Trend Mobilya
2023 - Kafes Banner
Bayburt
DOLAR19.0416
EURO20.6941
ALTIN1207.4
Bayburt Haber Telegram Haber Üstü

Bayburt Üniversitesi, Gümüşhane ve Erzincan'da Aday Öğrencilerle Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt Üniversitesi, Gümüşhane ve Erzincan'da Aday Öğrencilerle Buluştu
Abone ol
'Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi' sloganıyla üniversite tercihlerinde bölgesel bir cazibe merkezine dönüşen Bayburt Üniversitesi, çevre illerde orta öğrenimlerini tamamlamak üzere olan aday öğrencilerle tanıtım buluşmalarına başladı.

Fakülte ve Meslek Yüksekokulu düzeyinde yönetim temsilcileriyle gerçekleşen tanıtımın ilk durakları Erzincan'ın Merkez ilçesi ile Gümüşhane'nin Kelkit, Köse ve Şiran ilçeleri oldu. 
Türkiye ve dünya genelinden öğrenci çeşitliliği ile bir kültür mozaiği kurmayı başaran Bayburt Üniversitesi, bölgesel tercihlerde lider üniversite olma misyonunu güçlendirmek için sahaya indi. Aday öğrencilere yönelik Tanıtım faaliyetleri kapsamında Erzincan'ı Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Yaman, Aydıntepe MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Demir ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Doç. Dr. Ahmet İlhan  ziyaret ederken; Gümüşhane Köse, Kelkit ve Şiran'ı ise Rektör Yardımcısı ve Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahir Kadakal,  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Maden, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vecihi Aksakal, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alirıza Ağ, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bülent Bayraktar, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yakup Kahraman ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Arş. Görevlisi Mustafa Bora Meşeli ziyaret etti.  Ziyaret edilen ilçelerdeki lise son sınıf öğrencilerine üniversitemizi anlatarak bölümlere giriş hakkında bilgi veren tanıtım heyetleri, Bayburt'taki ve külliyelerdeki sosyal yaşamı da örneklerle anlattı. Tanıtım seminerleri sonrasında ilçelerin Kaymakamlıkları ve Milli Eğitim Müdürlüklerini ziyaret eden tanıtım heyetleri, bölgesel iş birlikleri üzerine verimli görüşmeler gerçekleştirdi. 
Tanıtım ziyaretlerini değerlendiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, Bayburt Üniversitesinin bölgesel ve küresel vizyonu birbirinden ayırt etmediğini söyleyerek kürelleşmeye dikkat çekti. Bölgesel açıdan güçlü bir öğrenci dinamiği kurmadan küresel rezervlere açılmanın mümkün olmadığını vurgulayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mahir Kadakal ise, ziyaretlerde gördükleri ilgi ve edindikleri izlenimin kendilerini çok memnun ettiğini dile getirdi. Ziyaret edilen Kaymakamlıklara, ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine, okulların yönetimlerine ve kendilerini büyük bir ilgiyle dinleyerek verimli sorular soran öğrencilere teşekkürlerini ileten Rektör Yardımcılarımız, bölgesel ziyaretlere devam edeceklerini ifade ettiler.


 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Komando Kışlasında Birinci Etap Tamamlanma Aşamasına GeldiÖnceki Haber

Komando Kışlasında Birinci Etap Tamamlan...

Bayburt Belediyesi Hüsn-İ Hat Müzesi KuruyorSonraki Haber

Bayburt Belediyesi Hüsn-İ Hat Müzesi Kur...

Yorum Yazın

Tübitak 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına Bayburt’tan 8 Proje Davet Edildi
Bayburt'ta Ramazan Pidesinin Satış Fiyatı Belli Oldu
Cumhuriyet Başsavcısı Hüzeyfe Yücedağ Depremzede Çocuklarla Buluştu
Bayburt'ta Orman Haftası Kutlandı
Bayburt Üniversitesi TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Türkiye'nin Zirvesinde
Bayburtspor Soma Deplasmanından 1 Puanla Döndü
Bayburt'ta 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıl Dönümü Kutlandı
Bayburt Ak Parti Milletvekili Aday Adayları Başvurulara Devam Ediyor
Bayburt Üniversitesi Öğrencileri Depremden Etkilenen Çocuklarla Oyun Şenliğinde Buluştu
Bayburtspor Yine Kendi Evinde Mağlup!
Bayburt'ta Eğlence Mekanında Silahlı Kavga: 1 Yaralı
Bayburt'ta Öğrenciler Ezanı Ve Kuran-I Kerim’i Güzel Okumak İçin Yarıştılar
Bayburt Ak Parti Milletvekili Aday Adayları Belli Oldu
Bayburt Üniversitesi Sudan'daki Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarındaydı
Bayburt’ta İstiklal Marşı’nın Kabulü Kutlandı
Bayburtspor Kendi Evinde Mağlup Oldu
Bayburt'ta Canlı Hayvan Pazarı Kapatıldı
Bayburt’ta İtfaiye Aracı İle Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı
Bayburt Üniversitesi Kadınlar Gününü Depremzedelerle Birlikte Kutladı
Bayburt Anadolu Mektebi Öğrencileri Yazar Kutlu'yu Anlattı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar