Can Kurban Arslan - Sol Banner
Bekir Kocabey - Sağ Banner
Bayburt
DOLAR32.3786
EURO35.0153
ALTIN2324.8

Bayburt’ta Kurtuluş etkinlikleri final gecesiyle sona erdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt’ta Kurtuluş etkinlikleri final gecesiyle sona erdi
Abone ol

Bayburt’ta Kurtuluş etkinlikleri final gecesiyle sona erdi

 

Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yıldönümü etkinlikleri Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Kurtuluş Gecesi ile sona erdi.

Yoğun ilgi gören geceye Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci Garnizon Komutanı Hv. Svn. Alb Yusuf Diker, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Murat Bilgiç, kurum müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Samet Erdaş ve Melike Bozkurt’un sunuculuğunu yaptığı gece saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programda açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkelerin olduğu gibi şehirlerinde önemli günleri vardır. Büyük Türk Milletinin fertleri olarak tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış bir milletin çocukları olarak bugün burada Bayburtlular olarak kurtuluşumuzun 102. Yılını kutlamak bizim için farklı bir destansı hayatın uzantısı olarak görüyorum.

Dün Rusların işgal ettiği bu vatan topraklarında arkasından Ermenilerin yaptığı zulmü yıllar sonra bile gelecek kuşaklara aktarmak zorunda olduğumuz bilincindeyiz. Çünkü biz geçmişini bilmeden mazisini bilmeden atiye dönük düşünceler oluşturmak mümkün değildir. Onun için bizler bugünkü yöneticiler olarak yarınlarımızdan daha emin ve güvenli olabilmek adına düşmanımızı tanıyıp birlik ve beraber olmanın mutluluğuna ermek zorundayız. Biz Bayburtlular olarak asırlar boyu üzerinde yaşadığımız bu cennet vatanda ayyıldızlı bayrak altında yaşamanın mutluluğuyla her zaman vatan ve millet duygusunu öne çıkarmış bu konuda her zaman örnek sergilemişiz.

“Onun için ben sizlere fazla zamanı uzatmadan şunu söylemek istiyorum kurtuluş günümüz kutlu olsun. Allah bize tekrar yeni kurtuluşlar nasip etmesin bu vatan için can veren tomurcukları o yiğitleri bir kez daha rahmetle minnetle yâd ediyor. Mekânları cennet olsun diyor sizleri tekrar sevgiyle saygıyla selamlıyorum.”

Konuşmanın ardından tiyatro ekibi tarafından “İstiklal Marşı’nın Doğuşu” konulu oyun sergilendi. Oyundan sonra ise Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Türkmenli 21 Şubat Kurtuluş Günü kahramanı İlyas Doğan’a plaket takdiminde bulundu.

Daha sonra Bayburt Gençlik Merkezi bar ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sergilendi. Bar ekibi gösterisine başlamadan önce Başkan Pekmezci bir şiir seslendirdi. Bar ekibinin gösterisi sonrası Efe Kahraman kendi yazdığı 21 Şubat isimli şiiri okudu.

Şiirlerden sonra ise Bayburtlu yerel sanatçılardan Salih Demir seslendirdiği birbirinden güzel Bayburt türküleri ve çeşitli yörelere ait türkülerle geceye renk kattı.

Daha sonra Mustafa Serkan Yalçın sahne aldı. Yalçın, Anadolu rock tarzında seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi. Konserin ardından Yalçın’a plaketini İl Jandarma Komutanı Alb. Halil Murat Bilgiç verdi.

Gecede son olarak Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren TRT Sanatçısı Mehmet Çalmaşır yönetimindeki Bülbül-ü Şeyda Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı. Bülbül-ü Şeyda ekibi söyledikleri Bayburt ve çeşitli yörelere ait türkülerle dinleyenleri mest etti.

Konser sonrası Mehmet Çalmaşır’a plaket takdim eden Belediye Başkanı Pekmezci yaptığı konuşmada, “Çok saygıdeğer hemşehrilerim gecenin bu saatinde burada bizi sonuna kadar beklediğiniz için hepinize minnet duygularımla teşekkür ediyorum bugün burada Erzurum Büyükşehir Belediyemizin Bülbül-ü Şeyda ekibini dinledik. Hanımefendiler gerçekten Türk halk müziğinin en güzel parçalarını terennüm ettiler.

Bizi farklı ortamlara taşıdılar kendilerine çok çok teşekkür ediyorum burada bir kardeşimiz var Mehmet Çalmaşır Bey yıllar önce görüşebildiğimiz konuştuğumuz dostumuz şimdi onun yönetiminde bulunan ekiple bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanlığına huzurlarınızda teşekkürlerimi arz ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar inşallah ilerleyen zamanlarda bizi yine destekleyecekler bize her konuda olduğu gibi yardımcı olacaklar. Başta Sayın Çalmaşır olmak üzere hanımefendilere ve saz arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum” İfadelerini kullandı.

Gece, Mustafa Yazıcıoğlu’na 40. sanat yılı dolayısıyla İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur tarafından, Kurtuluş etkinliklerinde gösterdiği performanstan dolayı Ufuk Kalekahyası’na Gençlik Spor İl Müdürü Adem Köse tarafından Samsun Bayburt Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Tali’ye ise Kültür Turizm İl Müdürü tarafından plaket takdimi ile sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
102. Yıl Coşkusu Cumhuriyet Caddesi’ne TaşındıÖnceki Haber

102. Yıl Coşkusu Cumhuriyet Caddesi’ne T...

Trabzon-Bayburt karayolunda heyelanSonraki Haber

Trabzon-Bayburt karayolunda heyelan

Yorum Yazın

CHP Belediye Başkan Adayı Kubilay Erel, Gündem Özel Canlı Yayınındaydı
Deva Partisi Lideri Ali Babacan, Bayburt'u Ziyaret Etti
Bayburt Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bekir Kocabey, Gündem Özel Canlı Yayınındaydı
Bayburt'ta Seçim Güvenliği Toplantısı Düzenlendi
Bayburt Üniversitesi Marşı Resmî Olarak Tescillendi
Suat Pamukçu Yeniden Refah Partisi'nden İstifa Edip Ak Partiye Katıldı
Deva Partisi Belediye Başkan Adayı Arslan, Gündem Özel Canlı Yayınındaydı
Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş Gündem Özel Canlı Yayınındaydı
Bayburt'ta Onbeşi Geleneğiyle Ramazan Coşkusu
Bayburtspor 1922 Konyaspor'a 4-0 Mağlup Oldu
Trabzon Bayburtlular Derneği'nin Geleneksel İftar Yemeği Coşkusu
Bakan Güler, Komando Tugayında İnceleme ve Denetlemelerde Bulundu
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Bayburt'u Ziyaret Etti
Mart Ayı Su Analiz Sonuçları Açıklandı
Bayburt'ta Anjiyografi Ünitesi Hizmete Girdi
Bayburt Lisesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'ni Coşkuyla Kutladı
Beyza Nur Akkuş Zafer Kupası'nda Altın Madalya Kazandı
Bayburtspor 1-0'lık Skorla Silivrispor'u Mağlup Etti
Bayburtspor’da Tek Düşünce Galibiyet
TÜİK Açıkladı! Bayburt'ta Şubat Ayı Konut Satışları Belli Oldu

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
üni fm scroll