
Bayburt Üniversitesi tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günleri, 17-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşmeye devam ediyor. 10 gün sürecek programında 4. günü geride kalırken toplam 34 etkinlik yer alıyor. Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, etkinliklerin sadece eğlence değil aynı zamanda toplumsal katkı misyonu taşıdığını vurguladı.
Bayburt Üniversitesinin geleneksel hale getirdiği Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günleri'nin 8.'si, 17 Mayıs’ta ön lisans mezuniyet töreniyle başladı. 27 Mayıs’a kadar sürecek olan şenlikler kapsamında toplamda 34 etkinlik, üniversitenin sosyal yaşam alanlarında öğrenciler ve katılımcılarla buluşmaya devam ediyor.
Şenlik boyunca bilim söyleşileri, çalıştaylar, sergiler, konferanslar, konserler, spor turnuvaları, çocuk ve sağlık şenlikleri, açık hava mangal buluşmaları, Türkiye Üniversitelerarası Boks Şampiyonası, yemek yarışmaları ve ödül törenleri gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Tüm bu organizasyonlar, üniversite kampüsünde şenlik havası estirirken, öğrencilere hem sosyal hem akademik açıdan katkı sağlayacak.
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen yaptığı açıklamada, şenliklerin sadece eğlence amacı taşımadığını, aynı zamanda bilimsel ve kültürel paylaşımlarla üniversitenin toplumsal etkisini artırmayı hedeflediğini söyledi. Rektör Türkmen, şenliğe sponsor olan Halkbank, Gaziantep Sofrası ve Çaykur’a teşekkürlerini iletirken, Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, Bocce-Bowling-Dart Federasyonu ve Herkes İçin Spor Federasyonu'na da destekleri için şükranlarını sundu.
Şenlik programının ayrıntılarını öğrenmek için tıkla
Yorum Yazın