Bayburt Devlet Hastanesi’nde, ellerde aşırı terleme (hiperhidroz) şikâyeti bulunan hastalara yönelik cerrahi tedavi uygulamaları devam ediyor. Günlük yaşamı ve sosyal hayatı olumsuz etkileyebilen bu rahatsızlık nedeniyle hastaneye başvuran kişiler, uzman hekimler tarafından detaylı değerlendirmeden geçiriliyor.
Son olarak aynı şikâyetle başvuran iki kuzen, yapılan muayene ve tetkiklerin ardından operasyona alındı. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Halil Kolcu tarafından uygulanan torakal sempatektomi yöntemi, kapalı ameliyat tekniğiyle (minimal invaziv yöntem) gerçekleştirildi. Operasyonda, el terlemesine neden olan sinir iletimi hedef alınarak şikâyetin kontrol altına alınması amaçlandı.
Hastane yönetiminden edinilen bilgilere göre, bugüne kadar 10’dan fazla hastaya aynı yöntem uygulanırken, operasyon sonrası süreçlerin genel olarak sorunsuz ilerlediği bildirildi. Ameliyat sonrası takipleri yapılan iki hastanın da sağlık durumlarının iyi olduğu ve kısa süre içerisinde taburcu edildikleri öğrenildi.

Yorumlar
Kalan Karakter: