Bayburt
DOLAR39.892
EURO46.8347
ALTIN4218.2

Acil Çağrıları Artık Tek Numarada Birleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Acil Çağrıları Artık Tek Numarada Birleşti
Abone ol
Acil çağrıların tek çatı altında birleştirilmesine yönelik İçişleri Bakanlığı’nın 112 Acil Çağrı Merkezleri Projesi kapsamında Bayburt’ta “112” üzerinden çağrı alımlarına başlandı.

112 Sıhhi İmdat, 155 Polis, 156 Jandarma, 110 Yangın İhbar, 177 Orman Yangın İhbarı ve 122 AFAD gibi acil çağrı hatlarına gelen aramalar bundan böyle tek merkez üzerinden yönlendirilecek. Merkezde Türkçe’nin yanı sıra Arapça, Almanca, Rusça ve İngilizce olmak üzere 5 dilde acil çağrılara yanıt verilecek. Proje ile vatandaşların ulusal kapsamda tek acil çağrı numarası olarak “112”yi kullanmaları ve acil durumlara etkin müdahale amaçlanıyor.

Bayburt’ta 112 Acil Çağrı Hattı’nın hizmete alınması dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Cüneyt Epcim törende acil çağrıların tek çatı altında toplanmasına yönelik çalışmanın İçişleri Bakanlığı’nın vizyon projelerinden biri olduğunu söyledi. 112 Acil Çağrı Merkezi’nin Bayburt’ta bugün itibariyle tek numara üzerinden acil çağrılara yanıt vermeye başladığını bildiren Vali Epcim, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun özel gayretleriyle ve vizyoner bakışıyla oluşmuş 112 Acil Çağrı Merkezleri’nde bütün acil durumların yönetildiği bir Acil Durum Merkezi oluşturulması fikri gerçekten önemli bir çalışmaydı. Bugün Bayburt ilimizde 112 Acil Çağrı Merkezi’nde bütün acil durum numaralarını artık bir arada toplamış bulunuyoruz.” dedi.

Vali Epcim, vatandaşların tek numara üzerinden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak sağlıktan güvenliğe bütün acil durum ihbarlarını yapabileceklerini ifade etti.
Vali Epcim şunları söyledi: “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız olmak üzere minnetlerimizi, teşekkürlerimizi iletiyoruz. 10 şiddetindeki depremi yönetebilecek kapasitede bir merkezi kazanmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunlar Türkiye’mizin geldiği noktayı göstermesi açısından önemli yatırımlardır. Sadece bina maliyeti değil burada çok ciddi düzeyde bir donanım maliyeti var. Elektronik, dijital donanımlarla çok güzel bir bina oluştu. Afet durum yönetimini aynı zamanda acil durum yönetimini çok başarılı bir şekilde yapabileceğimiz bir merkezi kazanmış olduk. Burada Jandarma’dan sağlığa, orman teşkilatına kadar çok sayıda personel görev yapacak. Şehrimize hayırlı olsun. Binanın yapımında İçişleri Bakanımızın özel destekleri oldu. Ayrıca eski Maliye Bakanımız Naci Ağbal’ın maddi açıdan ödenek desteği oldu. Kendilerine minnetlerimizi, teşekkürlerimizi Bayburtlular adına bir kez daha iletiyoruz. 112 Acil Çağrı Merkezi’mizin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.”

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Tarık Bahadır ise vatandaşların birden fazla numara bilme gerekliliğini ortadan kaldırmasının 112 Acil Çağı Merkezleri’nin en önemli özelliği olduğunu belirtti. Bahadır, “İkinci olarak kurumların olaylara eşgüdümlü, koordineli ve hızlı müdahale etmesi sağlanıyor. Üçüncü olarak da kurumlarımızın illerimizde genel bir asılsız çağrı yükü var. Kendi işlerini yapmakta hakikaten güçlük çekiyorlar. Bizim buradaki çağrı karşılayıcı arkadaşlarımız o asılsız çağrıların çoğunu süzerek kurumlara ilettiği için kurumlar kendi içlerinde daha yetkin ve organize bir halde hizmet vermeye devam ediyorlar.” İfadelerini kullandı.
Bahadır, merkezin yerli ve milli bir yazılımla çalıştığına dikkat çekerek, “Burası yeni nesil bir çağrı merkezi. Bakanlığımızın yerli ve milli, kendi mühendisleri tarafından yazılan bir yazılım kullanıyor. Gerçekten çok efektif ve esnek bir yazılım. Üzerinde geliştirmelerle kurumların ihtiyaçlarını anlık olarak giderebiliyoruz. Dört dilde acil çağrı hizmeti verebiliyoruz. Artık Bayburt’ta da dört dilde vatandaşımız Ankara’daki yabancı dil tercümanlarımıza bağlanarak yabancı dil hizmeti alacaklar. Almanca, Rusça, Arapça ve İngilizce dillerinde acil çağrı hizmeti vermeye burası da başlamış olacak.” açıklamasında bulundu.

Törenin ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen bir yangın ihbarını yanıtlayan Vali Epcim, çağrıyı ilgili ekipleri yönlendirdi.  

Törene Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Vali Yardımcıları Mehmet Naim Akgül ile Burak Çimşir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Yiğit, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Ağın ve ilgili kamu kurum amirleri katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburtspor'da Seri SonuÖnceki Haber

Bayburtspor'da Seri Sonu

Jandarmadan “Yüz Yüze Eğitim” UygulamasıSonraki Haber

Jandarmadan “Yüz Yüze Eğitim” Uygulaması

Yorum Yazın

Yumruklar Bayburt’ta Konuşuyor: 850 Sporcu Ringe Çıkıyor!
TÜGVA Bayburt Ortaokul Yaz Okulu Öğrencilerle Buluştu
Baksı Müzesi 1 Temmuz’da İki Yeni Sergiyle Sanatseverleri Bekliyor
Bayburt’un Kalbi Bugün Sporla Attı, Saray Bahçesinde Spora Doydular
Bayburt’ta Ormana Giriş ve Ateş Yakmaya Yasak Geldi!
Sokak Lambaları Bir Bir Sönüyor: Bayburt’un Işıkları Ne Zaman Yanacak?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu Bayburt’ta
"Çılgın Şapkalar" Defilesiyle Geri Dönüşüm Farkındalığı
“Koruyucu Aile Hizmeti ve Önemi” Tüm Yönleriyle ÜNİ FM’de Anlatıldı
Bayburt Günbuldu Köyü’nde İsale Hattı Yenileniyor
Hırsızlar Kaçamadı: Kıskıvrak Yakalandı ve Bayburt'ta Cezaevine Gönderildi!
Bayburt Belediyesi, “Şehit Osman Tepesi” Eleştiri Sonrası Temizliğini yaptı
Mv. Ateş Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi İçin Müjdeyi Verdi
2024 Yılında Bayburt’a 234’ü Yabancı Uyruklu Olmak Üzere 380 Kişi Göç Etti!
Bayburt’ta Ticari Taksi Yayaya Çarptı: Ağır Yaralanan Kişi Hayatını Kaybetti!
Nefes Darlığıyla Bayburt Devlet Hastanesi’ne Başvuran Hasta, Aynı Gün Taburcu Edildi
Bayburt Yoncalı Köyü’nde Yeni Köy Konağı İçin Çalışmalar Başladı
Bayburt Hopur Yaylası’nda Organik Bal Üretimi Yükseliyor
Bayburt Tarım Müdürlüğü Yem Bitkileri İçin Saha Çalışması Yapıyor
Bayburt Belediyesi Asfalt ve Kaldırım Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar