Bayburt
DOLAR42.076
EURO48.6246
ALTIN5430.6

Bitmek Bilmeyen Yol

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bitmek Bilmeyen Yol
Abone ol
Bayburt’u Demirözü İlçesi üzerinden Erzincan’a bağlayan her gün binlerce otobüs, tır, minibüs ve özel aracın kullandığı kestirme yol bir türlü bitirilemiyor.

Bölge Milletvekilleri ve siyasetçilerinin her seçim öncesi vatandaşlara söz verdiği bu güzergahda kışın araç sürücüleri büyük zorluk yaşıyor. 

Bayburt - Erzincan arasında yolcu taşımacılığı yapan Hasan Arda yaptığı açıklamada yolun büyük kısmında iki araç yan yana zor geçiyor. Çoğu zaman araçlardan biri bekliyor diğer araç yanından geçtikten sonra yoluna devam ediyor. Günde binlerce aracın kullandığı şehirlerarası bu tarihi bölgede yer alan yolumuzun standartlara uygun şekle kavuşturulmasını istiyoruz. Kışın kar yağdığında bu yolda ne ilişkisi varsa Karayolları Sivas Bölgesinin alanına girdiği için kar temizleme, tuzlama çalışması çok aksatılıyor sürekli kaza oluyor.  

Demirözü İlçesine bağlı Pulur (Gökçedere) kasabasında Akkoyunlulardan Korkmaz Beyin oğlu Ferahşat Bey tarafından 1517 yılında yaptırılan PULUR (GÖKÇEDERE) FERAHŞAT BEY CAMİİ, yürütülen arkeolojik kazılar sonucu 2 bin yıllık tarihi kalıntılara rastlanan Satala - Sadak Antik Kenti bu yol güzergahında bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığının internet sitesinde “Erzincan ana tur güzergâhı üzerinden Antik Kente ulaşılır.” ifadesi yer alıyor fakat gelen turist bu yolu ve tarihi eserlerin içler acısı halini gördüğünde hayal kırıklığına uğruyor. 

Bayburt Gökçedere Beldesi ve Gümüşhane Köse İlçesi’ne bağlantı yolu için Devlet kurumları 7 yıl önce proje hazırlıyor ihale yapıyor. Yol genişletmesi için arazileri kamulaştırıyor fakat ortada yol yok, tapuda kamulaştırılan yol olarak vatandaştan alınan yerlerin parası yok vatandaşa çile resmi kurumlarda bu konuda muhattap bulamıyoruz. Bozuk yolda sürekli araçlarımız bozuluyor.   

Teiaş 15. Bölge Müdürlüğü bölgemizde anayol kenarındaki tarlaların ortasından enerji iletim hattı geçiriyor. Çok güzel hizmete ihtiyacı var bölgemizin fakat dün telefonda Teiaş Erzurum Bölgesi Kamulaştırma birimi ile görüştüm 9 dönüm yerimizi kamulaştırıyor karşılığında bize teklif edilen tutar 15bin TL gibi çok komik bir rakam yerin dönümüne Bin 600 TL değer biçiyorlar.  

İnternet bağlantısında ciddi sorunlar yaşıyoruz çoğu bölgede köylerimizde internet çekmiyor virüs sürecinde çocuklarımız uzaktan eğitime internet olmadığı için katılamıyorlar. Geçen yıl Petekli köyümüzde camimizde görevlendirilen imam internet olmadığı için köyümüzden ayrıldı. Gsm operatörlerinin tamamına, resmi kurumlara dilekçe verdik fakat internet sorunumuz çözülmedi. Faturaları geciktirdiğimizde telefonlarımızı aramaya kapatıyor Gsm firmaları fakat mağduriyetimizi gidermiyorlar.  
Yetkililerin Bayburt, Gümüşhane, Erzincan Valilerinin, Milletvekillerinin, Belediye Başkanlarının, Siyasi Parti Temsilcilerinin sesimizi duymasını bekliyoruz bizi sadece seçim zamanlarında hatırlamasınlar yoksa bizde seçim zamanlarında kendilerini farklı karşılayacağız dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Güler, Anayasa Değişikliği Çağrılarını EleştirdiÖnceki Haber

Başkan Güler, Anayasa Değişikliği Çağrıl...

Her Maç FinalSonraki Haber

Her Maç Final

Yorum Yazın

Kırklartepe Sulama ve Toplulaştırma Projesi Masaya Yatırıldı
Bayburt’ta DSİ Tarafından Taşkın Riskine Karşı Çalışmalar Sürüyor
Bayburt Devlet Hastanesi’ne Yapay Zeka Destekli Yeni MRG Cihazı
Bayburt’ta Ekim Ayında 46 Bin Vatandaş Sağlık Hizmeti Aldı
Bayburt’ta Ata Sporu Cirit Dostluk Maçıyla Yaşatılmaya Devam Ediyor
Bayburt’un Arpalı Beldesinde 1300 Komando Görevlerine Başladı
Bayburt ve Erzurum Valileri Kop Tünelinde İncelemelerde Bulundu
TÜİK Verilerine Göre Bayburt’un İhracat Rakamları Arttı
Yüzyılın Konut Projesi Olan TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Başvuruları Başlıyor
Bayburt Öğretmenevi’nde Öğretmenlik Uygulamaları Toplantısı
Bayburtlu Öğrenciler Tarih ve Kültür Yolculuğunda
Aydıntepe Öğrencilerinden Gazze’ye Destek Hayır Çarşısı
Bayburt’ta Kanser Farkındalığı İçin Stant Açıldı
Bayburt’ta Narkotik Operasyonu: Esrar ve Kenevir Ele Geçirildi
Gebze’de Çöken Binada Bayburtlu Bilir Ailesi’nden 4 Kişi Yaşamını Yitirdi!
Biz Sorduk, Bayburtlular Cevapladı: Bayburt'ta Neyi Değiştirirdiniz?
Bayburt Üniversitesinde Gençlerden Cumhuriyet Koşusu
Bayburt Köprülü Kavşak’ta Kaza, Dört Kişi Yaralandı!
Dünyanın En Tehlikeli Yolu Olan Bayburt Derebaşı Virajları’na Künye Taşı Dikildi
Bayburt’ta Cumhuriyet’in 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar