Bayburt
DOLAR42.4444
EURO48.9241
ALTIN5552.1

Bayburt Üniversitesinin Güreşte Madalya Hasadı Kaldığı Yerden Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt Üniversitesinin Güreşte Madalya Hasadı Kaldığı Yerden Devam Ediyor
Abone ol
Ankara Yaşar Doğu Spor salonunda 1-5 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen Üniversiteler arası Türkiye Güreş Şampiyonasının 3. günü geçilirken, Bayburt Üniversitesi sporcuları 1 Altın, 3 Gümüş ve 1 Bronz madalya ile şampiyonaya damga vurdu.

 Spor Bilimleri Fakültesi Araş. Gör. Talha Sert antrenörlüğünde kadınlar ve erkekler kategorisinde 3'er sporcuyla mücadele eden Bayburt Üniversitesi, tüm finallerde zirve mücadelesi verdi.

Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü adına 3 güreşçiyle yer alınan erkekler serbest stil 57 kiloda yarışan Emircan Çolak, tüm şampiyona boyunca rakiplerine toplamda yalnızca 1 puan vererek altın madalyanın sahibi oldu. 70 kiloda mücadele veren Serdar Sucu ise 2. olarak gümüş madalya kazandı. Yine Serbest stil 79 kiloda mücadele eden Kemal Bölükbaşı,  5. olma başarısı gösterdi.
 
Kadınlar kategorisinde mücadele eden 3 güreşçiden Semanur Kanlı, 55 kiloda 2. olarak gümüş madalyaya uzandı. 76 kiloda mücadele veren Cansu Deniz Saltık  2. olarak gümüş madalya elde ederken, Ebru Yılmaz ise 65 kiloda 3. olarak bronz madalya kazandı.
 
Güreş şampiyonalarında art arda gelen başarıları "Tabiri caizse güreşte sırtımız yere gelmiyor!" diyerek yorumlayan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, "Şampiyonların Üniversitesi ekolü için çeşitlendirdiğimiz disiplinlerin her birinde üstün başarılar sergileyen akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz, artık uluslararası düzeyde ve millî takım formasıyla başarılar elde etme vizyonu için hazır. Türkiye'deki tüm şampiyonalarda artık mutlaka madalya alacağımıza dair bir hakim görüş var. Biz artık favoriler ligindeyiz. Sınırları aşmak ve başarımızı uluslararası şampiyonalarda kanıtlamak için yeni ufuklara yelken açacağız. Bu güveni veren ve tüm branşlarda layıkıyla mücadele eden sporcularımızı ve onları yetiştiren akademi paydaşlarımızı gönülden kutluyor, başarılarının devamını temenni ediyorum. Biz, madalya kazanma başarısından daha öte, madalya kazanma geleneği başarısından kıvanç duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburtlu Öğrenciler Sokak Hayvanlarını UnutmadıÖnceki Haber

Bayburtlu Öğrenciler Sokak Hayvanlarını...

Bayburt AK Gençlikten Onbeşi EtkinliğiSonraki Haber

Bayburt AK Gençlikten Onbeşi Etkinliği

Yorum Yazın

Bayburt’un Yaşayan Mirasları Bi’ Buluşmada Konuşuldu
Kışla’da Ağırlanan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Mehmetçikle Buluştu
MHP Bayburt Merkez İlçe Başkanı Çalışkan; "Bu Mesele Siyasi Değil Bayburt’un Geleceğidir"
Bayburt Üniversitesi Boks Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu
Gümüşhane’de Pansiyonda Pide Yiyen 29 Öğrenci Hastanelik Oldu!
TÜİK Verileri Açıkladı. Bayburt, Türkiye'nin En Uzun Yaşayan 16. İli Oldu
Bayburt Kent Konseyi’nden Şehir Görünümüne Adım
Müftü Danacı, Oruçbeyli Köyündeki Kur’an Kursu Son Durumunu İnceledi
Bayburt'un İlçesi Aydıntepe'de Yeraltı Şehri Projesinde Sona Doğru
Bayburt’ta İl Müftülüğünden Evliliğin Önemi Hakkında Seminer
İzmir Aliağa Derneği’nde Mahmut Kaya Dönemi
Bayburt’ta Yeni Adliye Sarayı İçin İlk Kazma Vuruldu!
Bayburt–Gümüşhane Havalimanı için “Dede Korkut” İsmi Önerildi
Şarkılar, Halaylar ve Dostluk: Huzurevi Sakinleri Bir Arada
Bayburt KYK’da Lokanta ve Kantinlerde Kapsamlı Hijyen Denetimi Yapıldı
Türkiye Şampiyonası Yolunda Bayburt’un Bilardo Şampiyonları Belli Oldu
Bayburt’ta CHP İl Başkanı Türker: “Memurlar İmza Atmaktan Çekiniyor”
TOBB Nefes Kredisi İkinci Paket Başvuruları Başladı
Aydıntepe'de Şehit Kabirleri Ziyaret Edildi, Dualarla Yad Edildi
Orman Genel Müdürlüğü 496 Sözleşmeli Personel Alımı İçin Başvuruları Başlattı
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar