Bayburt'ta uzun yıllardır geleneksel olarak sürdürülen bayramlaşma programı, bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Arife gününde düzenlenen resmi bayramlaşma törenine Gençosman Mahalle Odası ev sahipliği yaptı. Kent protokolü ile vatandaşları aynı çatı altında buluşturan etkinlikte, toplumsal birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı.
Programda vatandaşlarla yakından ilgilenen Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, mahalle odalarında yaşatılan bayramlaşma kültürünün toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade etti. Vali Eldivan, bu köklü geleneğin nesilden nesile aktarılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Bayramlar; gönüllerin birleştiği, kırgınlıkların unutulduğu, sevgi, saygı ve hoşgörünün hâkim olduğu özel günlerdir. Milletçe sahip olduğumuz birlik ruhunu yaşatan bu güzel geleneklerimiz, toplumsal bağlarımızı daha da güçlendirmektedir" şeklinde konuştu. Vali Eldivan, Kurban Bayramı'nın tüm hemşehrilerine sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.
Gençosman Mahalle Odasında Bayramlaşma Merasimi
Mahalle odasındaki organizasyona kent yönetiminin eksiksiz katılması dikkat çekti. Bayramlaşma töreninde Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, Garnizon Komutanı Topçu Albay Erdem Yeni, Belediye Başkan Vekili Mustafa Akbaş, İl Emniyet Müdürü Barış Erkol, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fatih Aslan ve İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin yer aldı.
Siyasi parti temsilcilerinin de ilgi gösterdiği programa AK Parti Bayburt İl Başkan Vekili Mecit Türkoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ebubekir Bulunmaz, MHP Bayburt Merkez İlçe Başkanı Turan Çalışkan ve İYİ Parti Bayburt İl Başkanı Turgay Hancı katıldı. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu merasimde Belediye Başkan Vekili Mustafa Akbaş da bir konuşma gerçekleştirerek tüm Bayburtluların bayramını tebrik etti.
Kontrol Noktaları Ve Garnizona Ziyaret
Öte yandan, Gençosman Mahalle Odası'ndaki toplu bayramlaşma merasiminin tamamlanmasının ardından protokol üyeleri saha ziyaretlerine başladı. Şehrin huzur ve güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan personeller unutulmadı.
Vali Eldivan ve beraberindeki heyet, polis ve jandarma yol kontrol noktalarını ziyaret ederek buralarda görev yapan emniyet güçlerinin bayramını kutladı. Yol uygulama noktalarındaki ziyaretlerin ardından Garnizon Komutanlığına geçen protokol üyeleri, askeri personel ile bir araya gelerek tebrikleri iletti ve programı sonlandırdı.
Yorumlar
Kalan Karakter: