Bayburt
DOLAR27.3861
EURO29.0664
ALTIN1627.6

Bayburt Üniversitesinden ‘Son Gelişmeler Işığında Türk Dış Politikası’ Konferansı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt Üniversitesinden ‘Son Gelişmeler Işığında Türk Dış Politikası’ Konferansı
Abone ol
Bayburt Üniversitesi tarafından ‘Son Gelişmeler Işığında Türk Dış Politikası’ adlı bir konferans düzenledi.

Bâbertî Külliyesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen ve yoğun katılımın gözlendiği ‘Son Gelişmeler Işığında Türk Dış Politikası’ konulu konferansa konuşmacı olarak, Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyelerinden, siyaset bilimcisi Prof. Dr. Mehmet Şahin katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan program, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in selamlama konuşması ile devam etti. Konferansın hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Türkmen; “Türkiye’nin önde gelen siyaset bilimcilerinden Prof. Dr. Mehmet Şahin hocamızı üniversitemizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Davetimizi kırmayarak bugün aramızda bulunan hocamıza, programımıza katılım sağlayan misafirlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Uluslararası siyasi gelişmeler, iç ve dış diplomasinin önemi gibi konuların konuşulduğu konferansta, Türkiye’nin dış politikasına bağlı olarak yaşanan gelişimler tüm yönleriyle ele alındı.
Türk dış politikası, kamu diplomasisi gibi konularda bilgi veren Prof. Dr. Şahin, tüm karşı çıkışlara ve her türlü engelleme davranışlarına rağmen Suriye, Irak, Libya, Karabağ, Doğu Akdeniz örneklerinde olduğu gibi cesaretle hareket edilmesinin, Türkiye’nin gücünü ortaya koyduğunu ifade etti. Jeopolitik konumunun yanı sıra gösterdiği gelişimle de önemli bir pozisyonda yer alan Türkiye’nin aynı zamanda bölgenin parlayan yıldızı olduğunu dile getirdi.
Terörle mücadele çerçevesinde gerçekleştirilen özellikle sınır ötesi operasyonların diplomatik başarıları da beraberinde getirdiğini ifade eden Prof. Dr. Şahin, bölgede Türkiye olmadan çözüm olmayacağına dikkat çekti. Türkiye olmadan bölgede gerçekleştirilecek siyasetin çöl siyasetinden başka bir şey olmayacağının altını çizi. Bu açıdan terör guruplarının arttığı bu bölgede, Türkiye’nin her alanda varlık göstermesi için de güçlü olması gerektiğini söyledi.
Katılımcılar tarafından sorulan soruları da yanıtlayan Prof. Dr. Şahin, Bayburt Üniversitesinde bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e, üniversite yönetimine ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Konferansın sonunda, Rektör Prof. Dr. Türkmen tarafından, Prof. Dr. Şahin’e teşekkür plaketi takdimi yapıldı.
Bayburt Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen konferansa; Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, dekanlar, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.
‘Son Gelişmeler Işığında Türk Dış Politikası’ konulu konferans, aynı zamanda Bayburt Üniversitesinin Youtube sayfasından canlı olarak da yayınlandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çoruh Nehri Asıl Adına KavuştuÖnceki Haber

Çoruh Nehri Asıl Adına Kavuştu

Bayburt Üniversitesi'nde Güvenlik Tedbirleri Toplantısı GerçekleştirildiSonraki Haber

Bayburt Üniversitesi'nde Güvenlik Tedbir...

Yorum Yazın

Bayburtspor Kendi Evinde Penaltılarla Mağlup Oldu
Bayburt Üniversitesi, Bocce Madalyalarına Dünya Şampiyonası Bronzunu Ekledi
Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Merkez İlçe Başkanı Çalışkan Oldu
Bayburtspor Erbaa Deplasmanından Puan Alamadı
Yeni Akademik Yılın Güvenlik Koordinasyon Toplantısı Vali Eldivan Yönetiminde Gerçekleşti
Bayburt'ta 2023-2024 Aile Çalıştayı Yapıldı
Bayburt’ta Kızılay Şubesi Yeni Hizmet Binası Temel Atma Töreni ve Kan Alma Biriminin Açılışı Yapıldı
Ziraat Türkiye Kupası'nda Rakip Eynesil Belediyespor
Yılın Ahisi Kaban’a Kaftanını Vali Mustafa Eldivan Giydirdi
Danişment Kız Kuran Kursu'nda 60 Öğrenci Lahmacundan Zehirlendi
Bayburtspor Gençosman'da Mağlup Oldu
Bayburt'ta Uyuşturucu Operasyonu: 2 Gözaltı
Memleketlerini Hiç Tanımayan Bayburtlular, Bayburt'ta Buluştu
Bayburt'ta Korkutan Yangın
Sonunda Bayburtspor'un Transfer Yasağı Kalktı
Eylül Ayı Su Analiz Sonuçları Açıklandı
Bayburt Üniversitesi, Lavanta Yağı Üretimi İçin Seri Üretim Çalışmalarına Başladı
Bayburt’ta 15.014 Öğrenci Ders Başı Yaptı
Bayburtspor Sezonun İlk Maçından Mağlup Ayrıldı
Bayburt'ta Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. Yılı Kutlandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar