Bayburt
DOLAR38.3223
EURO43.7751
ALTIN4105.0

Bayburt Üniversitesi “Sıfır Atık Belgesi” Almaya Hak Kazandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt Üniversitesi “Sıfır Atık Belgesi” Almaya Hak Kazandı
Abone ol
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonluğunda yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Bayburt Üniversitesi de gerçekleştirdiği çalışmalarla ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı.

İsrafı önlemenin ve kaynakları daha verimli kullanmanın hedeflendiği ‘Sıfır Atık’ Projesi’ne hayata geçirdiği başarılı çalışmalarla destek olan Bayburt Üniversitesi; bu kapsamda öz verili çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 12/07/2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Sıfır Atık Yönetmeliği’ne istinaden ‘Bayburt Üniversitesi Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni kurarak bu konudaki sorumluluklarını bakanlığın belirlemiş olduğu kriterlere göre yerine getiriyor.
Bayburt Üniversitesi, ‘Çevre Yönetim Ofisi’nin çalışmaları ile külliye alanlarında ‘Atık Geçici Toplama Alanları’ kurarak çevre kirliliğinin önlenmesi, atık oluşumunun azaltılması, gelecek nesillere daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevre bırakılması ve ekonomiye katma değer sağlanması açısından örnek birçok çalışmaya imza atıyor.
Bayburt Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Selçuk Coşkun tarafından da çalışmalarının yakından takip edildiği ‘Çevre Yönetim Ofisi’nin koordinasyonunda gerçekleştirilen bu çalışmalar neticesinde Bayburt Üniversitesi, ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazanan ilk üniversiteler arasında yer aldı.
Sıfır atık projesinin önemine dikkat çeken Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun;  “Kaynakların verimli kullanılmasında hiç şüphe yok ki atıkların doğru bir şekilde bertaraf edilmesi ve uygun olanlarının gerekli işlemlerden geçirilerek tekrar kullanılabilir hale getirilebilmelerini sağlamak son derece önemlidir. Atıkların geri dönüşüm yoluyla kazanılması hem ekonomiye hem de çevreye önemli katkılar sağlamaktadır. Sıfır atık projesi kapsamında üniversitemizde atıkların tamamı prosedürlere uygun şekilde ‘Atık Geçici Toplama Alanları’nda toplanıyor. ‘Çevre Yönetim Ofisi’mizin koordinasyonu ile tüm birimlerde atıkların doğru şekilde toplanması, saklanması ve bertaraf edilmesi hususunda azami özeni gösteriyoruz. Külliyelerimizde yaptığımız çevre düzenlemeleri ile bakanlığımızın belirlenmiş olduğu kriterleri yerine getirerek ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandık. Özenli çalışmalarından ötürü başta Çevre Yönetim Ofisi’miz olmak üzere tüm birimlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt’ta Yıldırım Çayı Buz TuttuÖnceki Haber

Bayburt’ta Yıldırım Çayı Buz Tuttu

Vali Epcim AA'nınSonraki Haber

Vali Epcim AA'nın

Yorum Yazın

Bayburt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sürdürülebilirlik İçin Avrupa’da
Bayburt Halkı Belediye Hizmetlerinden Memnun mu?
CHP İl ve İlçe Başkanlarından Bayburt İçin Kaba Yem Borsası Talebi
TOKİ Bayburt Şingah'ta 27 Yeni Konutun Satışını Başlattı!
Bayburt'ta 38 Milyon Liralık Cirit Sahası İçin Temel Atma Töreni Yapıldı
Bayburt'ta Milyonluk Yatırım Çöp Yığınına Dönüştü “Çoruh Nehri” De Sahipsiz Kaldı!
Bayburt Üniversitesi, Erzurum’un Ev Sahipliği Yaptığı KUDAKAF’ta Yerini Aldı
Bayburt'ta Vatandaş Sordu, Başkan Mete Memiş Cevapladı!
Temsilcimize, Alanya Galibiyeti yetmedi ve Profesyonel lige Veda Etti!
Kenan Yavuz, Gençlere İlham Veren Buluşmada Tecrübelerini Paylaştı
Çocuklara Sahipsiz Hayvanlar İçin Farkındalık Eğitimi Verildi
Bayburt Üniversitesi, Hokeyde Çifte İkincilik Kazandı
Bayburt Belediyesi, Baharın Gelişiyle Larvalarla Mücadeleye Başladı
Temsilcimiz Kader Maçına Çıkıyor! Evinde, Alanya 1221 FSK’yı Konuk Edecek
Bayburt Emniyeti’nden 1 Milyon Liralık Dolandırıcılık Operasyonu!
Bayburt Üniversitesi Öğrencilerine Arama Kurtarma Eğitimi ve Tatbikatı
Bayburt Yöresi Halk Oyunlarıyla Yüksekova’da 23 Nisan Coşkusu
Bayburt’ta Kuvvetli Yağış Uyarısı, Vatandaşlar Dikkatli Olmalı
Bayburt'un Bulunduğu 3. Ligde, Karabük İdman Yurdu ve 52 Orduspor Arasında Şaibe mi Dönüyor?
Bayburt Eminyet Müdürlüğü’nden Öğrencilere 23 Nisan Sürprizi
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar