Bayburt
DOLAR42.4589
EURO49.0268
ALTIN5525.1

Bayburt’ta Yeni Adliye Sarayı İçin İlk Kazma Vuruldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt’ta Yeni Adliye Sarayı İçin İlk Kazma Vuruldu!
Abone ol
Bayburt’ta yapımı planlanan yeni Adliye Sarayı için hafriyat çalışmaları başladı. İhalenin sonuçlanmasıyla birlikte yüklenici firma sahaya giriş yaptı. Aralık ayında temel atma töreni yapılması beklenirken, bölgedeki yatırım hareketliliği şimdiden artmış durumda.

Bayburt’ta uzun süredir beklenen Yeni Adliye Sarayı Projesi, ihalenin sonuçlanmasının ardından resmen hayata geçiyor. Yüklenici firmanın sahaya girerek hafriyat çalışmalarına başlaması, projenin ilk somut adımı olarak değerlendirildi. Henüz resmi açıklama yapılmasa da 4 Aralık tarihinde temel atma töreni yapılmasının planlandığı öğrenildi.

Yeni Adliye Sarayı’nın; modern mimarisi, geniş kullanım alanı, güvenlik ve teknolojik donanımlarıyla, Bayburt’un uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu kurumsal yenilenmeyi karşılayacağı ifade ediliyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte şehir merkezindeki kamu hizmetlerinin daha düzenli, erişilebilir ve çağın gerekliliklerini karşılayan bir yapıya kavuşması bekleniyor.

Ancak kentte yeni projeler hayata geçerken, geçmişte yapılan imar hataları ve çarpık yapılaşma eleştirileri yeniden gündeme geldi. Bayburt’un bazı bölgelerinde görülen kontrolsüz, dağınık, düzensiz yapılaşma, hem kent estetiğini zedelemiş hem de planlı şehirleşmenin önüne geçmiştir. Uzmanlar, Adliye Sarayı’nın bulunduğu bölgenin ise doğru planlanmış, nizami, modern ve sürdürülebilir bir yerleşim alanı olarak öne çıktığını belirtiyor.

Yeni projeyle birlikte, şehrin özellikle bu bölgesinde imar disiplininin sağlanması, hatalı yapılaşmanın tekrarlanmaması ve kente örnek olacak yeni bir şehirleşme modelinin oluşturulmasının önemine dikkat çekiliyor. Bu bakımdan, Adliye Sarayı’nın yapımı, hem kurumsal bir ihtiyaca yanıt vermesi hem de geçmiş imar hatalarının telafi edilmesine olanak tanıması yönüyle kritik görülüyor.

Bölge, Yeni Devlet Hastanesi’nin tamamlanması ve imar planı tadilatlarıyla son yıllarda hızlı bir gelişim göstermişti. Adliye Sarayı'nın da eklenmesiyle birlikte çevredeki arsa ve ticari alanların değer kazanması, bölgenin yeni bir yaşam ve hizmet merkezi hâline gelmesi bekleniyor. Özellikle bu alandaki arsaların büyük bölümü, estetik, planlı ve modern bir yerleşim kurgusuna uygun hâle getirildiği için, eski hastane bölgesindeki karmaşık ve dağınık yapılaşmanın aksine, burada öngörülebilir ve düzenli bir şehir yapısı oluşuyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt–Gümüşhane Havalimanı için “Dede Korkut” İsmi ÖnerildiÖnceki Haber

Bayburt–Gümüşhane Havalimanı için “Dede...

İzmir Aliağa Derneği’nde Mahmut Kaya DönemiSonraki Haber

İzmir Aliağa Derneği’nde Mahmut Kaya Dön...

Yorum Yazın

Bayburt'un İlçesi Aydıntepe'de Yeraltı Şehri Projesinde Sona Doğru
Bayburt’ta İl Müftülüğünden Evliliğin Önemi Hakkında Seminer
İzmir Aliağa Derneği’nde Mahmut Kaya Dönemi
Bayburt’ta Yeni Adliye Sarayı İçin İlk Kazma Vuruldu!
Bayburt–Gümüşhane Havalimanı için “Dede Korkut” İsmi Önerildi
Şarkılar, Halaylar ve Dostluk: Huzurevi Sakinleri Bir Arada
Bayburt KYK’da Lokanta ve Kantinlerde Kapsamlı Hijyen Denetimi Yapıldı
Türkiye Şampiyonası Yolunda Bayburt’un Bilardo Şampiyonları Belli Oldu
Bayburt’ta CHP İl Başkanı Türker: “Memurlar İmza Atmaktan Çekiniyor”
TOBB Nefes Kredisi İkinci Paket Başvuruları Başladı
Aydıntepe'de Şehit Kabirleri Ziyaret Edildi, Dualarla Yad Edildi
Orman Genel Müdürlüğü 496 Sözleşmeli Personel Alımı İçin Başvuruları Başlattı
Aydıntepe Çiğdemlik Köyü'nde Tarımın Geleceği Köy Buluşmalarında Masaya Yatırıldı
Anadolu Opera ve Bale Festivali Bayburt’ta Sanatseverlerle Buluşuyor
Vali Eldivan Darıca Köyünde Vatandaşlarla Bir Araya Geldi
Üni FM’de Halk Oyunlarının Geleceği Uzmanlarla Masaya Yatırıldı
6 Şubat Deprem Konutlarında Büyük Teslimat Dönemi
Bayburt Devlet Hastanesi'nde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde Farkındalık Etkinliği
Bayburt'a Bağlı Danışment Köyünde Öğretmenler Günü İçin 300 Fidan Dikildi
Bakan Yerlikaya Açıkladı, Polislere Büyük Kolaylık: İkinci Şark Görevi Kaldırıldı!
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar