Bayburt
DOLAR40.2251
EURO47.0575
ALTIN4347.9

Bayburt'ta Uluslararası Psikolojik Danışmanlar Günü Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt'ta Uluslararası Psikolojik Danışmanlar Günü Kutlandı
Abone ol
Uluslararası Psikolojik Danışmanlar günü öğretmen evinde kutlandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Bayburt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünün organizasyonunda Bayburt Eğitim Fakültesi Dekani Sedat Maden, İl milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Özel Eğitim Şube Müdürü İsa Akgün, Ram Müdürü Atilla Kuyruk, Türk PDR derneği başkanı Emirhan Aktaş, Yeşilay dernek başkanı Arif Akcan, ilde görev yapan tüm psikolojik danışmanlar ve PDR bölüm hoca ve öğrencilerin katılımı ile Psikolojik Danışmanlar Günü Kutlaması Bayburt Öğretmen evinde gerçekleştirildi.
Bayburt Milli Eğitim Müdürü sayın Rahmi Güney; "Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü münasebetiyle burada toplanmış bulunuyoruz rehberlik ve psikolojik danışmanlık alanının okullarda çok önemli olduğunu bizzat kendisinin okul  müdürlüğü ve milli eğitim müdürlüğü yaptığı dönemlerde rehber öğretmenlerle işbirliği yaptığını, Rehberliğin eğitime destek sağladığını birçok farklı kurumlarda endüstri, sağlık, eğitim, aile sosyal politikalar il müdürlüğü,adli makamlar vb. gibi rehberlik hizmetlerinin olduğunu" ifade etti.  Yaklaşık 70 yıllık bir geçmişe sahip olan bu mesleğin başladığı günden bugüne çok mesafe katettiğini bugünde eğitim de tamamlayıcı unsur olarak okullarımızda idarecilerin en büyük yardımcısı olduğunu söyledi.  Tüm psikolojik danışmanların 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü kutlayan Bayburt milli eğitim müdürü Rahmi Güney sağlık ve başarı dileklerinde bulundu.
Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Sedat Maden, Psikolojik Danışmanların Psikolojik Danışman, Pedagog ve Klinik Psikolog olarak çalıştığını vurgulayarak psikolojik danışmanların çalıştıkları kurumlarda önemli görevler üstlendiğini belirtti. Eğitim Fakültesi dekanı olarak ilimizde bulunan Psikolojik Danışmanların desteklenmesine yönelik çalışmaların diğer il müdürlükleri ile işbirliği içerisinde sürdürülebileceği üzerinde duran Maden, Psikolojik Danışmanlar Gününü kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.
Toplantıya katılan Yeşilay başkanı Arif Akcan Yeşilay Başkanı olarak bağımlılıkla mücadele ettiklerini bu mücadelenin daha çok bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak üzerine olduğunu bu konuda da en büyük destek mili eğitim müdürlüğünün ve rehberlik ve araştırma merkezi tarafından sağlandığını ifade etti.  Rehber öğretmenlerinin Yeşilay a her türlü eğitim ve danışmanlık konusunda destek olduklarını ifade ederek kurumsal olarak 30 Eylül Psikolojik Danışmanlar Günü programında olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Yemek sonrası Yeşilay Derneğinin katılımcılar için getirmiş olduğu hediyeler dağıtıldı.Ardından öğretmen evi Bayburt odası bölümüne geçildi yöresel türkülerin çalınıp söylemesinin ardından program sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğal Taş Fabrikası İlk İhracatını GerçekleştirdiÖnceki Haber

Doğal Taş Fabrikası İlk İhracatını Gerçe...

Bayburt'taki Yangında 45 Dönümlük Alan Kül OlduSonraki Haber

Bayburt'taki Yangında 45 Dönümlük Alan K...

Yorum Yazın

Bayburt'ta Yeşil Dönüşüm Çağrısı: SoGreen Programı Tanıtıldı
Bayburt'ta Su Kanalına Düşen Ağır Yaralı Kardeş İçin Tedavi Sürüyor
Göç İstatistiği Açıklanlandı! Bayburt Hızla Göç Vermeye Devam Ediyor!
Bayburt Derebaşı Virajları'nda Adrenalin Dolu Motosiklet Turu
AK Parti Bayburt'tan Tarihi Birlik Çağrısı: "Terörsüz Türkiye İçin El Ele"
Bayburt-Demirözü Yolunda Feci Kaza: Anne ve Oğlu Hayatını Kaybetti
Bayburt Dede Korkut Şölenleri 29. Yıl Coşkusu 17 Temmuz'da Başlıyor!
Bayburt'ta 57 Bin Dekar Araziye Can Verecek Kırklartepe Barajı İnşaatı Sürüyor
Bayburt Devlet Hastanesi'nde İlk Şoklama Özellikli Kalp Pili Takıldı
Bayburt'ta "Spor Politikalarına Genç Bakış" Çalıştayı Tamamlandı
Bayburt'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Belli Oldu
Bayburt'a Büyük Yatırım Desteği: 4 Alanda Önemli Teşvikler Sunuluyor
Bayburt'ta Dün Sabah Saatlerinde Kaza Yapan Erdem Şahinkaya Yaşam Mücadelesini Kaybetti
Geri Manevra Yapan Kamyonetin Çarptığı Küçük Çocuk Hayatını Kaybetti!
Bayburt’ta Aracıyla Geri Giden Baba Çocuğuna Çarptı, Çocuğun Durumu Ağır!
Bayburt Şehit Osman Tepesi Mezarlığı'nda Su Sorunu: Ziyaretçiler Mağdur
Umre Ödüllü Siyer-i Nebi Yarışmasının Kazananları Belli Oldu!
Harmanözü Köyü’nde Muharrem Ayı ve Aşure Günü Buluşması
Bayburt'ta Kazalar Dur Durak Bilmiyor: Duvara Çarpan Araçta Bir Kişi Yaralandı!
Bayburt-Erzurum Yolunda Bir Araç Kaza Yaptı: 2 Kadın, 1 Çocuk Yaralandı!
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar