Bayburt
DOLAR39.892
EURO46.8347
ALTIN4218.2

Bayburt Üniversitesi Kontenjanlarındaki Kayıt Kaynaklı Boşluklar Ek Yerleştirmede Yeniden Doldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt Üniversitesi Kontenjanlarındaki Kayıt Kaynaklı Boşluklar Ek Yerleştirmede Yeniden Doldu
Abone ol
2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre 'kendini aşan' ve okul birincilerine ayrılan kontenjanların da eklenmesiyle doluluk oranında yüzde yüzün üzerine çıkan Bayburt Üniversitesi, kaydını yapmayan öğrencilerden kaynaklanan boşlukların ek yerleştirmede yeniden dolmasıyla birlikte kendini bir kez daha aştı.

Bayburt Üniversitesi geçtiğimiz ay sonuçları açıklanan ilk tercihlerde gösterilen yoğun ilgi sonucunda kendi rekorunu kırmış ve kontenjanlarda yüzde yüzün üzerinde dolulukla tarihinde bir ilki gerçekleştirmişti. Yerleşen öğrencilerin bir kısmının çeşitli sebeplerle kayıt yapmaması sonucunda meydana gelen az sayıda kontenjan boşluğu ek tercihleri bekleyen öğrencilere umut olmuştu. Öğrencilerin heyecanla beklediği ek yerleştirme sonuçları dün itibariyle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlandı ve sonuç verilerine göre Bayburt Üniversitesinin kontenjan doluluğu (okul birincilerine ayrılanlar dahil olmak üzere) yine yüzde yüzün üzerine çıkarak rekor tazeledi.
Öğrencilerin tercih etme eğilimlerini tek bir faktörde yorumlamanın ötesine geçerek korelatif düşünmek gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, "Üniversitemizin son dönemde hayata geçirdiği entegre kalite, Proje Seferbirliği ve Şampiyonların Üniversitesi gibi vizyonları; kurumsal itibar ve markalaşma sürecini besleyerek öğrenci tercihlerinde cazibe farklılığı meydana getirdi. Öğrencilerimize temel vaadimizi yönetişim, etkileşim, ilgileşim ve iletişim kavramlarına dayanarak aktardığımız mesajlarımız doğru teması kurmuş olmalı ki, bugün 'tercihlerin parlayan yıldızı' olmanın gururunu yaşayabiliyoruz. Niteliksel büyüme trendimizde ilk hedefi tutturmuş olmanın güveniyle sürdürülebilir büyüme hedefleri için çalışmaya başladık. Öğrencilerimize söz verdiğimiz gibi; onlar tercihleri ile büyüyecek, biz ise onlarla..." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması” Başvuruları BaşladıÖnceki Haber

“13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarış...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın'dan Bayburt'a ZiyaretSonraki Haber

MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın'dan Ba...

Yorum Yazın

Yumruklar Bayburt’ta Konuşuyor: 850 Sporcu Ringe Çıkıyor!
TÜGVA Bayburt Ortaokul Yaz Okulu Öğrencilerle Buluştu
Baksı Müzesi 1 Temmuz’da İki Yeni Sergiyle Sanatseverleri Bekliyor
Bayburt’un Kalbi Bugün Sporla Attı, Saray Bahçesinde Spora Doydular
Bayburt’ta Ormana Giriş ve Ateş Yakmaya Yasak Geldi!
Sokak Lambaları Bir Bir Sönüyor: Bayburt’un Işıkları Ne Zaman Yanacak?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu Bayburt’ta
"Çılgın Şapkalar" Defilesiyle Geri Dönüşüm Farkındalığı
“Koruyucu Aile Hizmeti ve Önemi” Tüm Yönleriyle ÜNİ FM’de Anlatıldı
Bayburt Günbuldu Köyü’nde İsale Hattı Yenileniyor
Hırsızlar Kaçamadı: Kıskıvrak Yakalandı ve Bayburt'ta Cezaevine Gönderildi!
Bayburt Belediyesi, “Şehit Osman Tepesi” Eleştiri Sonrası Temizliğini yaptı
Mv. Ateş Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi İçin Müjdeyi Verdi
2024 Yılında Bayburt’a 234’ü Yabancı Uyruklu Olmak Üzere 380 Kişi Göç Etti!
Bayburt’ta Ticari Taksi Yayaya Çarptı: Ağır Yaralanan Kişi Hayatını Kaybetti!
Nefes Darlığıyla Bayburt Devlet Hastanesi’ne Başvuran Hasta, Aynı Gün Taburcu Edildi
Bayburt Yoncalı Köyü’nde Yeni Köy Konağı İçin Çalışmalar Başladı
Bayburt Hopur Yaylası’nda Organik Bal Üretimi Yükseliyor
Bayburt Tarım Müdürlüğü Yem Bitkileri İçin Saha Çalışması Yapıyor
Bayburt Belediyesi Asfalt ve Kaldırım Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar