Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, yeni dönem başkanını belirlemek üzere genel kurul sürecini tamamladı. Kentteki esnaf temsilcilerinin sandık başına gittiği seçimlerde, birliğin yönetiminde değişim yaşandı.
İki adayın listelerinin yarıştığı seçim kurulu oylamasında, Bayburt Terziler ve Berberler Odası Başkanı Yunus Çil ile Bayburt Kahveciler, Otelciler ve Lokantacılar Odası Başkanı İbrahim Pekmezci başkanlık için mücadele etti. Toplam 43 delegenin oy kullandığı seçim yarışı sonucunda sandıktan Yunus Çil liderliğindeki liste birinci çıktı.
Seçim Sandığından Çıkan Sonuçlar
Genel kurul delegelerinin oy kullandığı seçimlerde Yunus Çil 23 oy alarak Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı görevine getirildi. Diğer aday İbrahim Pekmezci ise sandıktan 20 oy aldı. Bu sonuçla birlikte Yunus Çil, birliğin yeni başkanı olarak seçilerek görevi devraldı.
Seçimin tamamlanmasının ardından Yunus Çil başkanlığında görev yapacak yeni yönetim kurulu, denetim kurulu ve disiplin kurulu üyeleri de resmiyet kazandı.
Yeni Yönetim Ve Kurullarda Yer Alan İsimler
Öte yandan, yeni dönemde görev alacak yönetim kurulu üyeleri Muharrem Kahraman, Muhammet Hanefi Aktaş, Zekeriya Mevlütoğulları ve Bünyami Fidan'dan oluştu. Esnaf odalarının idari ve mali süreçlerini takip edecek denetim kuruluna ise Metin Albeni, Hayrettin Büyükdağ ve Melik Oruç seçildi.
Birlik bünyesinde görev yapacak disiplin kurulunda ise Abdullah Kovar, Yahya Zavut ve Burak Şentürk yer aldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: