 2027 yılı içinde tünelin tamamlanmasının hedeflendiğini duyurdu.
Bakan Uraloğlu ayrıca Vauk Tüneli ve Kösedağ Tüneli çalışmalarının da sürdüğünü, bu projelerle Erzurum-Trabzon güzergâhının 246 kilometreye düşeceğini belirtti.
“Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Bayburt ve Gümüşhane için yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bayburt güzel bir Anadolu kültürüne sahip şehirdir ağızdan çıkan konuşulanlara dikkat eder, maalesef günümüz siyasetçileri bizi gittikçe hafife almaktadır, İncelemelerde bulunduk baktık olacak vergileri hak ettiği şekilde kullanıyoruz gibi artık oyalama siyasetine dönülmüş, evet bu arada haksızda değil Maliye il ve bölgelere göre vergi karşılığı oranında iş yapıyor artık, Bayburt vergiye tabi en az illerden biri, bunu dolaylı bir şekilde söylüyorlar, Kop, Vauk dağı tünelleri ve havalimanı projeleri nerdeyse durma aşamasında, siz yorumlayın gerisini….
İnanalım mi artık inanılacak bir tutar tarafınız kalmadı seçim yaklaştıkça öğüt ler çok olur bunlara inanacak insanlar var ne yazık ki 2026 gelsin bu yazım burada kalsın bakalım havalimanı dediği şekilde bitmiş olup hizmete sunulacak mi Bayburt Bayburt Olalı Böyle Bir Şey görmedi Kalkınmanıza sözüm yok ama adaltiniz batsın Bu vaballleri nasıl ödeyeceksiniz Hayırlı kandiller