Bayburt Üniversitesi Dedem Korkut Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “I. Dede Korkut Gençlik Toyu” etkinlikleri kapsamında Baksı Müzesi ziyaret edildi. “Gelenekten Geleceğe Kültürel Birlik ve Toplumsal Dayanışma” sloganıyla gerçekleştirilen program, öğrencileri, akademisyenleri ve şehir dışından gelen konukları sanatla buluşturdu.
Ziyaret kapsamında katılımcılar, Bayburt’un önemli kültür ve sanat merkezlerinden biri olan Baksı Müzesi’nin doğayla iç içe yapısını ve sergilenen eserleri yakından inceleme fırsatı buldu. Sanat ile geleneksel kültürü bir araya getiren müze, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.
Müzenin Hikâyesi Kurucusundan Dinlendi
Ziyarette, BAYÜ Dedem Korkut Öğrenci Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Tuğba Akkoyun ve öğrenciler katıldı. Müzenin kurucusu Hüsamettin Koçan, konuklara eşlik ederek müzenin kuruluş süreci, amacı ve sergilenen eserlerin sanatsal ile tarihsel değerleri hakkında bilgi verdi.
Kültürel Dayanışma Vurgusu
Dede Korkut Gençlik Toyu kapsamında gerçekleştirilen ziyaretin, gençler ile akademik çevreyi bir araya getirerek kültürel etkileşimi artırmayı hedeflediği belirtildi. Programın, geleneksel değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir katkı sunduğu ifade edildi.
Yorumlar 2
Kalan Karakter: