Bayburt
DOLAR41.3255
EURO48.867
ALTIN4850.9

Bayburt Üniversitesine Bir TÜBİTAK Projesi Daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt Üniversitesine Bir TÜBİTAK Projesi Daha
Abone ol
Bayburt Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Galip Yılmaz’ın, ‘TÜBİTAK-1002 Programı’ kapsamında sunduğu “Eklem Protezlerindeki UHMWPE İmplantlarının Üretiminde Kullanılabilecek Özgün Bir Sıkıştırma Yönteminin Geliştirilmesi” başlıklı projesi destekleme hakkı kazandı.

Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz’ın yürütücü olduğu projede, araştırmacı olarak ise yine Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden aynı zamandan yüksekokul müdürü Doç. Dr. Murat Çolak ile Dr. Öğr. Üyesi Emin Uslu yer alıyor. 
Proje süresinin 10 ay, proje bütçesinin ise 44800 Türk lirası olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz proje hakkında: "Her geçen gün daha fazla hasta için kireçlenme ve obezite gibi durumlar sonucu özellikle ağırlığa maruz kalan eklemlerde geri dönüşü olmayan hasarlar oluşmakta ve mecburen cerrahi yöntemlerle bu eklemlerin protezlerle değiştirilmesine başvurulmaktadır. Bu eklem protezlerinin çoğunda UHMWPE malzemesiyle üretilmiş implantlar yatak elemanı olarak kullanılmaktadır. Bu implantların mevcut üretim şartlarına bağlı olarak kullanım ömrü sınırlıdır. Öte yandan ortalama insan ömrünün artışı ve hastalığa yakalanma yaşının da azalmasına bağlı olarak implant ömrünün yeterli olmadığı tecrübe edilmiştir. Uzun süre kullanılan implantlarda çatlama ve pullanma sorunu yaşanmaktadır. Dolayısıyla erken yaşta bu hastalığa yakalanan biri için implantların kullanım ömrüne bağlı ikinci bir ameliyat söz konusu olmaktadır. Bu hastalarda ikinci ameliyat çok daha riskli olup yaşam kalitesini düşürmektedir. Proje kapsamında çatlama, pullanma hatasını önlemeye ve implantların kullanım ömrünü arttırmaya yönelik bir proses geliştirilecektir. Bu proje, sonraki aşamalarda kapsamlı bir TÜBİTAK projesinin ön çalışması niteliğinde olacaktır. Proje nihayetinde elde edeceğimiz çıktıların, ülkemizde eksikliği hissedilen yerli medikal ürünler için gerek akademisyenlerin gerekse de üreticilerin dikkatini çekebilecek bir örnek olması sağlanacaktır. Ayrıca protezlerin dayanıklılığının artırılması yönündeki katkılar zamanla hasta ve yakınlarının hayat kalitelerine doğrudan hem maddi hem de manevi bir fayda sağlayacaktır." dedi.
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen başta olmak üzere, tüm akademik ve idari paydaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür eden Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz, çalışmalara daha büyük bir motivasyonla devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2022 Yılının İlk Meclis Toplantısı YapıldıÖnceki Haber

2022 Yılının İlk Meclis Toplantısı Yapıl...

Baksı Müzesi’nden 116 Öğrenciye BursSonraki Haber

Baksı Müzesi’nden 116 Öğrenciye Burs

Yorum Yazın

Kültür ve Turizm Bakanı Bayburt'a Geliyor
Milli Savunma ve Gençlik Spor Bakanları Yarın Bayburt'ta
Bayburt Belediyesi Asfalt ve Yol Genişletme Çalışmalarına Devam Ediyor
Bayburt’ta Araç Sayısı Artışı Sürüyor, Bir Ayda 131 Araç Daha Trafiğe Çıktı!
Bayburt'un Örence Köyü’nde Zilsiz Okul Dönemi Başladı
Kur'an-ı Kerim Yarışması'nda Türkiye Birincisi Bayburt'tan Çıktı
Bayburt’ta Ağustos Ayında Konut Satışlarında Yüzde Dokuz Düşüş!
Bayburt'un Yoncalı Köyü’nde Anne Ayı ve Yavrusu Görüntülendi
Bayburt Devlet Hastanesi'nde Kepçe Kulak Ameliyatı Başarıyla Yapıldı
Bayburt'un Eski AFAD Müdürü Adil Arslan, Aksaray'a Atandı
Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Dekanlık Görevinde Devir Teslim
Bayburt’ta Ehram ve Kilim Dokumacılığı Geleceğe Taşınıyor
Bayburt’ta 20 Saate Yakın Su Kesintisi Halkta Tepkiye Yol Açtı!
Uğrak Göleti Projesi Bayburt'ta Tarıma Can Verecek
Bayburt Baksı Müzesi'nde Kültür ve Hukuk Buluşması, Akademiye Yeni Bir Yol Açıyor
Bayburt'ta Okul Servislerine Yönelik Denetimler Başladı
Bayburt'ta Parmak Ucu Yürüyüşüne Özel Tedavi Başarısı
Baksı'da Kültür ve Hukuk Buluşması: İki Günlük Sempozyum Düzenleniyor
Bayburtlu Eski Bakan Oktay Güner TBMM'de Son Yolculuğuna Uğurlandı
Bayburt Özel İdare Spor Bölgesel Amatör Ligi'ne Katılmama Kararı Aldı
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar