Bayburt
DOLAR27.3861
EURO29.0664
ALTIN1627.6

CHP Bayburt İl Başkanlığından, İktidarı Eleştiren Açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Bayburt İl Başkanlığından, İktidarı Eleştiren Açıklama
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı Adil Uzunhan, iktidarı eleştiren yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Uzunhan ayrıca AK Parti İl Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
CHP Bayburt İl Başkanı Adil Uzunhan’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:
“Hepinizin bildiği üzere, geçtiğimiz günlerde Mersin’de yüreğimize ateş düşüren hain bir saldırı gerçekleşti. Vatan savunması uğruna bedenini siper eden şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. 
Bizler için vatan kutsaldır. Yüzyıllar boyunca vatan olarak bildiğimiz bu topraklar için canını feda etmiş tüm şehitlerimizi kalbimize gömüyoruz. Allah’ın rahmeti hepsinin üzerinde olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Mücadele Kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Hakları ödenmez. Hain saldırıda yaralananlardan ise yüreğimizi ferahlatacak müjdeli haberler bekliyoruz. 
Bayburt’ta AK Parti’nin İl Başkanı yüreğimize bir ateş gibi düşen şehidimiz üzerinden kirli bir siyaset yapmaktadır. Bu acıyı istismar etmek, buradan bir siyaset çıkarmaya çalışmak en basit deyimle AK Parti kadrolarının tükenmişliğinin ve çaresizliğinin göstergesidir.
Hafızamızı tazeleyelim; Barış süreci olarak nitelendirilen dönemde PKK ile görüşmelerin en üst düzeyde sürdürüldüğü süreçte cezaevlerini boşaltan yargı paketini TBMM’ye getiren ve el kaldırıp oy veren şahıslar ve o zihniyetin temsilcileri bugün kirli siyasetin önderliğini yapmaktadır. 
Özellikle belirtmekte fayda var, geçtiğimiz günlerde yüreğimize ateş düşüren Mersin saldırısını gerçekleştiren hainlerden olan saldırgan da AKP kadrolarının onayı ile cezaevinden o dönemde salıverilmiştir. Bunu aklımızdan çıkarmayalım.
CHP’nin vatanseverliğine, yurtseverliğine kimse laf söyleyemez. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgalci kuvvetlere karşı bağımsızlığını cephede kanının son damlasına kadar savunan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti yani Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül 1923 tarihinde Türkiye’nin ilk siyasi partisi olarak, kurucu partisi olarak tarih sahnesine çıkmıştır. 
Partimizin neferleri hiçbir koşulda Atatürk’ün ve Cumhuriyetimizin kurucu ilkelerinden sapmadan vatanı her daim müdafaaya 99 yıldır olduğu gibi bugün de devam etmektedir. AKP; CHP’nin vatanına, toprağına, bayrağına, şehidine, gazisine olan saygısının, sevgisinin yanından geçemez, zekâtı dahi olamaz. 
Kıbrıs Barış Harekâtı’nda Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na, Ege’nin derin sularına Türkiye’nin gücünü, kararlığını ve vatan sevgisini kazıyan, işgalci kuvvetleri defeden Genel Başkanımız Bülent Ecevit’i de buradan AKP kadrolarına hatırlatmak istiyoruz. AKP kadroları haddini bilmelidir.
AKP Bayburt İl Başkanı eline tutuşturulmuş notları, telefonda kulağına fısıldanan dedikoduları, sosyal medyada üstlerinin söylemlerini, yandaş medyada gördüğü bilgileri aklınca toparlayıp seçmenlerine şirin görünmek adına kirli bir siyaset gütmektedir. 
Kendisini uyarıyoruz. Tarih affetmez, arşiv affetmez. Geçmişte kimlerle yol yürüdüğünüz, kimlerle el ele boy boy fotoğraflar verdiğiniz, kimlere methiyeler düzdüğünüz gün gibi apaçık ortadadır.
Bayburt Türkiye’nin nadide bir şehridir. 20 yıldır iktidarda bulunan partiniz bu ülkenin değerlerine, geleneklerine aykırı şekilde ısrarla bölücü, ayrımcı ve yıkıcı dil kullanmaktadır. Şiddetle kınıyoruz. Sizin kullandığınız bu çukur dilin seviyesine hiçbir zaman inmeyeceğimizi de önemle belirtmek istiyoruz.”
Diğer taraftan, Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt il teşkilatı AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ilgili Bayburt Adliye Sarayı’na giderek suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt Üniversitesi ile Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasındaki İş Birliği Yeni Protokollerle GüçlendiÖnceki Haber

Bayburt Üniversitesi ile Bayburt İl Mill...

Bayburt 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği Hizmete GirdiSonraki Haber

Bayburt 112 İl Ambulans Servisi Başhekim...

Yorum Yazın

Bayburtspor Kendi Evinde Penaltılarla Mağlup Oldu
Bayburt Üniversitesi, Bocce Madalyalarına Dünya Şampiyonası Bronzunu Ekledi
Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Merkez İlçe Başkanı Çalışkan Oldu
Bayburtspor Erbaa Deplasmanından Puan Alamadı
Yeni Akademik Yılın Güvenlik Koordinasyon Toplantısı Vali Eldivan Yönetiminde Gerçekleşti
Bayburt'ta 2023-2024 Aile Çalıştayı Yapıldı
Bayburt’ta Kızılay Şubesi Yeni Hizmet Binası Temel Atma Töreni ve Kan Alma Biriminin Açılışı Yapıldı
Ziraat Türkiye Kupası'nda Rakip Eynesil Belediyespor
Yılın Ahisi Kaban’a Kaftanını Vali Mustafa Eldivan Giydirdi
Danişment Kız Kuran Kursu'nda 60 Öğrenci Lahmacundan Zehirlendi
Bayburtspor Gençosman'da Mağlup Oldu
Bayburt'ta Uyuşturucu Operasyonu: 2 Gözaltı
Memleketlerini Hiç Tanımayan Bayburtlular, Bayburt'ta Buluştu
Bayburt'ta Korkutan Yangın
Sonunda Bayburtspor'un Transfer Yasağı Kalktı
Eylül Ayı Su Analiz Sonuçları Açıklandı
Bayburt Üniversitesi, Lavanta Yağı Üretimi İçin Seri Üretim Çalışmalarına Başladı
Bayburt’ta 15.014 Öğrenci Ders Başı Yaptı
Bayburtspor Sezonun İlk Maçından Mağlup Ayrıldı
Bayburt'ta Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. Yılı Kutlandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar