Bayburt
DOLAR42.2134
EURO48.8967
ALTIN5434.0

Bayburt'ta "Bayburt Evi Müzesi" Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt'ta "Bayburt Evi Müzesi" Açıldı
Abone ol
Türk dünyasının ortak değeri Dede Korkut adına Bayburt Belediyesi organizasyonuyla bu yıl 27.’si düzenlenen Bayburt Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri üçüncü gün programlarıyla yoğun bir şekilde devam ediyor.

Etkinlikler kapsamında Bayburt Belediyesi Bayburt Evi Müzesi’nin açılışı yapıldı.
Bayburt’taki geleneksel yaşam tarzına ait öğelerin de yer aldığı müzenin açılışında konuşan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci. “Bugün 2018 yılında belediyemiz tarafından kamulaştırılarak retorasyonları tamamlanan Kutluerler Konaklarındayız. Restorasyonların tamamlanmasının ardından 2022 yılında Şair Zihni’nin oğlu Hattat Ahmet Revayi adına bir Hüsn-i Hata Müzesi kurarak tamamladık ve açılışını yaptık. Şimdide yine bu konaklarda gelecek kuşaklara, bu şehrin insanlarına geçmişte yaşadığımız ortamları nostaljik olarak sunmak adına birtakım çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarda bize büyük destek veren Prof. Dr. Gültekin Akengin’e Prof. Dr. Neşe Yaşar Çeğindir’e, Prof. Dr. Birsen Çeken’e, Dr. Öğr. Üyesi Orhan Doğru’ya ve burada görevli Kentsel Tasarım Müdürümüz Teoman Hakan Orhan’a yaptığı gayretli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Bayburt’un bir tarih ve kültür şehri olduğunu söyleyen Başkan Pekmezci, “Bu tarih ve kültür şehrinin her öğesini gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız. İçimizde belli bir kesim önceden kullandığımız bir takım eşyaları biliyor ama bizden sonra gelecek kuşaklar o eşyalardan bihaber olarak yaşıyorlar. Onun için yaptığımız bu gayretli çalışmayla istedik ki, gelecek kuşaklara bu kültürü aktaralım.  Bize bu konuda ayrıca destek veren Ömer Keleş kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Kendisinin de Ballıkaya Köyümüzde müzesi var bize oradan da destek sağladı.  Burası artık özellikle kültürel dokunun yaşatılması adına bir gayretin ifadesi olarak inşallah ilerleyen zamanlarda daha iyi şartlara getirilebilir. Bundan sonra da Bayburt’un küçükte olsa tanıtımına katkıda bulunur düşüncesindeyim.” diye konuştu.
Müzeyi ilgiyle gezen, Başkan Pekmezci,  Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, protokol üyeleri ve vatandaşlar, sergilenen eşyaları dikkatle incelediler. Daha sonra Bayburt Evi’nin hemen yanında bulunan ve geçtiğimiz yıl hizmete açılan Bayburt Belediyesi Şair Hattat Ahmet Revayi Hüsn-i Hat Müzesi’ne geçen protokol üyeleri müzeyi ilgiyle gezerken burada sergilenen eserler hakkında Başkan Pekmezci’den bilgi aldılar.
Gezinin ardından Prof. Dr. Gültekin Akengin, Prof. Dr. Neşe Yaşar Çeğindir, Prof. Dr. Birsen Çeken ve Ömer Keleş’e müzenin kurulmasındaki emeklerinden dolayı Başkan Pekmezci ve protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. 
Bayburt Dede Korkut Şehir Müzesinin de gezilmesiyle sona eren törene, Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Gençlik Spor İl Müdürü Adem Köse, İl Müftüsü Abdurrahman Şahin ve vatandaşlar katılım sağladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburtlu Sanatçılardan Taşhanda Dede Korkut'a Özel SergiÖnceki Haber

Bayburtlu Sanatçılardan Taşhanda Dede Ko...

Zara Bayburt Halkını CoşturduSonraki Haber

Zara Bayburt Halkını Coşturdu

Yorum Yazın

Bayburt’ta Müftü Yardımcısı Abdullah Aksoy’a Veda Programı Düzenlendi
Organ ve Doku Bağışı İçin Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi
Bayburt Gençlik Merkezi Evinde Çorum Voleybol’a 3-0 Mağlup Oldu
Bayburt’ta Gece Saatlerinde Domuz Sürüsü ile Karşılaştılar!
Aslandağı Bungalov Evleriyle Sosyal Yaşam Alanı Kazanıyor
Bayburt Belediyesi Ücretsiz Aile Danışmanlığı Hizmetine Başladı
Bayburt'un Arpalı Beldesi'nde Yeşil Yaşam Projesi İçin Protokol İmzalandı
Bayburt Üniversitesi’nde “Tarım ve Çevre Etkileşimi” Paneli Gerçekleşti
Bayburt’un 2025 Ekim Trafik Kazası Bilançosu Açıklandı
ÜNİ FM’de Organ Bağışı Farkındalık Programı Gerçekleşti
Bayburt'un Demirözü İlçesine 79 Yeni TOKİ Konutu İnşa Ediliyor
TZOB Başkanı Bayraktar: Şap Hastalığından Zarar Gören Üreticilere Destek Verilmeli
Bayburt 2. Sultanbeyli Memleket Günleri’nde Tanıtılacak
Bayburt’un Köy Yolları Genişletme Çalışmaları Devam Ediyor
Bayburt Yeniden Refah Partisi’nde Görev Değişimi
Bayburt Voleybol Ekibi Cumartesi 3 Puan İçin Sahada
Bayburt’ta silahlı tartışma: 1 kişi yaralandı!
Arınma Performansıyla Çevresel Farkındalık Vurgusu Yapıldı
Bayburt Üniversitesi'nden Bilim İletişimi Vizyonu: Duvarlar Kalkıyor, Bilim Sokağa İniyor
Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 50. Yıla Anlamlı Fidanlar
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar