Bayburt
DOLAR42.4444
EURO48.9241
ALTIN5552.1

Bayburtlu Annelere Madde Bağımlılığı Eğitimi Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Bayburtlu annelere yönelik "En İyi Narkotik Polisi: Anne" kampanyasının ilk eğitimi Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı ve Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği tarafından "En İyi Narkotik Polisi: Anne" kampanyası başlatılmış, uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda Bayburtlu annelere yönelik "En İyi Narkotik Polisi: Anne" kampanyasının ilk eğitimi Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde gerçekleştirildi. Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi polisleri, Uyuşturucu kullanımına henüz başlamadan önüne geçmek ve bağımlılık boyutuna ulaşmaması için annelere “uyuşturucu bağımlılığı” eğitimi verdi.

Öte yandan Bayburt'ta pandemi döneminden önce uyuşturucuyla mücadele gününde internet ortamından 196 öğretmene 'madde bağımlılığı' eğitimi verilmiş, Türkiye genelinde Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü bir ilke imza atmıştı. "En İyi Narkotik Polisi Anne" kampanyasının hayata geçirilmesiyle annelere daha fazla ağırlık verilmiş ve bu eğitim Bayburt merkez ve ilçelerinde polisler tarafından verilecek.Uyuşturucu kullanan çocukların, gençlerin daha önceden tespit edilmesi açısından bir takım bilgiler veren polislere destek, Bayburtlu annelerden geldi.

"Bu mücadelede biz de varız"

Annelerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimde Bayburtlu kadınlar "bu mücadelede biz de varız" diyerek uyuşturucuyla mücadeleye destek verdiler. Uyuşturucu madde kullanan şahıslar üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı 'Narkolog' projesi kapsamında, 16 bin uyuşturucu bağımlısı birey üzerinde anket gerçekleştirmesi sonucunda uyuşturucu bağımlılarının yüzde 90'lık kısmının annelerinin ev hanımı olduğu bilgisini aktaran polisler, annelerin destekleriyle uyuşturucuyla mücadele edilebileceğini bildirdiler. Anneler, "en iyi narkotik polisi benim, çünkü anneyim. Bayburtlu anneyiz, uyuşturucuya meydan vermeyiz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İl Başkanlığı İçin İlk Kez Bir Sanatçı Aday OlduÖnceki Haber

İl Başkanlığı İçin İlk Kez Bir Sanatçı A...

Bayburt Üniversitesi Önemli Çalışmalara İmza AtıyorSonraki Haber

Bayburt Üniversitesi Önemli Çalışmalara...

Yorum Yazın

Bayburt, 2. Anadolu Opera Festivali ile Sanatla Buluştu
Bayburt’ta Kaldırımlar İşgal Altında, Belediye Sessiz Kalmaya Devam Ediyor!
Bayburt’un Yaşayan Mirasları Bi’ Buluşmada Konuşuldu
Kışla’da Ağırlanan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Mehmetçikle Buluştu
MHP Bayburt Merkez İlçe Başkanı Çalışkan; "Bu Mesele Siyasi Değil Bayburt’un Geleceğidir"
Bayburt Üniversitesi Boks Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu
Gümüşhane’de Pansiyonda Pide Yiyen 29 Öğrenci Hastanelik Oldu!
TÜİK Verileri Açıkladı. Bayburt, Türkiye'nin En Uzun Yaşayan 16. İli Oldu
Bayburt Kent Konseyi’nden Şehir Görünümüne Adım
Müftü Danacı, Oruçbeyli Köyündeki Kur’an Kursu Son Durumunu İnceledi
Bayburt'un İlçesi Aydıntepe'de Yeraltı Şehri Projesinde Sona Doğru
Bayburt’ta İl Müftülüğünden Evliliğin Önemi Hakkında Seminer
İzmir Aliağa Derneği’nde Mahmut Kaya Dönemi
Bayburt’ta Yeni Adliye Sarayı İçin İlk Kazma Vuruldu!
Bayburt–Gümüşhane Havalimanı için “Dede Korkut” İsmi Önerildi
Şarkılar, Halaylar ve Dostluk: Huzurevi Sakinleri Bir Arada
Bayburt KYK’da Lokanta ve Kantinlerde Kapsamlı Hijyen Denetimi Yapıldı
Türkiye Şampiyonası Yolunda Bayburt’un Bilardo Şampiyonları Belli Oldu
Bayburt’ta CHP İl Başkanı Türker: “Memurlar İmza Atmaktan Çekiniyor”
TOBB Nefes Kredisi İkinci Paket Başvuruları Başladı
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar