Bayburt
DOLAR19.521
EURO21.5177
ALTIN1266.2

Bayburt Üniversitesinin Deprem Kardeşliği Projesi TÜBİTAK'tan Destek Kazandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt Üniversitesinin Deprem Kardeşliği Projesi TÜBİTAK'tan Destek Kazandı
Abone ol
Spor Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Erkan Yarımkaya’nın yürütücülüğünü üstlendiği, Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğinde hazırlanan "Bayburt-Malatya Kardeşliği Bilim Şenliğiyle Güçleniyor" projesi TÜBİTAK 4007 Afet Bölgesi Bilim Her Yerde Özel Destek Çağrısı kapsamında desteğe hak kazandı.

Bilimin, kültürün, sanatın ve teknolojinin birçok dalının etkileşimli ve eğlenceli uygulamalarla katılımcılara sunulmasına yönelik olarak 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen çocuk ve gençlerin sosyal yaşama yeniden entegrasyonlarına katkı sunmayı hedefleyen proje, sürdürülebilir ortak yaşam için kardeşlik misyonunu hayata geçirecek. Projenin hedef kitlesinin Malatya il merkezindeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinden oluştuğunu söyleyen proje yürütücüsü Doç. Dr. Yarımkaya, "Mayıs ayı içerisinde Malatya Beydağı konteyner alanında düzenlenmesi planlanan bilim şenliği kapsamında astronomi, robotik, insansız kara ve hava araçları, bocce, 3D modelleme, yenilenebilir enerji, söyleşi, kodlama, sensör teknolojisi, müzik, dokuma, model uçak, drama, geleneksel Türk okçuluğu, ebru sanatı, e-öğrenme, mobil uygulamalar, arttırılmış gerçeklik, benzetim (simülasyon), deneyler ve dijital oyun gibi farklı disiplinlerdeki çalışmalarla desteklenen atölyeler ve seminerler gerçekleşecek. Projede yer alan etkinlikler, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Yaman'ın da aralarında yer aldığı, farklı disiplin alanlarında çalışmaları bulunan 26 akademisyen tarafından yürütülecek." dedi. 

Doç. Dr. Yarımkaya ayrıca, "Bayburt-Malatya Kardeşliği Bilim Şenliğiyle Güçleniyor" projesi aracılığıyla bilim kültürü ve iletişiminin toplumda yaygınlaştırılması, katılımcılara bilimsel bilginin etkinlikler yoluyla ulaştırılması ve ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu ve özel durumda okul öncesinden lise eğitimine kadar öğrencilerimize yaşama uyum sağlama konularında bir nebze de olsa katkı sunulması beklenmektedir. Proje kapsamında planlanan etkinlikler, eğlenceli ve etkileşimli uygulamalarla katılımcılara sunulacak olup katılımcıların bilimsel bilgiyi yaparak-yaşayarak, uygulamalı ve kalıcı-izli bir şekilde elde etmelerine önem verilecektir. Bu bağlamda, şenlik süresince elde edilebilecek bilgi, deneyim ve bilimsel araştırma motivasyonu sayesinde katılımcıların bilimsel çalışmalara olan ilgilerinin artmasına, bilimin keyifli yönünü keşfetmelerine, bilimsel okuryazarlıklarının gelişmesine, bilgi, bilim ve bilim şenliğine yönelik olumlu tutum geliştirmelerine, bilim ve teknoloji farkındalıklarının artmasına, yeni bir sanat ve spor dalıyla ilgilenmelerine ve bilimin günlük hayatın her alanında olduğunun farkına varmalarına destek olunacaktır." ifadelerini kullandı. 

Proje desteği vesilesiyle tasarım ekibini tebrik eden Rektör Türkmen, "Her felaketin ardından gelişen toplumsal duyularımız ve iyilik hareketlerimiz, yalnızca acının değil sorumluluğun da paylaşılmasını esas alan müşterek millet kültürümüzün bir geleneğidir. Bu gelenek, bir küçük çocuğun kumbarasındaki harçlığı vakfetmesinden holdinglerin milyar liralık desteklerle kalkınmaya yardım etmesine kadar çok geniş çaplı bir düzlemde bizleri birbirimize kenetliyor. Üniversitemizin bu iyilik geleneğini bir kardeşlik projesiyle yaşatacak olması bizler için tarihsel bir misyonun tecellisi anlamına geliyor. Biz, projelerin üniversitesiyiz. Projelerimizi toplumda öncelikli sorunların telafisine yönelik tasarlıyoruz. İyiliği bir proje olarak tasarlamak ve uygulamak, deprem bölgesindeki kardeşlerimizle bizleri yalnızca ortak kültürde, gelenekte ve duygularda değil, bilimsel üretim yoluyla yeniden ayağa kalkmakta da ortak kılacak. Projemiz, bilim kültürünün de kardeşlik kültürünün bir paydası olduğu mesajını verecek. Bilim, iyileştirir. Bizler iyiliği tesis etmek için bilimle iyileşeceğiz ve bu süreç, bizim ortak tarihimiz olacak. Tarihi, zedelendiği yerden onarmak için kardeşliğin projesine emek veren tüm akademisyenlerimize Doç. Dr. Erkan Yarımkaya özelinde teşekkür ederim." şeklinde konuştu.  

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt'ta El Sanatları Geleneği Yaşatılmaya Devam EdiyorÖnceki Haber

Bayburt'ta El Sanatları Geleneği Yaşatıl...

Bayburtspor Bursa'dan Farklı Mağlup AyrıldıSonraki Haber

Bayburtspor Bursa'dan Farklı Mağlup Ayrı...

Yorum Yazın

Vali Cüneyt Epcim, Aydıntepe Yıl Sonu Sergisine Katıldı
Bayburt Üniversitesi Merkez Kütüphanesi YKS'ye Hazırlanan Tüm Öğrencilere Açık Olacak
Bayburt Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu Yaşandı
Bayburtlu Yaşar Güler, Yeni Milli Savunma Bakanı Oldu
Bayburt'ta Kaybolan 70 Yaşındaki Kadının Cesedi Bulundu
Mayıs Ayı Su Analiz Sonuçları Açıklandı
Erdoğan'ın Rekor Oy Aldığı Bayburt'ta Seçim Coşkusu
BGC Mevcut Başkanı Murat Okutmuş Güven Tazeledi
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, BGC'de Basın Toplantısı Yaptı
Bayburt Halkının 2. Tur Seçim Görüşleri
Bayburt Merkezli Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu
Bayburt BelediyeSpor 'Altyapı Sporcularının' Büyük Başarısı
Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, Kariyer Hikayesini Anlattı
Bayburt Fen Lisesinde Geleneksel Görsel Sanatlar Sergisi Yapıldı
Bayburt’ta Lgs Ve Yks Öğrencilerine Yönelik "Sınava Hazırlık Ve Motivasyon" Semineri
CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, BGC’de Basın Açıklaması Yaptı
Bayburt'ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Etkinliklerle Kutlandı
Bayburtlu Uzman Çavuş İçin Rize'de Cenaze Töreni Düzenlendi
Okullarda Yıl Sonu Resim Sergisi Heyecanı
Bayburt'lu Uzman Çavuş Görev Yaptığı Rize'de Hayatını Kaybetti

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar