Trendyol 1. Lig’in 36. haftasında Sipay Bodrum FK ile Erzurumspor FK 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla Erzurumspor FK, ligde bitime iki hafta kala 79 puana ulaşarak Süper Lig’e yükselmeyi garantiledi.
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Erzurumspor FK’lı futbolcular büyük sevinç yaşarken, taraftarların bulunduğu tribünlere giderek coşkuya ortak oldu.
Erzurum’da ise büyük bir kutlama atmosferi oluştu. Havuzbaşı Kent Meydanı’nda kurulan dev ekrandan maçı takip eden taraftarlar, Süper Lig müjdesinin gelmesiyle birlikte büyük sevinç yaşadı. Ellerinde bayraklarla tezahürat yapan taraftarlar, meydanda halay çekti. Cumhuriyet Caddesi’nde ise araçlarla konvoy oluşturan taraftarlar korna çalarak şehirde kutlama yaptı.
Kulüp tarafından yapılan açıklamada, şampiyonluk kutlamalarının ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu. Açıklamada, yaşanan bazı üzücü olaylar ve kulüp başkanının ailesinde meydana gelen vefat nedeniyle bu kararın alındığı belirtildi.
Takımın iki günlük iznin ardından çarşamba günü Erzurum’da toplanacağı da ifade edildi.
Öte yandan Süper Lig’e yükselen Erzurumspor FK için tebrik mesajları da geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya paylaşımında Erzurumspor’u ve Erzurum halkını tebrik etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da yayımladıkları mesajlarla kulübü kutladı.
Erzurumspor FK, elde ettiği bu başarıyla yeniden Süper Lig’e dönerek büyük bir başarıya imza attı.
Yorumlar
Kalan Karakter: