Bayburt
DOLAR19.521
EURO21.5177
ALTIN1266.2

Bayburt Üniversitesinden Bir TÜBİTAK Projesi Daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt Üniversitesinden Bir TÜBİTAK Projesi Daha
Abone ol
Bayburt Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan, “Yeşil Ekstraksiyon Yöntemleri Kullanılarak Elde Edilen Zeytinyağı Bazlı Propolis Ekstraktlarının Kimyasal İçeriklerinin Belirlenmesi ve Optimizasyonu“ başlıklı çalışma, TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Yürütücülüğünü, Aydıntepe Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nesrin Ecem Bayram’ın gerçekleştireceği projede Aydıntepe Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Naciye Kutlu Kantar ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Sinan Bayram araştırmacı olarak yer alıyor. 
Proje ile Bayburt propolisinin kalitesinin belirlenmesi ve coğrafi işaretinin alınmasına da katkı sağlanmasının amaçlandığını dile getiren Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Bayram; “Proje ile ülkemizde son birkaç yılda yoğun şekilde tüketilmeye başlanan önemli bir arı ürünü olan propolis, zeytinyağı ile ekstrakte edilecek. Bu esnada uygulanan çevreci (yeşil) proses koşulları bilimsel AR-GE çalışması ile belirlenecek. Bu şekilde bilimsel bir temele dayandırılarak hazırlanan zeytinyağı bazlı propolis ekstraktları daha güvenli bir şekilde tüketiciler tarafından tercih edilebilecektir. Bununla birlikte projenin, Bayburt bölgesinde üretilen propolis kullanılarak gerçekleştirilecek olması, ilerleyen süreçlerde Bayburt propolisinin detaylı olarak kalitesinin belirlenmesine ve coğrafik işaretinin alınmasına da katkı sağlayacaktır.” dedi.
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen başta olmak üzere, tüm akademik ve idari paydaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür eden öğretim üyesi Doç. Dr. Bayram, çalışmalara daha büyük bir motivasyonla devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yetimler Vakfı’ndan "Yetim Giydirme Günü"Önceki Haber

Yetimler Vakfı’ndan "Yetim Giydirme Günü...

5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri Sponsorluk İmza Töreni GerçekleştiSonraki Haber

5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve S...

Yorum Yazın

Vali Cüneyt Epcim, Aydıntepe Yıl Sonu Sergisine Katıldı
Bayburt Üniversitesi Merkez Kütüphanesi YKS'ye Hazırlanan Tüm Öğrencilere Açık Olacak
Bayburt Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu Yaşandı
Bayburtlu Yaşar Güler, Yeni Milli Savunma Bakanı Oldu
Bayburt'ta Kaybolan 70 Yaşındaki Kadının Cesedi Bulundu
Mayıs Ayı Su Analiz Sonuçları Açıklandı
Erdoğan'ın Rekor Oy Aldığı Bayburt'ta Seçim Coşkusu
BGC Mevcut Başkanı Murat Okutmuş Güven Tazeledi
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, BGC'de Basın Toplantısı Yaptı
Bayburt Halkının 2. Tur Seçim Görüşleri
Bayburt Merkezli Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu
Bayburt BelediyeSpor 'Altyapı Sporcularının' Büyük Başarısı
Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, Kariyer Hikayesini Anlattı
Bayburt Fen Lisesinde Geleneksel Görsel Sanatlar Sergisi Yapıldı
Bayburt’ta Lgs Ve Yks Öğrencilerine Yönelik "Sınava Hazırlık Ve Motivasyon" Semineri
CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, BGC’de Basın Açıklaması Yaptı
Bayburt'ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Etkinliklerle Kutlandı
Bayburtlu Uzman Çavuş İçin Rize'de Cenaze Töreni Düzenlendi
Okullarda Yıl Sonu Resim Sergisi Heyecanı
Bayburt'lu Uzman Çavuş Görev Yaptığı Rize'de Hayatını Kaybetti

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar