Bayburt
DOLAR40.6891
EURO46.9946
ALTIN4407.8

Vali Epcim: “Programdan azami oranda yararlanmak istiyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Epcim: “Programdan azami oranda yararlanmak istiyoruz”
Abone ol
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)’nın katkılarıyla mesleki eğitim kalitesinin artırılması ile nitelikli personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik hayata geçirilen Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Bayburt Valiliği’nde düzenlenen toplantıda ele alındı.

Vali Cüneyt Epcim başkanlığındaki toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, KUDAKA Bayburt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Lokman Altunbilek, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Seyhan ile mesleki ve teknik eğitim veren kurumların temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Epcim, Bayburt olarak programdan azami ölçüde faydalanmayı hedeflediklerini söyledi. Projenin niteliği bakımından mesleki eğitimin yenilikçi bir anlayışla ele alınması ve nitelikli personel yetiştirilmesine yönelik önemli getiriler sağlayacağına işaret eden Vali Epcim, “Bu hususta neler yapabiliriz? Ne gibi adımlar atabiliriz? Bu konuları değerlendirmek istiyoruz. Özellikle meslek kuruluşlarımız, üniversitemiz ve halk eğitim merkezi gibi kurumlarımız bu konuda önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Kurumlar arası işbirliğini güçlendirmek suretiyle mesleki eğitim konusunda hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.” diye konuştu.
Vali Epcim toplantı kapsamında projeye ilişkin gelinen süreci de ele alacaklarını kaydederek katılımcılara teşekkür etti.
Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek programından Meslek yüksekokulları, mesleki eğitim merkezleri, mesleki ve teknik liselerin yanı sıra sanayi ve ticaret Odaları, esnaf odaları ve organize sanayi bölgelerinin yararlanabilecek. Toplam bütçesi 5 milyon 250 bin lira olan programa her bir proje için içerisinde başvuru sahibi, proje ortağı ve en az bir iştirakçinin yer aldığı üçlü ortaklıkla başvurulabilecek. Bağımsız değerlendiriciler ve değerlendirme komitesince uygulanması kararlaştırılan projelere ajans tarafından yüzde 25 ile yüzde 90 arasında değişen oranlarda destek sağlanacak. Uygulama sürecinin 18 ay ile sınırlı olduğu Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’na başvurular 10 Ocak 2020 Cuma günü sona erecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt’ta kar yağışıÖnceki Haber

Bayburt’ta kar yağışı

Rektör Coşkun, engelli personellerle kahvaltıda buluştuSonraki Haber

Rektör Coşkun, engelli personellerle kah...

Yorum Yazın

Bayburt Devlet Hastanesi Temmuz Ayında 53 Bini Aşkın Hastaya Hizmet Verdi
Bayburt'ta Yapay Zeka Eğitimi Medya Mensuplarını Bir Araya Getirdi
Kopuz Plajı Bayburt’ta Yazın Yeni Adresi Oldu
Bayburt'un Aydıntepe ilçesinin Yeni Kaymakamı Ertuğrul Bayram Görevine Başladı
Bayburt Şingah Mahallesi’nde Park Yapım Çalışmaları Devam Ediyor
Bayburt’un Tarihi Korgan Köprüsü Çöplüğe Dönmüş Durumda!
Bayburt-Erzurum Yolunda Kamyon Bariyerlere Çarpıp Su Kanalına Devrildi!
TÜİK Dış Ticaret Verilerini Açıkladı Bayburt Yine En Son Sırada
Bayburt’ta Eko Köy ve İncili Köyü’nde Islah Çalışmaları Sürüyor
Bayburt ve Gümüşhane’de Tarihi Eser Operasyonu; 156 Parça Ele Geçirildi!
Bayburt Tarım Müdürlüğü'nde Görev Teslimi Gerçekleşti
Bayburt’ta Organik Tarım İçin 300 Milyonluk Büyük Yatırım Hamlesi
26 yıl 11 Ay Kesinlşemiş Hapis Cezası Olan Zanlı İstanbul’da Yakalandı!
Bayburt'ta Pazartesi Çilesi Bitmiyor: Kapalı Pazar Trafiği Felç Etti!
Bayburt Belediyesi Veteriner Müdürlüğü, Larva İlaçlamasını Sürdürüyor
Çiftçiye Uyarı: Anız Yakmak Hem Doğaya Hem Cebinize Zarar!
Gümüşhane MHP Heyeti Gümüşhane - Bayburt Havalimanını Yerinde İnceledi!
Bayburt'un Aydıntepe İlçesinde Travay Projesi Kapsamında İlk Saha Uygulaması Yapıldı
Milletvekili Orhan Ateş Bayburt Köylerini Ziyaret Etti
Kırklartepe’de Arazi Toplulaştırma İçin Çiftçilere Bilgilendirme
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar