Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin 3. yıl dönümü dolayısıyla, Bayburt’ta anma etkinlikleri gerçekleştirildi. Bayburt AFAD, Bayburt Kızılay Şubesi ve Arama Kurtarma Birimi (AKUB) iş birliğiyle düzenlenen program, 06 Şubat 2026 tarihinde Bayburt Merkez Ulu Camii’nde yapıldı.
Anma programı kapsamında, Cuma namazı öncesinde Bayburt AFAD Müdürlüğü tarafından cami cemaatine gül suyu ve akide şekeri ikramında bulunuldu. Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Cuma hutbesinde ise, depremde yaşamını yitiren vatandaşlar anılırken, afetten etkilenen depremzedeler için dua edildi.
Etkinlik çerçevesinde, Bayburt AFAD personeli tarafından 6 Şubat depremleri ile diğer afetlere ilişkin fotoğrafların yer aldığı bir resim sergisi ve bilgilendirme standı açıldı. Stantta, AFAD’a ait araç ve ekipmanlar tanıtılarak, yürütülen afet ve acil durum faaliyetleri hakkında vatandaşlara bilgi verildi.

Düzenlenen programa Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Kahraman ve ilgili kurum temsilcileri katıldı. Heyet, AFAD standını ziyaret ederek İl AFAD Müdürü Uğur Minder’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sergi ve ekipman tanıtım alanı, cami cemaati ve vatandaşlar tarafından incelendi.
Anma etkinliği, Türk Kızılayı tarafından yapılan çay ikramının ardından sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: