Bayburt
DOLAR28.9389
EURO31.2985
ALTIN1892.6

Burhanettin Kahrıman'dan Zekeriya Mevlütoğulları'na Cevap Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Burhanettin Kahrıman'dan Zekeriya Mevlütoğulları'na Cevap Geldi
Abone ol
Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Odası eski Başkanı Burhanettin Kahrıman, mevcut Başkan Zekeriya Mevlütoğulları'nın yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Kahrıman, yaptığı açıklamada, “Özetle biz yönetim kurulu olarak, o gün nasıl  hesap sormak için hazırdıysak, bugün de hesap vermek için hazırız. Biz hiç açıklama filan yapmadık. Bakanlıktan müfettiş istedik, sizi de müfettiş çağırmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kahrıman'ın yaptığı basın açıklaması şöyle: “Kıymetli meslektaşlarım, sizlerin teveccühleriyle 2018 yılında Şoförler Odası Başkanı oldum ve bu 4 yıllık görev süresi zarfında her platformda en iyi şekilde haklarınızı savundum. Mevcut Başkan yerel basında, 'bu odaya hiçbir şey alınmadığını' ifade etmekte. Ben buna insafsızlık diyorum. Çünkü biz o odaya geldiğimizde sadece eksik olanları tamamladık. Çünkü bizim zevkle veya lüksle bir bağımızın olmadığı aşikârdır. İkinci bir husus, odamızın 220 Bin TL borcu olduğundan bahsetmiş. Bir kez daha söylüyorum. Biz burayı devralırken 130 Bin TL borç, 103 Bin TL alacakla devraldık. Bir üst kuruluşlara olan katılım payı borcu bu bahsedilen 130 Bin TL 'ye dahil değildi, ki bu katılım payı borçları çok eskiden gelen borçtur. Var olan borcun yaklaşık 100 Bin TL'si üst kuruluşlara olan katılım payı borcudur. Bizim ödediğimiz 130 Bin TL borç, SSK ve doğrudan vergi borcudur. Mevcut Başkan bu kadar şeffaf ise, 2018 yılında hem Başkanvekili, hem adaydı. Çıkıp ‘bu odanın 130 Bin TL borcu var’ deseydi. Bizi eleştirirken borçtan bahsediyor, ya alacak? 2021 yılına ait alacak 570 Bin TL’dir. 2022 dahil edersek bu rakam 840 Bin TL. Bunu çıkarmak için iyi bir muhasebeci olmaya gerek yok. Odanın 549 üyesi var, yıllık aidat 505, çarpınca ortaya çıkıyor.  Üçüncü bir husus ticari araç kullanma yaş sınırı, 16 +1 araçların motorlu taşıt vergisi, servis araçlarının yaş sınırı 12’den 15’e çıkması yanlış bir bilgidir diyor ve kamuoyunu aldatmaktan bahsediyor. Kimin kamuoyunu aldattığı ortadadır. Mevcut bu hizmetlerle alakalı tüm genelgeler ortadadır. Hepsi Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile çıkmıştır O makam mazeret üretme yeri değildir, hizmet üretme yeridir. Ben oraya gelene kadar o oda aracı genel sekreter binmediği halde yıllık 11 Bin Beş Yüz TL yakıt yakıyordu. Bu araç okullara servis yapıyordu. Bu odada 1adet vinç, 2 adet çekici, 1 adet ambulans vardı. Bunlar sizin de yönetici olduğunuz dönemde satıldı.  Özetle biz yönetim kurulu olarak, o gün nasıl  hesap sormak için hazırdıysak, bugün de hesap vermek için hazırız. Biz hiç açıklama filan yapmadık. Bakanlıktan müfettiş istedik, sizi de müfettiş çağırmaya davet ediyorum.”

Kaynak:Bayburt Postası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt Ak Parti İl Teşkilatı'ndan 3 İsim Hakkında Suç DuyurusuÖnceki Haber

Bayburt Ak Parti İl Teşkilatı'ndan 3 İsi...

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Bilgi Yarışması'nın 14.cüsü DüzenlendiSonraki Haber

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Bilgi Y...

Yorum Yazın

BayburtSpor Kendi Evinde Osmaniyespor'a Mağlup Oldu
Bayburt-Trabzon Yolu Üzerinde Mahsur Kalan 9 Turist Kurtarıldı
Bayburt Öğretmen Akademisi Proje Yazma Eğitimleri İçin Kudaka’da İmzalar Atıldı
Bayburt Belediyesi'nden Önemli Duyuru: Su Kesintisi Uyarısı!
Bayburtspor'da Şok Gelişme: 4 Oyuncu Süresiz Kadro Dışı Bırakıldı
Kasım Ayı Su Analiz Sonuçları Açıklandı
Gelecek Partisi'nin Bayburt Merkez İlçe Kongresi Yapıldı
Bayburtspor, Şanlıurfa Deplasmanından Mağlup Döndü
Yeniden Refah Partisi'nin Bayburt Belediye Başkan Adayı Belli Oldu
Öğretmenler Günü Etkinliği Sanat ve İlmi Bir Araya Getirdi
Bayburt Belediyesi'nden Öğretmenler Günü'ne Özel Etkinlik
Bayburt'ta Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayları Başvuruları Tamamlandı. Yeni Dönem İçin Yarış Başladı
Başkan Pekmezci, Bahçeli ile Görüştü Aday Adaylığı Başvurusunu Gerçekleştirdi
Bayburt'ta Tarihi Eser Operasyonu: 5 Gözaltı
Bayburt'ta İşyerinde Meydana Gelen Patlamada Bir Kişi Yaralandı
Bayburt’ta TYP Kapsamında 200 Temizlik Görevlisi İşe Alınacak
Yeşilyurt Köyü'nde Çıkan Yangında, 2 Ev İle Bir Ahır Kül Oldu
Bayburtspor'da Başkanlık Krizi ve Transfer Hüsranı: Takım, Belirsiz Bir Gelecekle Mücadele Ediyor!
Bayburt'ta Kar ve Tipi Nedeniyle Mahsur Kalan Vatandaş Kurtarıldı
Bayburt'un Yüksek Kesimlerine Kar Yağdı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar