Bayburt
DOLAR34.7535
EURO36.5589
ALTIN2950.5

Bayburt'ta Temmuz Ayı Güvenlik Raporu: Asayişte %31 Düşüş, Uyuşturucuda %100 Artış!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt'ta Temmuz Ayı Güvenlik Raporu: Asayişte %31 Düşüş, Uyuşturucuda %100 Artış!
Abone ol
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Temmuz ayı güvenlik toplantısında şehrin asayiş durumuna dair önemli verileri açıkladı. Asayiş olaylarında %31’lik bir düşüş yaşanırken, uyuşturucu operasyonlarında ise yakalanan maddelerde %100 artış görüldü.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun ve İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet ile birlikte GAMER Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen Temmuz ayı güvenlik bilgilendirme toplantısında, Bayburt'un güvenlik durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Eldivan, Bayburt'un asayiş olayları açısından Türkiye'nin en güvenli illerinden biri olmasını sağlamak amacıyla, Emniyet ve Jandarma birimlerinin koordineli çalıştığını belirtti. 2024 yılı Temmuz ayında asayiş olaylarında %31’lik bir düşüş kaydedildiğini ifade eden Eldivan, 173 asayiş olayının meydana geldiğini, bu olayların %99’unun ise aydınlatıldığını bildirdi. Kişilere karşı 87, malvarlığına karşı 24 olay meydana gelirken, kişilere karşı olan olayların %99’u, malvarlığına karşı olanların ise %97’si aydınlatıldı. Ayrıca, 2024 yılı Temmuz ayında 27 aranan şahıs yakalanarak adalete teslim edildi, bu sayı geçen yıla göre %35 oranında arttı.

Narkotik suçlarla mücadelede de dikkat çekici sonuçlar elde edildi. 2024 yılı Temmuz ayında yapılan 14 operasyonda, 28 şüpheli yakalandı. Bu operasyonlarda 59,34 gram esrar, 5 gram metamfetamin, 45,24 gram bonzai, 16 kök kenevir bitkisi ve 1 adet sentetik hap ele geçirildi. Esrar ve bonzai maddelerinde %100 artış yaşanırken, metamfetamin maddesinde %100 azalma görüldü.

Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede ise 6 olayda 16 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Bu kapsamda çeşitli silahlar, kaçak alkol ve eski eserler ele geçirildi. Ayrıca göçmen kaçakçılığı ile mücadelede 13 yabancı uyruklu şahıs deport edilmek üzere İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

Trafik güvenliği kapsamında 22,473 araç denetlendi ve eksikliği tespit edilen 1,111 araç ve sürücüsüne idari para cezası uygulandı. Eğitim faaliyetleri de hız kesmeden devam etti; Temmuz ayında 764 kişiye eğitim verilerek, eğitim faaliyetlerinde %37’lik bir artış sağlandı.

Vali Mustafa Eldivan, Bayburtluları dolandırıcılık olaylarına karşı uyararak, internet üzerinden güvenli olmayan sitelerden alışveriş yapmamalarını ve kendilerini asker, polis veya savcı olarak tanıtan şahıslara itibar etmemelerini rica etti. Bayburt'un huzur ve güvenliği için gece gündüz çalıştıklarını belirten Eldivan, tüm Bayburtlulara sağlıklı ve huzurlu günler dilediğini ifade etti.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt Özel İdarespor’da Kadro Güçleniyor: 3 Yeni Transfer Daha!Önceki Haber

Bayburt Özel İdarespor’da Kadro Güçleniy...

Bayburt Özel İdarespor’un Yüksek İrtifa Hazırlığı: Erzurum Kampı Start Aldı!Sonraki Haber

Bayburt Özel İdarespor’un Yüksek İrtifa...

Yorum Yazın

Muharrem Baykal 18. Madde İle İlgili İddialara cevap verdi!
Hayvan Pazarında Bir Ay Süren Şap Kanrantinası Sona Erdi
Küçük Rabia'dan Acı Haber Geldi! Yaşam Mücadelesini Kaybetti
Bayburt'ta Öğrencilere Güvenlik ve Bilinçlendirme Eğitimi
Bayburt'ta Müzik Öğretmenlerinden Unutulmaz Türkü Konseri
Bayburt’ta Yaşanan Feci Kazada 8 Yaşındaki Rabia Ağır Yaralandı
Bayburt Belediyesinden Emektarlarına Veda Yemeği
Bayburt TOBB İmam Hatip Ortaokulu'ndan Sokak Hayvanlarına Sevgi Dolu Destek
Aile Bağlarını Güçlendiren Spor: Babalar ve Çocuklar El Ele
Bayburt Üniversitesi Güneş Enerjisi Santraliyle Yılda 2.3 Milyon Lira Tasarruf Sağlıyor!
Uyuşturucu ile Mücadele: 1 Şüpheli Şahıs Hakkında Adli İşlem Yapıldı!
Toyota Türkiye’den Bayburt Üniversitesine Eğitim İçin Anlamlı Destek
Aydıntepe Yeraltı Şehri, Turizme Katkı İçin Restorasyona Giriyor
Üni FM ve Talat Saka, "Radyonun Yıldızları" Ödüllerinde Aday! Oylama Süreci Başladı!
Üni FM'de 07-13 Ocak Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası Özel Programı
Bayburt Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı
Bayburt Özel İdare Spor Antalya Kampında İkinci Maçını Oynadı
Bayburt Üniversitesi’nde Üç Fakültede Yeni Dönem Başladı
Bayburt Eko-Köy Projesi’nin İkinci Etabı Başlıyor: Tarım ve İstihdamda Yeni Dönem
Bayburt'ta Öcalan Müzakeresi Tartışıldı: Çözüm mü, Saygısızlık mı?
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar