Bayburt
DOLAR42.3543
EURO49.1679
ALTIN5478.7

Bayburt’ta Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 18 Bin 372’ye Ulaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt’ta Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 18 Bin 372’ye Ulaştı
Abone ol
Türkiye İstatistik Kurumu, Temmuz ayı sonu itibariyle Bayburt’ta trafiğe kayıtlı araç sayısının 18 bin 372 olduğunu açıkladı. Ülke genelinde ise 276 bin 615 yeni taşıt trafiğe kaydedildi. Araç sayısında en yüksek artış motosikletlerde gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Temmuz 2024 verilerine göre, Bayburt’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 18 bin 372’ye ulaştı. Erzurum'da bu rakam 138 bin 108’e, Erzincan’da ise 74 bin 542’ye yükseldi. Ülke genelinde Temmuz ayında toplam 276 bin 615 adet taşıt trafiğe kaydedildi.

Trafiğe kaydedilen taşıtların %46,9’unu motosikletler, %39,4’ünü otomobiller, %8,5’ini kamyonetler, %2,6’sını traktörler, %1,7’sini kamyonlar, %0,6’sını minibüsler, %0,2’sini otobüsler ve %0,1’ini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Bir önceki aya göre trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında %39,3’lük bir artış görüldü. Minibüs kaydında %106,6, kamyonda %99,2, kamyonette %76,9, otobüste %56,1, otomobilde %43,7, motosiklette %30,3, traktörde %18,3 ve özel amaçlı taşıtlarda %1,4 artış yaşandı.

Geçen yılın aynı ayına göre trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı %19,1 oranında arttı. En büyük artış %123,7 ile minibüslerde gerçekleşirken, otobüslerde %47,0, özel amaçlı taşıtlarda %41,4, motosikletlerde %27,9, kamyonlarda %23,3, otomobillerde %13,5, kamyonetlerde %8,3 artış görüldü. Traktörlerde ise %8,7 oranında azalma yaşandı.

Temmuz ayı sonu itibarıyla Türkiye’de trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 30 milyon 261 bin 176 olarak kaydedildi. Bu taşıtların %52,3’ünü otomobiller, %19,0’ını motosikletler, %15,3’ünü kamyonetler, %7,4’ünü traktörler, %3,3’ünü kamyonlar, %1,7’sini minibüsler, %0,7’sini otobüsler ve %0,3’ünü özel amaçlı taşıtlar oluşturuyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TÜRK-İŞ'ten Hükümete Sert Uyarı: "İşçinin Dayanacak Gücü Kalmadı!"Önceki Haber

TÜRK-İŞ'ten Hükümete Sert Uyarı: "İşçini...

Şehit Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk, Son Yolculuğuna UğurlandıSonraki Haber

Şehit Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Ö...

Yorum Yazın

AFAD Teknisyenine Alev Alan Araçtan Kurtardığı 5 Kişi İçin Başarı Belgesi
TÜİK Açıkladı, Bayburt’ta Ekim Ayında Kaç Araç Kaydedildi?
Su Analizleri Açıklandı, Sokak Çeşmeleri Alarm Veriyor!
Bayburt’ta Uyuşturucu Operasyonlarında Dikkat Çeken Artış!
Bayburt’ta Mahallelere 11 Yeni Semt Sahası Kazandırıldı
Bayburt Üniversitesi’nde Üniversiteler Arası Boks Şampiyonası Başladı
Kent Konseyi Çevre ve Sağlık İçin Alarm Verdi!
Gümüşhaneli Şehit Astsubay Akın Karakuş Sakarya’da Dualarla Uğurlandı
ÜNİ FM’de Diyabet ve KOAH Hastalıklarına Dikkat Çekildi
Gökçedere Aile Sağlığı Merkezi'nde Hizmetler Yerinde İncelendi
Bayburt Üniversitesi Cezayir Bejaia Üniversitesi Heyetini Ağırladı
Öz Sağlık-İş Sendikasından Hastanedeki Mobbing ve Şiddete Tepki!
15 Kasım itibariyle Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Başlıyor
Bayburt Kop Dağı Geçidi’nde Kar Etkisini Gösterdi
Bayburt’un 2024 Vergi Rekortmenleri Belli Oldu
Bayburt Emniyetinden Geleceğe Nefes Olacak Hatıra Ormanı
Bayburt’ta Ekim Ayında Konut Satışları Yükselişe Geçti
Bayburt Emniyetinden Kaçak Alkol ve Tütün Operasyonu
Bayburt Ormanlarında "Kara Elmas Trüf Mantarı" Keşfi
Bayburt Üniversitesi Öğrencileri Üniversiteler Arası Dartta 3’üncü Oldu
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar