Bayburt
DOLAR40.9222
EURO47.6811
ALTIN4372.5

Bayburt Üniversitesine Bir TÜBİTAK Projesi Daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt Üniversitesine Bir TÜBİTAK Projesi Daha
Abone ol
Bayburt Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Galip Yılmaz’ın, ‘TÜBİTAK-1002 Programı’ kapsamında sunduğu “Eklem Protezlerindeki UHMWPE İmplantlarının Üretiminde Kullanılabilecek Özgün Bir Sıkıştırma Yönteminin Geliştirilmesi” başlıklı projesi destekleme hakkı kazandı.

Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz’ın yürütücü olduğu projede, araştırmacı olarak ise yine Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden aynı zamandan yüksekokul müdürü Doç. Dr. Murat Çolak ile Dr. Öğr. Üyesi Emin Uslu yer alıyor. 
Proje süresinin 10 ay, proje bütçesinin ise 44800 Türk lirası olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz proje hakkında: "Her geçen gün daha fazla hasta için kireçlenme ve obezite gibi durumlar sonucu özellikle ağırlığa maruz kalan eklemlerde geri dönüşü olmayan hasarlar oluşmakta ve mecburen cerrahi yöntemlerle bu eklemlerin protezlerle değiştirilmesine başvurulmaktadır. Bu eklem protezlerinin çoğunda UHMWPE malzemesiyle üretilmiş implantlar yatak elemanı olarak kullanılmaktadır. Bu implantların mevcut üretim şartlarına bağlı olarak kullanım ömrü sınırlıdır. Öte yandan ortalama insan ömrünün artışı ve hastalığa yakalanma yaşının da azalmasına bağlı olarak implant ömrünün yeterli olmadığı tecrübe edilmiştir. Uzun süre kullanılan implantlarda çatlama ve pullanma sorunu yaşanmaktadır. Dolayısıyla erken yaşta bu hastalığa yakalanan biri için implantların kullanım ömrüne bağlı ikinci bir ameliyat söz konusu olmaktadır. Bu hastalarda ikinci ameliyat çok daha riskli olup yaşam kalitesini düşürmektedir. Proje kapsamında çatlama, pullanma hatasını önlemeye ve implantların kullanım ömrünü arttırmaya yönelik bir proses geliştirilecektir. Bu proje, sonraki aşamalarda kapsamlı bir TÜBİTAK projesinin ön çalışması niteliğinde olacaktır. Proje nihayetinde elde edeceğimiz çıktıların, ülkemizde eksikliği hissedilen yerli medikal ürünler için gerek akademisyenlerin gerekse de üreticilerin dikkatini çekebilecek bir örnek olması sağlanacaktır. Ayrıca protezlerin dayanıklılığının artırılması yönündeki katkılar zamanla hasta ve yakınlarının hayat kalitelerine doğrudan hem maddi hem de manevi bir fayda sağlayacaktır." dedi.
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen başta olmak üzere, tüm akademik ve idari paydaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür eden Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz, çalışmalara daha büyük bir motivasyonla devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2022 Yılının İlk Meclis Toplantısı YapıldıÖnceki Haber

2022 Yılının İlk Meclis Toplantısı Yapıl...

Baksı Müzesi’nden 116 Öğrenciye BursSonraki Haber

Baksı Müzesi’nden 116 Öğrenciye Burs

Yorum Yazın

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’dan Bayburt’a Yatırım Sözü
Bayburt'un Petekkaya Köyü’nde Dağlık Alanda Çıkan Yangın Korkuttu!
BAL Ligi Katılımını Sağlayan Bayburt Özel İdare Spor’dan Açıklama
Bayburt'un Balkaynak Köyü’ndeki Tarihi Karakol İçin Restorasyon Çalışmaları Başlıyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Bayburt’a Geliyor
Bayburt'ta Suç Makinesi İki Şahıs Motosiklet Hırsızlığından Tutuklandı"
Bayburt’ta Araç Sayısı 20 Bini Aştı, Trafik Sorunu Büyüyor
Kamu-Sen’in Yurt Genelindeki İş Bırakma Eylemine Bayburt da Katıldı
Bayburt’ta Din Görevlileri Kardeşlik İçin Bir Araya Geldi
Bayburt’un Demirözü İlçesinden Dünyaya Somon İhracatı
Bayburt Üniversitesi ve Azerbaycan’dan Spor ve Akademide Güçlü İş Birliği
Bayburt’ta Uyuşturucu Operasyonu: Çok Sayıda Madde Ele Geçirildi!
Memur-Sen’den Yetersiz Zam Teklifine Tepki: “Gelirde Adalet, Ücrette Denge İstiyoruz”
Bayburt’ta Temmuz Ayında 93 Konut Satıldı
Bayburt’ta Kaçak Tütün Operasyonu
Bayburt Yaylalarında Bal Hasadı Başladı
Bayburt’ta Sahipsiz Hayvanlar Emin Ellerde
Bayburt Devlet Hastanesi’nde El Terlemesine Kapalı Ameliyatla Çözüm
Yüksek Gerilim Hattı Genç Çiftçiyi Yaraladı
Bayburt’u Uzungöl’e Bağlayacak Yolun Asfalt Çalışmaları Başladı
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar